For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Telemarks attraksjoner

Telemark byr på opplevelser og inntrykk for både voksne og barn. Her følger en oversikt over Telemarks største attraksjoner:


Telemarkskanalen

Telemarkskanalen stod ferdig i 1892 og var, i mange år, en veldig viktig reiserute mellom øvre og nedre Telemark. Opplev den praktfulle naturen mens du tar båten gjennom de 18 slusene, som løfter deg fra 0 til 72 moh. på reisen fra Skien til Dalen.

Heddal stavkirke

Heddal stavkirke er den best bevarte stavkirken i Norge, og ligger rett utenfor Notodden. Det vakre kirkerommet ble bygget på 1200 tallet. Her vil du finne rosemalerier fra 1600 tallet, og “Bispestolen” fra middelalderen.


Jomfruland, Kragerø

Jomfruland er en øy som ligger utenfor Kragerø, og er del av en isbremorene som strekker seg fra det baltiske hav, gjennom Sverige og langs Norges kyst. Øyas behagelige klima og frodige vegetasjon tiltrekker seg et variert fugleliv: rundt 60-70 ulike arter hekker her. Jomfruland er spesielt kjent for den langstrakte rullesteinstranda. Det er ingen trafikk på øya, og den er populær for syklister og camping turister. Jomfruland er kjent for å være et av stedene i Norge med flest soldager.


Gaustatoppen

Turstien som går opp Telemarks høyeste fjell, Gaustatoppen 1883 moh. er populær og tar ca. 2 timer. På en klar dag kan man se 1/6 av Norge fra toppen. Fjellet ligger ved Rjukan, i utkanten av Hardangervidda, hvor det også går turstier til vestkysten av Norge.


Henrik Ibsen museum, Venstøp, Skien

Dramatikeren Henrik Ibsen bodde på gården Venstøp fra han var 7 år gammel til han ble 15. Hans barndomshjem er i dag et moderne museum dedikert til forfatteren. Hans barndom i Skien har vært en inspirasjon for mange av hans verker, blant annet Vildanden, som er et av de mest kjente.


Norske industriarbeideres museum, Vemork, Rjukan

Vemork stod i sentrum for en av de viktigste sabotasjene under andre verdenskrig, da norske sabotører hindret tyskerne i å utvikle atombomben med tungtvannet som ble produsert her. Her finner du en utstilling som tar for seg sabotasjeaksjonene, i tillegg til en utstilling om Rjukan som industristed.


Morgedal og Norsk Skieventyr

Morgedal blir kalt “Skisportens vugge”, skisporten slik vi kjenner den i dag begynte på 1850 tallet, med Sondre Norheim og hans revolusjonerende skimodell. Besøkssenteret Norsk Skieventyr huser en multimediareise gjennom skihistorien, og et skimakerverksted hvor du kan få laget dine egne ski.


Vest-Telemark Museum, Eidsborg

Vest-Telemark museum ligger i Eidsborg, og består av mer enn 30 hus og bygninger. I tillegg til den intime Eidsborg stavkirke fra 1200 tallet, kan man besøke Stålekleivloftet, Norges eldste ikke-religiøse bygning. En ny moderne museumsbygning åpner i juni, og vil huse et stort antall ulike utstillinger.

Jettegrytene i Nissedal

Helt siden istiden har steiner og grus blitt virvlet rundt av vannet i elvekanten og formet store jettegryter. I dag er elven demt opp, og jettegrytene sammen med elven har dannet et naturlig badeland som passer til alle barn I alle aldere. På varme dager blir jettegrytene nesten som varme kilder, oppvarmet av steinene og det omkringliggende fjellet.


Gaustabanen og Krossobanen, Rjukan

Krossobanen er Nordens eldste to-tausbane, som fortsatt er i regulær trafikk. Den ble bygget i 1928 og var en gave fra Norsk Hydro til bybefolkningen, slik at de skulle kunne komme høyt nok opp til å se sola på vinterstid. Utsikten over Rjukan fra toppstasjonen er fantastisk, med fjellene som strekker seg mot sør, og den vakre dalen hvor Vemork ligger. Gaustabanen er en fløybane bygget midt inne i Gaustatoppen, og frakter publikum nesten helt opp til toppen av Telemarks høyeste fjell, hvorfra man har en imponerende utsikt over den omkringliggende fjellheimen.


Bø Sommarland

Bø Sommarland ligger rett utenfor Bø i Telemark, og er en av Skandinavias største vannparker. Den har en av verdens største kunstige bølgeanlegg for surfing, og Norges største vann berg og dal bane. Parken ligger i naturskjønne omgivelser, og er et flott sted for barn av alle aldre.

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av