For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Nissedal og Gautefall

I Telemark ligger stisyklingsparadiset Nissedal og Gautefall. Her kan du sykle på over 100 kilometer med sykkelstier og over store svaberg. 

Sykkelstier på fjellet med QR koder

En kan starte ved Gautefall, Felehove, eller Heimdal. Skilt med stedsnavn og små plater med trykte QR-koder står plassert ved startpunkt og ute i løypa. Her kan folk scanner inn koden og få opplysninger om kart, informasjon, gps-koordinater og en beskrivelse av området de er i.

Sykkelrutene mellom Gautefall og Heimdal har kilometer med svaberg. Sykkelstiene som er merka, passer for alle. Rundturer fra en halv time til langtur opp mot en og en halv dag, kan lokke både familier og erfarne syklister. 

Turistinformasjonen i Treungen sentrum har en bok til salgs som forklarer sykkelrutene i detalj.

Sykling Nissedal. Foto: Per Kveim.

Sykkeltur på gamle Treungbanen

Gammel nedlagt jernbanelinje som går fra Treungen til grensa mot Aust-Agder. Krysser veien enkelte steder. Veldig fin sykkeltur, dersom du starter fra turistinformasjonen, eller Lokstallen, i Treungen og sykler ned til Stasjonen på Tjønnefoss. (Eller omvendt, selvsagt!)

Du kan sykle lengre, faktisk helt til nabobygda og kommunen Åmli, som ligger fire mil unna Treungen sentrum. Deler av traséen er gjengrodd, og andre steder må du krysse riksveg 11. Derfor må du forbedrede deg på å krysse riksvegen og sykle langs med veien nedover stykkevis.

Sykkel i Nissedal. Foto: Per Kveim.

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av