For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Mat og drikke i Telemark

Telemarks matfat er fylt til randen av delikatesser. Vinden blåser dampen fra grytene, stryker forsiktig gjennom frukttrær og sender duften av hjemmelaget mat ut over fjord og fjell.

Lokal mat kan være noe så enkelt som en bolle fylt med nykokte reker på brygga i Kragerø. Det kan være en godt modnet kittost som har ligget i en låve og tatt til seg smaken av århundrer med tradisjoner og historie. Det kan være tradisjonell husmannskost servert med kunnskap og kvalitetsforståelse og det kan være hvite serviettsnipper eller bare tær mellom bugnende frukttrær. Bli med på en matreise rundt i Telemark.

Heimat Vinje

Enten du er halvveis til Haugesund og trenger en pause eller vil ta med lekker mat på turen ved foten av Hardangervidda, vil du få det du leter etter på Heimat Vinje. Her er det bugnende, fristende matpakker med grønnsaker og skinker eller mer klassiske middagsretter som kjøttkaker, gryter og fiskeretter.

Dyrsku'n

Siden 1866 har Dyrsku'n samlet folk fra hele Sør-Norge til handel og salg av dyr og gårdsvarer. Ikke så rart da at Dyrsku'n er blitt kløppere på tradisjonsmat. Er det noen som burde vite hva lokal mat fra Telemark er, så er det disse folkene. Landets største handels- og landbruksmesse samler over 90.000 besøkende i vesle Seljord hvert eneste år i september.

Telemarkskanalen

Du kan ikke gå glipp av den vakre vannveien fra Skien til Dalen og matopplevelsen er nærere enn du tror også her. Mens du på historisk vis tøffer deg oppover, eller nedover, den vakre sluseveien og ser ingeniørkunst av første klasse, blir du servert mat med fokus på lokale matprodusenter og du får smake deg gjennom fylket vårt og lære historien på samme tid.

Brattrein Hotel

Det lille intime hotellet i Notodden er omgitt av en park og har utsikt mot Heddalsvann og Lifjell. Restauranten er kjent for sin gode hjemmelagede mat og er været fint kan den nytes i uteserveringen. Hotellet jobber for tiden på spreng med å få åpnet sin nye á la-carte restaurant og åpningen skal etter planen bli iløpet av sommeren 2015. For bordbestilling kan man ringe hotellet direkte.

Uppigard Natadal

Vertskapet på Uppigard Natadal er ikke beskjedne i sin visjon: De vil være med å henrykke englene. Det oppnår de best ved å lage tradisjonelle norske retter, mener de. Reinsdyrsteik, spekebord og søte klassikere som tilslørte bondepiker eller hjemmelaget karamellpudding, imponerer når det er laget med både kjærlighet og kunnskap. Når du i tillegg kan legge deg i boblebadstampen og se opp på stjernene, er man ikke så langt unna himmelen.

Storaas Gjestegård

Historien til søstrene Storaas er litt som en gammel bestemor som står og pusler på kjøkkenet. Først tar hun en dæsj norske tradisjoner, blander inn litt dansk familiehistorie og sper på med eksotiske eventyrlige krydder fra fjerne tropiske land. Slikt blir det spennende matopplevelser av.

Lien Fjellgard

Slektsgården fra 1600-tallet klamrer seg til åssidene og sauebjellene klinger over grønnbølgende enger. Vertskapet kaller det ureist mat og serverer blant annet egenprodusert lam og høylandsfe, selvfisket og nyrøkt fjellfisk og desserter av skogens og fjellets skattekammer. Dette er smaker fra fjell og vidde som fungerer like godt til brudeparets drømmemiddag som til livsglade turfolk med ryggsekken full av matopplevelser.

Café Osebro

For dem som vil smake god mat i urbane omgivelser, er Becks Brasserie og Bar Osebro, på folkemunne bare Café Osebro, et godt alternativ. Restauranten ligger i et gammelt hus langs Porsgrunnselva og serverer kritikerrost mat for den kresne gane. Her kan du nyte blåskjell på uteserveringen eller varme deg med en Filét Don Fransisco på kaldere dager.

Lindheim ølkompani

På Lindheim gård er det blitt servert eplemost og røverhistorier i over 30 år, men nå har en ny generasjon tatt over gården. I tillegg til eplemost brygges det nå øl i særklasse. Når man bor på en frukt- og bær-gård må så klart også ølen bære preg av det. Vertskapet Ingeborg og Eivind serverer blant mange andre rare, gode og morsomme øl for eksempel Cherry Farmhouse, Helan og Hallon og Farmhouse ale. Omvisning og ølsmaking må forhåndsbestilles, men gårdsbutikken er åpen fra onsdag til søndag hele fruktsesongen.

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av