For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Familieferie i Telemark, et Norge i miniatyr

Familieferie i Norge - Opplev spennende barneaktiviteter i Telemark

Familieparker og fritidsparker, badeland og sommerland. I Telemark ligger familietilbudene vegg i vegg med naturen i fjellheimen og skjærgården.


Spør du barna hva de har lyst til å gjøre i Norgesferien, vet du hva svaret blir. De vil være høyt og lavt i en familiepark, de vil lære om fascinerende skapninger på land og til vanns – og de vil bade! Legger du familieferien til Telemark og Sør-Norge, venter opplevelser i det våte element av alle slag.


Fra vannkraft til vannsprell i Telemarks opplevelsesparker
Vannet gir ikke bare Norges befolkning miljøvennlig kraft og energi, det kan også være leskende, svalende, beroligende, eller rett og slett underholdende. I Telemark finner du buldrende fosser, sildrende bekker, fossende stryk og stille kanaler, for ikke å snakke om glatte vannsklier og sprutende bassenger. Og det beste ved badestedene og badeparkene i Telemark, er at de aller fleste lar seg kombinere med andre aktiviteter på land for både små og store.

– Spennende tilbud og varierte sommeraktiviteter er definitivt ingen mangelvare i Telemark. Mens noen velger å legge seg på solvarme svaberg på kysten, foretrekker andre øyloffing i skjærgården, sykling, vandring på høyfjellet eller besøk på et av de populære museene.


Topp familieopplevelser i Norge og Telemark


Skatepark og fotturer 1000 moh.
Nær toppen av Sør-Norge, på Rauland, finner du verdens første skateboardhotell, Camp Vierli. Her kan du sjekke inn barna og la dem boltre seg på skateboard eller sparkesykkel i Vierli Skatepark – i vakre omgivelser med gode turmuligheter ved foten av Hardangervidda. Hele familien kan innkvarteres på skateboardhotellet, eller dere kan velge det historiske Rauland Høgfjellshotell, som dessuten har innendørs svømmebasseng. Og Vierli Hyttegrend leier ut flotte hytter i alle størrelser.


Badeland og klatrepark vegg i vegg
Skandinavias største vannpark finner du i Bø i Telemark. Ta turen innom Bø Sommarland, der hele familien kan boltre seg i fartsfylte rutsjebaner og bassenger som garantert vil vekke begeistring hos barn i alle aldre. Her finner du både bassenger for de minste og «Magasuget», som er en av verdens alle tøffeste fallrutsjebaner. Et steinkast unna ligger den nye klatreparken Høyt & Lavt ved Bø Camping, og det er heller ikke langt til Norsjø Ferieland der du kan teste ut en av Europas beste wakeboard-kabelbaner i Norsjø Kabelpark.

En Norgesferie i Telemark byr på et mangfold av aktiviterer og opplevelser


Naturens eget badeland
Men det trenger ikke å koste noe: Eikhom i Nissedal lokker turister fra fjern og nær med en perfekt badeplass for deg med tenåringer i familien. Her finner du nemlig Jettegrytene, det helt naturlige badelandet. Grytene er skapt av naturen selv gjennom millioner av år. Hopp i vannet og skli nedover berget. Med fjell på alle sider nærmest fanges solen, slik at det på gode sommerdager blir varmt og godt i vannet. Da blir grytene nærmest som varme kilder. En mer unik badeplass skal du lete lenge etter! Og bare et steinkast unna ligger Pipo Lekeland og barnevennlige Straand Hotel.


Helt til topps i Fritidsparken
Ta utfordringen i Skien klatrepark: Her finner dere og barna 84 ulike klatrestrekninger fordelt på syv løyper. Du kan velge mellom flere løyper og ferdighetsnivåer. Løypene består av zip-lines og mange ulike hindre som hengebroer, tunneler, stiger, balanse- og tauelementer. Her står de mentale og fysiske utfordringene i kø. Etter en dag i trærne vil du føle mestring, uansett om du er liten eller stor! Rosinen i pølsa er at Klatreparken holder til i Skien Fritidspark, som byr på både badeland og spa, minigolf og frisbeegolf, skøytebane og curling. Og så mye mer.


Vitensenter og øyhopping på samme dag
Du verden sjøfartsmuseum + vitensenter stiller hele familiens vitebegjær i vakre omgivelser ved Porsgrunnselva i Porsgrunn. Her kan du besøke «Teknoteket», få med deg «Vitenshowet» eller ta deg en tur i «Astroamfiet» eller «Skipssimulatoren». Porsgrunn ligger dessuten ikke langt fra Brevik, der fergene legger fra kai med forbindelse til ni forskjellige øyer i Langesundsfjorden. Øyhopping på hjemmebane i Norge er en eksotisk og lett tilgjengelig aktivitet som familier flest kan ta seg råd til. Pakk sekken, og sjekk fergetabellen!


Familievennlig overnatting i Telemark

Enten du velger hotellferie, campingferie eller overnatting på vandrerhjem, har Telemark et av de beste overnattingstilbudene i Norge. Hotel Skjærgården i Langesund kan for eksempel skilte med et eget tropisk badeparadis, men det finnes også vandrerhjem, som Lunde vandrerhjem ved Telemarkskanalen og Hotell Fritidsparken i Skien. For ikke å snakke om de mange barnevennlige campingplassene, som Teksten Camping og Lystang Camping på Notodden, der du både kan slå opp teltet eller ta inn på campinghytter.
 

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av