For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Other Websites

Norsjø - Notodden

Fra Løveid sluse går ferden over Norsjø. Ved Ulefoss starter vestløpet til Dalen, mens turen til Notodden går videre fram til Akkerhaugen. Opp Sauheradelva og over Bråfjorden og Heddalsvatnet fram til Notodden.

Foto: Inge Fjelldalen

Norsjø

Her er mange fine badeplasser og naturlige havner. På øya Munken er det gjestebrygge og spisested. På Ulefoss Gjestebrygge er det servering og drivstoffanlegg.

Akkerhaugen Gjestehavn

Ved innløpet til Sauheradelva ligger Akkerhaugen Gjestehavn på vestsiden. 

Litt lenger inne har kanalbåten MS Telemarken hjemmehavn. Den går i daglig rute mellom Akkerhaugen og Lunde i høysesongen. 

Ca. 300 m fra brygga ligger Norsjø Hotell. Hotellet ligger fint til og har flott utsikt over Norsjø.

Norsjø Ferieland

Ved østsida av innløpet til Sauelva ligger Norsjø ferieland med gjestebrygge, drivstoffanlegg, spisested, sommerbutikk, lekeplasser, wakeboardbane mm.

Skulpturparken Patmos, som ligger tett ved leden mot øst, er også verdt et besøk.

Fruktbygda

I nordenden i Norsjø er det stor produksjon av frukt og bær. Hvert fjerde norske eple blir produsert her. Flere produsenter har gått sammen i selskapet Fruktbygda som legger til rette for besøk på gardene, med mulighet for å smake og kjøpe produktene. 

Bø Sommarland

Fra Akkerhaugen og Norsjø Ferieland er det kort vei til Bø Sommarland.

Notodden

På Notodden er det flere gjestebrygger langs vannfronten. På venstre side har Notodden Motorbåtforenings gjesteplasser med en del servicetilbud. På høyre side har Nesøya Marina gjesteplasser og servicetilbud. I tillegg er det gjestebrygger foran Bok & blueshuset.

Notodden er kjent som «Bluesbyen». I begynnelsen av august hvert år arrangeres Notodden Bluesfestival, med artister fra inn- og utland titusenvis av besøkende. På vannfronten ligger Bok & blueshuset med et Bluseum som forteller bluesens historie fra Mississippi til Notodden.

I 2015 fikk byen verdensarvstatus for industrihistorien, sammen med Rjukan. På Telemarksgalleriet/Lysbuen er det en fin utstilling som forteller historien om etableringen av Norsk Hydro på Notodden.

Overnatting

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:

Ting å gjøre

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Hva skjer

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:

Sitemap