Utforsk Telemark

EN

NO

Sommarutstilling på Grimdalstunet 2021

TypeUtstilling

Borsævegen 395, 3880, Dalen

Legg Sommarutstilling på Grimdalstunet 2021 til i reiseruten din.

Product Image
 • Product Image
 • Product Image
 • Product Image
 • Product Image

Om

LIV SOLBERG ANDERSEN (f. 1968)
Medlem av NBK og BIT - Norske billedkunstnere og Billedkunstnerne i Telemark

Utdanna ved HSN - Høgskolen i Sørøst-Norge:
Master Tradisjonskunst og Bachelor Visuelle Kunstfag og Design. 
Etterutdanning blant anna ved Slade School of Fine Art, London.
Født på Notodden, vaks opp i Bergen, i Oslo, og Bø i Telemark.
Bur på Rjukan i Telemark der ho til dagleg driv Galleri L - atelier og galleri i Rjukan sentrum.

ROM Å LEVE I - ROM Å FALLE I
"Kroppslig erfaringskunnskap er noe jeg søker i maleprosesser. Persepsjon spiller slik en viktig rolle i min praksis, og jeg utforsker den i forhold til språk, natur, musikk, litteratur, til et medium og til et sted. Jeg stiller spørsmål som; Hvordan konstruere mening i maleri? Hvordan opptrer tingene for meg? Hva er det å se?

Naturen er en stor inspirasjonskilde. Håpet er å finne og formidle noe som kan inspirere og glede, og kanskje minne oss om noe vi trenger å bli minnet om.

Den kroppslige kunnskapen jeg søker i maleprosesser, knytter jeg til teori rundt begrepet fenomenologi. Emnet har hatt påvirkning for måten jeg arbeider på, og er en rød tråd i kunstnerskapet mitt. Blant annet idéen om å arbeide med det som viser seg; å forsøke å legge fra meg antagelser og fordommer om hva maleriet skal være; å tørre å falle ut i det ukjente rommet av farger og penselstrøk som først finnes i det øyeblikket de skapes."

www.livsolberg.no

 

GUDRUN RØYNEBERG (f. 1950)

Bosatt i Steinkjer. Utdannet lærer fra Notodden lærehøyskole, med spesialpedagogikk og kriminologi som tilleggsutdanning. Leder for Kriminalomsorgens oppfølgingsklasse i Trøndelag og skoleavdelingen ved Verdal fengsel store deler av yrkeslivet.

”En historieforteller”

Jeg startet å male bilder i akryl da jeg ble pensjonist. Har hatt tre utstillinger i Steinkjer. Selger bilder på bestilling og fra veggen i malestua mi.

Bildene mine kan leses som små fortellinger. Det ser idyllisk ut med små tette samfunn. Vi kan oppleve at nabolaget gir oss trygghet og samhørighet. Men kikker vi nøyere etter, ser vi kanskje noen som av ulike årsaker ikke er inkludert. I små samfunn kan det være svært vanskelig å skille seg ut og være annerledes, - innenfor livsstil, legning og etnisitet. Det kan også være vanskelig å ha avvikende meninger og ambisjoner. Fattigdom er også en faktor som påvirker følelsen av å være innenfor eller utenfor fellesskapet.  I 2020 -2021 har vi lært at ensomheten invaderer hjemmene og derfor bør vi nå bry oss ekstra mye om hverandre og være med å skape et nabolag som varmer.

Livet mitt som lærer for dem som av forskjellige grunner ”faller utenfor”, har lært meg hvor sårt og vanskelig et utenforskap kan oppleves. Om bildene mine kan fortelle oss noe om raushet, omsorg og inkludering og si oss å noe om å leve i fred med hverandre, ville jeg bli glad.

 

KJERSTI RAHBEK HVAMB 

er født og oppvokst i Kongsberg, men bosatt i Bærum hvor hun arbeider med billedkunst på fulltid i eget atelier. Til Grimdalstunet kommer hun med fargerike malerier i et unikt materiale; akrylmalerier på pleksiglass.

-           ”Jeg ble oppmerksom på teknikken med i 2008, forteller kunstneren.  - Jeg var bare nødt til å prøve denne måten å tilnærme meg et maleri på, og siden den gangen har jeg fortsatt å male på pleksiglass.  Det føles veldig hjemme for meg nå.”

Maleriene til Hvamb er blanke og delikate, og kan oppfattes som moderne og litt annerledes.  Fargene har en fin intensitet på den gjennomsiktige pleksiplaten, og hun lar de henge lett ut fra veggen uten ramme. 

-           ”Jeg vil at betrakteren skal se kanten av pleksiplaten fra siden og forstå at dette er originaler som er malt direkte på pleksiplaten.  Jeg maler på baksiden av platene, og maler dermed speilvendt – og bakover i maleriet.  Altså motsatt av hvordan man feks maler på et lerret.”  Maleriene som vises på utstillingen ligger tett opptil akvarellen i teknikk, med mange tynne sjikt av maling. Temaet i bildene er abstrakte landskap med små menneske – og dyreskikkelser.

Hvamb forsøker å male bilder som hun finner malerisk spennende – vha kontraster, strukturer, fargefelt, visuelle elementer osv.  En visuell lek, som hun kaller det.

Det er naturen som er den største inspirasjonskilden, og gjenkjennelige elementer som himmel, horisont og vann opptrer ofte i bildene. Den norske naturen ligger som et bakteppe i maleriene, ofte sammen med dyr – eller menneskeskikkelser.  De er tegnet som enkle strektegninger eller skygger.  Elementer av arkitektonisk karakter som gir assosiasjoner til bygninger, veier eller byrom kan man også finne i maleriene - alt sammen pakket inn i et abstrakt preg.

I tillegg til mer tradisjonelle format viser hun også smale malerier med former som ski og snowboard på lange, tynne pleksiglassplater, og både langrennsski, alpinski og snowboard er å finne blant maleriene. Skiene og snowboardbrettene er dekorert med forskjellige dyremotiver, menneskeskikkelser og abstrakte mønstre.

Med til sommerutstillingen har hun også med seg miniatyrmalerier montert på brostein og belegningsstein, samt et utvalg av brukskunst i form av glass som er loddet med tinn.

Av kunstnerisk utdannelse har Hvamb 3 år ved Oslo Tegne- og Maleskole, 1 år som elev hos billedkunstner Oddmund Raudberget, og grunnfag kunsthistorie ved UiO. 

Kunstneren har deltatt på en rekke kollektive utstillinger, inkludert juryerte utstillinger. Siden 2008 har Hvamb vært medlem av NFUK – Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere, som er en landsdekkende kunstnerstyrt kunstforening med juryerte medlemsopptak: www.nfuk.no

 

TripAdvisor

Kart

Kontakt

35069090

Åpningstider

Grimdalstunet (25 Jun 2021 - 15 Aug 2021)
DagTider
MandagStengt
Tirsdag - Søndag11:00 - 17:00

Også i nærheten

 1. Grimdalstunet

  Heimen til bilethoggaren Anne Grimdalen er den best bevarte komplette fjellgarden i…

  104 m Unna
 2. Historiske Dalen Hotel

  Dalen Hotel, eventyrhotellet frå 1894, i overdådig, romantisk stil med dragehovud, tårn…

  5.17 km Unna
 3. Soria Moria Sauna

  Soria Moria sauna og kunstinstallasjon på Dalen

  5.34 km Unna
 1. Rui-plassen

  Rui-plassen der Rui-jentene Ingerine og Gurine budde.

  5.51 km Unna
 2. Dalen Bryggjeutstilling

  Dalen Bryggjeutstilling - årets utstillar er fotokunstnar Torleif Lie.

  5.77 km Unna
 3. Åmdals Verk gruver

  Åmdals Verk Gruver er bygd opp kring arbeidarkulturen som koparverket la grunnlag for.…

  6.29 km Unna
 4. Stålekleivloftet - eit av verdas eldste trebygg

  Er loftet til sagnomsuste Åse Stålekleiv verdas eldste verdslege trebygg?
  Loftet på…

  7.37 km Unna
 5. Eidsborg stavkyrkje

  Sjarmerande, lita stavkyrkje ( stavkirke ). Ligg ved fantastiske Vest-Telemark Museum…

  7.38 km Unna
 6. Vest-Telemark Museum Eidsborg

  Eit stort moderne museum med stavkyrkje, aktivitetspark, bygdetun og flotte utstillingar.…

  7.47 km Unna
 7. Statkraft visingssenter i Eidsborg

  Statkraft sitt visingssenter i museet i Eidsborg visar foto, gjenstandar og film frå den…

  7.48 km Unna
 8. Brynesteinsbrotet i Eidsborg

  I 1000 år har Eidsborg og Lårdal hatt eksportindustri. For norske vikingar var brynestein…

  8.34 km Unna
 9. Ravnejuv - Utsiktsplass og turistattraksjon

  350m høgt stup med oppdrift!

  10.24 km Unna
 10. Øyfjell bygdemuseum

  Bygdetunet visar overgangen til ei ny tid - med interiør etter 1800-talets bymote i…

  22.02 km Unna
 11. Vinjestoga

  I Vinjestoga kan ein oppleve og høyre forteljingar om livet og kunsten til den kjende…

  24.58 km Unna
 12. Øverbø - Sondres heim

  Øverbø er Sondre Norheim, den moderne skisportens far, sin fødeplass.

  26.31 km Unna
 13. Fyresdal bygdemuseum

  Fyresdal Bygdemuseum blei skipa i 1909 og er eit av Noregs eldste bygdetun. Her er…

  26.35 km Unna
Previous Next

Ikke gå glipp av