For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Other Websites

Fra kysten til Skien

Den første etappen av kanalturen går fra kysten og opp til Skien. Fra Langøytangen fyr seiler du mellom idylliske øyer med mange gode havner. I sundet mellom Brevik og Stathelle åpner Frierfjorden seg. Deretter kommer en brei elev gjennom Porsgrunn og videre opp til Skien, med den første slusa.

Langesund

Du møter Skiensvassdraget i sundet mellom Langøytangen fyr og Langesund. I Langesund er det gjestehavn, turistinformasjon og serviceanlegg. Byen har flere gode spisesteder og det kjente konsertstedet Wrigtegaarden. Like innenfor sentrum i Langesund ligger Quality Skjærgården Hotel og Badepark med gjestehavn og badeland på hele 3000 m².

Brevik og Stathelle

Tettstedene Stathelle og Brevik ligger på hver sin side av Breviksbrua. I Stathelle er det drivstoffanlegg for fritidsbåter. Du seiler under Breviksbrua og videre under Grenland bru før ferden går inn Frierfjorden, et område preget av storindustri med store petrokjemiske anlegg og Herøya næringspark. Her er det en del trafikk av lasteskip og gassbåter.

Porsgrunn

Ved innseilingen til Porsgrunn ligger to klaffebruer, som er betjent hele døgnet. Fri seilingshøyde er 13 og 8 meter. Under den første brua er det drivstoffanlegg for fritidsbåter. Ferden går gjennom sentrum, tett på kafeer og attraksjoner som vitensenteret Du verden og Porselensmuseet.

Skien

Ferden videre går opp elva, under den høye Menstadbrua, til Skien sentrum. Der ligger Skien sluse og starten på Telemarkskanalen. Det er ventebrygge nedenfor slusa og gjestebrygger helt inne i byen. Skien er hovedstad i Telemark med et variert utvalg spisesteder og attraksjoner, bl.a. Henrik Ibsen museum og Brekkeparken.

www.visitgrenland.no

Overnatting

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:

Ting å gjøre

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Hva skjer

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:

Sitemap