For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Other Websites

Skien - Norsjø

Telemarkskanalen starter med Skien sluse som løfter båten fra havnivå til Hjellevannet. Videre opp elveløpet forbi det historiske industristedet Skotfoss gjennom Løveid sluser til den store innsjøen Norsjø, som ligger 15 meter over havet.

Skien

Skien er hovedstaden i Telemark. Byen har vært et viktig møtested for handel langs vannveien i over 1000 år. I viktingetida ble brynestein fraktet på vannveien fra Dalen og eksportert fra Skien til Europa. I en periode var byen også landets største trelasteksportør. I dag er Skien en stor administrasjons- og handelsby. Det er et rikt tilbud av spise- og utesteder langs bryggene i Skien. 

I Skien møter du den første slusa i Telemarkskanalen. For å komme direkte til Skien sluse holder du til babord etter å ha passert Klosterøya nær Skien sentrum. Det er ventebrygge nedenfor slusa og litt lenger inne, helt inne i bysentrum er Langbryggene gjestehavn.

Skien sluse fører opp til Hjellevannet, med Hjellebrygga gjestehavn og serviceanlegg

Fra Hjellebrygga går kanalbåtene MS Henrik Ibsen og   MS Victoria   i rute mellom Skien og Dalen fra mai til september. Her kan en ta kanalbåt til Løveid, Ulefoss, Lunde eller Dalen og ta buss tilbake til Skien. Billetter kan kjøpes i vår online booking.

Løveid

Seilingsleden fra Skien går via Hjellevannet til Farelva, under Elstrømbrua med en fri seilingshøyde på 16 m. Videre opp Meierelva, forbi den sjarmerende gamle industribyen Skotfoss til Løveid sluse. Det er ventebrygge på styrbord side nedenfor innløpet til Løveid sluse

Norsjø

Etter Løveid åpner Norsjø seg. Det er en stor innsjø med mange idylliske havner og gode bademuligheter.

På Ulefoss er det mange kulturhistoriske severdigheter som Ulefos Hovedgaard og Øvre Verket. Her er innløpet til Bandakkanalen som fører til Dalen. Ulefoss gjestebrygge har drivstoffanlegg.  

I nordenden av Norsjø er det svært fruktbart landbruksområde. Fruktbygda tilbyr besøk på fruktgarder der en kan smake og kjøpe lokale produkter. 

Ved innløpet til Sauarelva ligger Akkerhaugen Gjestehavn på den ene siden og Norsjø Ferieland på den andre siden. Her starter leden videre opp til Notodden.

www.visitgrenland.no 

Overnatting

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:

Ting å gjøre

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Hva skjer

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:

Sitemap