Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg en best mulig opplevelse av dette nettstedet. Ved å bruke nettstedet vårt samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Du kan når som helst endre innstillingene dine  for hvordan informasjonskapsler skal behandles. Mer informasjon om informasjonskapsler.
Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Reisemål

Søk overnatting

Type:
Sted:

Telemark er spekket med varierte reisemål som dekker det meste Norge kan by på, i en og samme region: Fra den svært populære sommerbyen Kragerø (regnet som perlen av kystbyene) til sjelero i det vidstrakte naturlandskapet på Hardangervidda nasjonalpark. Fra herlige naturopplevelser ved Telemarkskanalen og i Vrådal, Nissedal, Gautefall og Rauland til Ibsens fødested i Skien og industrihistorie på Notodden og Rjukan. Ja her er det mange spennende områder som venter på deg, og ønsker deg velkommen.

Telemark er kjent som skisportens vugge, noe Sondre Norheim fra Morgedal og Terje Håkonsen fra Vinje, har befestet. Men visste du at Telemark i dag er Norges største skiregion med skianlegg på Gautefall, Vrådal, Haukeli, Rauland og Gaustablikk? I historierike Rjukan hvor de Norske sabotørene sprengte tungtvannsproduksjonen til Tyskland under andre verdenskrig, kan du blant annet hoppe i strikk, vandre eller ta Gaustabanen inni fjellet opp til den mektige Gaustatoppen. På det kulturelle plan finner du for eksempel Henrik Ibsens fødested og museum på Venestøp i Skien.

Norges største stavkirke finner du i Heddal. Praktisk sett er det kort avstand mellom attraksjonene i fylket. Landskapets variasjoner i Telemark kan oppleves i en og samme reise gjennom den unike båtturen i Telemarkskanalen som er en av hovedattraksjonene. Er du glad i båtkjøring, vannsport, padling, skateboarding, sykling og vandring eller (sverger du til) vinteraktiviteter som skikjøring, snowboarding og akebrettkjøring vil du få aktivitetene dine dekket til det fulle i Telemarks mange flotte reisemål.

I Midt-Telemark finner du både Bø Sommarland og herlige fruktgårder. Dette var noen eksempler på hvorfor Telemark er en populær feriedestinasjon. Dra på oppdagelsesferd i Telemark du også!

Close Video

I denne delen

Utvalgte
Kystbyer

Se alle kystbyer

Krikken Kystfort - Skåtøy

Krikken Kystfort - Skåtøy

LocationSkåtøy

Krikken Kystfort er et anlegg bygget av nordmenn for tyskerne under 2. verdenskrig. Kystfortet ligger på Skåtøy ved innseilingen til Kragerø. Det er et flott fri- og turområde nå med mange...

Grenland

Grenland

Midt på kystlinjen mellom Oslo og Sørlandet finner du Grenland, bestående av kommunene Siljan, Skien, Porsgrunn og Bamble. 

Helle

Helle

LocationKragerø

Helle ligger ved Hellefjorden ca. 7 km fra Kragerø sentrum og er et levende, lite lokalsamfunn med egen barne-og ungdomsskole og eget idrettsanlegg for både inne og uteaktiviteter. Helle kan også by...

Utvalgte
Fjellområder

Se alle fjellområder

Dyre Vaa-samlingane

Dyre Vaa-samlingane

LocationRauland

I Vest-Telemark var det mange gode kunstnarar, ein av dei var Dyre Vaa frå Rauland. Museet presenterer eit mangfald av skulpturar, maleri, grafikk og teikningar av den kjende kunstnaren Dyre Vaa....

Sjøormtårnet

Sjøormtårnet

LocationSeljord

Sjøormtårnet på Bjørgeøyane i Seljord blei opna 18. oktober 2011. Tårnet er bygd i tre og er 17 meter høgt med tre utkikksplattformer. Konstruksjonen tillet lys til å sleppe ut om kvelden slik at...

Rjukanbanen

Rjukanbanen

LocationMiland

Rjukanbanen ble bygget av Norsk Hydro, og åpnet i 1909. Med banen bygget Sam Eyde og hans medspillere Rjukan-samfunnet med kraftanlegg og fabrikker.

Utvalgte
Våre Skidestinasjoner

Se alle skidestinasjoner

Haukelifjell Skisenter

Haukelifjell Skisenter

Haukelifjell Skisenter kan by på fart, spenning og mye morro!

Gautefall Skisenter

Gautefall Skisenter

Skistedet Gautefall er et av Telemarks største alpinsenter, og ligger sentralt i sør-Norge på Gautefallheia, mellom Drangedal og Nissedal/Treungen.

Telemark SuperSki

Telemark SuperSki

LocationRauland

Med Telemark Superski får du tilgang til 8 skisentere, 123 bakker og 54 heiser med bare ett heiskort. Oppdag Norges største skiregion!

Utvalgte
Langs Kanalen

Se alt langs kanalen

Ulefoss gjestebrygge

Ulefoss gjestebrygge

LocationUlefoss

Velkommen til Ulefoss Gjestebrygge, en av Norges mest sjarmerende gjestehavner. Idyllisk beliggenhet, langs Telemarkskanalen og Norsjø.

Spitet Mat & Kaffibar

Spitet Mat & Kaffibar

LocationDalen

Hyggeleg serveringsplass med alle rettighetar på torget i Dalen sentrum.

Kanaltur med MS Telemarken

Kanaltur med MS Telemarken

LocationBø i Telemark

Den flotteste kanalturen - med 10 sluser!

Søk overnatting

Type:
Sted:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

Type:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av