For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Aktiv norgesferie i Telemark

Vandring, sykling, klatring, bading eller padling det finnes mange aktiviteter i Telemark, et Norge i miniatur.

Aktiviteter i fleng fra heia til havet, fra fjellet til fjæra. I Telemark, et lite stykke Norge, kan du gå toppturer, sykle i terrenget, padle eller ro i skjærgården eller på elver og kanaler og ta et dypdykk ned i en av de mange skogene.


Enten du tar deg frem på sykkel, i kajakk eller til fots, vil du kunne oppleve og føle det varierte landskapet på kroppen. Velkommen til en både sanselig, gøyal og fysisk opplevelse. Du bestemmer hvor spennende eller krevende du vil ha det.


Når vi tenker på ferie, lar vi ofte tankene vandre til eksotiske himmelstrøk. Med skam å melde! Norgesferien har så varierte opplevelser at selv en helgetur vil gi deg følelsen av å gjøre en reise. Norge er ditt nærmeste ferieland. Og Telemark gir deg aktivitetene du søker.


Fotturer i Telemark

Over fjell og vidde
Telemark har alltid vært et yndet sted for vandring. Hardangervidda ligger på toppen av fylket, med Gaustatoppen som et høydepunkt. Bokstavelig talt. Den vulkanformede steinkolossen er en pryd for øyet og innbyr både til fotturer, sykkelturer og skiturer.


Men vidda er kanskje den mest tilgjengelige fjellopplevelsen. Om du vil, kan du gå eller sykle helt til Vestlandet. Eller du tar med deg ungene på en kortere tur. Uansett ligger Den norske turistforenings turisthytter i Telemark som perler på en snor og tar deg vel imot.


Fjellområdene i Telemark er mange, og det ene er like opplevelsesverdig som det neste. Tuddal, Lifjell, Rauland, Haukeli … Du vil oppdage at det er vanskelig å velge.


«Nu er jeg stålsatt, jeg føler det bud
der byder i høyden å vandre!
Mitt lavlandsliv har jeg levet ud;
her oppe på vidden er frihet og Gud,
der nede famler de andre.»

Henrik Ibsen


Fra bukt til bukt
Kyststien strekker seg langs telemarkskysten, fra Vestfold i øst til Aust-Agder i vest. Kyststien i Bamble er nærmere seks mil lang og dekker hele strekningen fra Stathelle til Fossing på grensen til Kragerø. Stien følger stort sett kystlinjen gjennom hele kommunen og er delt opp i seks etapper. Det finnes også Kystledhytter ved Langesundsfjorden der du kan booke plass og overnatte gratis.


Padle eller ro i Telemark

Telemarks skjærgård er en av de vakreste og mest tilgjengelige i Norge. Om du ikke har egen båt, kan du leie en og ta deg ut til en av de mange øyene eller prøve fiskelykken. Havpadling er også en spennende aktivitet, og ikke minst kan du padle deg opp gjennom slusene i Telemarkskanalen og over de stille innsjøene. Med rolige padletak kommer du tett inn på dyrelivet og får en egen nærhet til vannvegen og kanallandskapet.


Kajakker finnes også til utleie, blant annet på Telemark Kanalcamping i Lunde.
En padletur mellom Lunde sluseanlegg og Vrangfoss, for eksempel, byr på opplevelser i verdensklasse. Og er du heldig eller planlegger godt, møter du en av kanalbåtene på ferden.

Terrengsykling i Vrådal, klatreparken i Skien eller bading i jettegrytene er bare noen av de mange aktivitetene Telemark har å by på.

Sykling i Telemark

Hvis det ikke frister med en luftig fjelltur eller padling i ferien, hva med en sykkeltur? Telemark er Norges største sykkelregion. Underveis vil du alltid finne spennende attraksjoner, kultur- og naturopplevelser som vil gi enda mer innhold til sykkelferien.

I terrenget mellom Gautefall og Nissedal finnes det løyper for terrengsykling, i Vrådal finnes det en egen mountainbike-park og i Grenland og langs telemarkskysten finnes det hele 30 merkede sykkelruter. For ikke å snakke om sykling langs Telemarkskanalen og på Hardangervidda, med Rjukan og Krossobanen som utgangspunkt.

Klatring i Telemark

På Rjukan kan du klatre i både is og granitt. Her finner du til og med en egen isklatringsfestival, Rjukan Icefestival. Telemarkopplevelser arrangerer klatreturer av ulik vanskelighetsgrad på og rundt Rjukan, byen som tilbyr klatring som fag til elevene i videregående skole.

Nissedal er et godt etablert utfartssted for klatrere fra hele Norge. Fri Flyt omtaler Nissedal i sin anbefaling av ti steder du bør klatre i 2017: «Nissedal har i årevis vært koseklatrernes favorittsted, og klatreruten Via Lara en av de mest beklatrede langrutene i landet.» Nissedal arrangerer også en egen klatrefestival. Nisser hyttegrend og camping tilbyr både klatreaktiviteter og utleie av utstyr.

Fritidsparken i Skien har både et populært anlegg for innendørs klatring og buldring og Klatreparken utendørs, som lar hele familien få oppleve verden fra tretoppene. Og i Bø ligger klatreparken Høyt & Lavt med hele 1600 meter med løyper oppe i trærne. Begge klatreparkene har ziplines og løyper med varierende lengde og vanskelighetsgrad.

Bading i Telemark

Telemarks skjærgård, som er en del av den brede og innholdsrike skjærgården i Øst-Norge, står ikke tilbake for skjærgården på Sørlandet. Her ligger strendene og badebuktene som perler på en snor.
Men også i innlandet og i Midt-Telemark finnes det flotte badesteder ved innsjøer og elver.


Også er det badeparkene, da. I Sommarland i Bø finnes det noe for alle, også for dem som trenger en ekstra utfordring eller har behov for et aldri så lite adrenalin-kick. Fritidsparken i Skien er et populært badeland som er like trivelig når det regner som når sola skinner – og badeparken på Hotel Skjærgården i Langesund kan nytes både utendørs og innendørs.

Overnatting for aktive i Telemark

Enten du velger hotellferie, campingferie eller overnatting på hytter, har Telemark et av de beste overnattingstilbudene for aktiv ferie i Norge. Quality Hotel Skjærgården i Langesund eller Kragerø Resort er utmerkede steder for deg som vil sykle eller gå kyststien, men det finnes også hytter og leiligheter, som Lunde vandrerhjem ved Telemarkskanalen og Kragerø Sportell ved kysten. For ikke å snakke om de mange barnevennlige campingplassene, som Teksten Camping og Lystang Camping på Notodden, der du både kan slå opp teltet eller ta inn på campinghytter. Quality Straand Hotel i Vrådal ligger sentralt i fylket og gir kort vei til naturopplevelser. Rauland Høgfjellshotell og Gaustablikk Høyfjellshotell kan også trekkes frem.
 

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av