For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Sykling i Grenland

Grenland har fantastiske sykkelruter. Uansett om du velger å sykle langs kysten eller i innlandet.

Sykling i Grenland.

Langesund ligger midt i krysset for to av Norges og Europas største sykkelruter:


Sykkelrute nr 1, Nordsjøruta, er en 6200 km lang internasjonal sykkelrute fra Shetlandsøyene via Skottland og England, Belgia, Nederland osv til Sørlandskysten gjennom Langesund og hele veien rundt kysten til Bergen.

Sykkelrute nr 2 går fra Langesund, Porsgrunn, langs Telemarkskanalen over fjellet til Stavanger. P.t. oppgir noen nettsider at sykkelrute 2 starter i Porsgrunn, men ruta blir nå forlenget til Langesund slik at det blir et naturlig kryss mellom rute 1 og rute 2 i Langesund.

Dette er to av de mest populære sykkelrutene i Norge pga sitt behagelige klima, vakre og varierte natur. 

Når du står i Langesund kan du altså velge å sykle langs kysten til Stavanger via Kristiansand eller ta innover i Telemark langs Telemarkskanalen til Stavanger

Bamble, Grenland, Telemark - et syklende fylke

Her er det mye sykkelentusiasme. Framveksten til sykkelsporten med suksess i Tour de France og etterhvert store proffritt her på hjemmebane har satt sine spor i kommunen vår. I Bamble kommune med ca 14000 innbyggere er godt over 500 innbyggere medlemmer av fem forskjellige sykkelklubber (Bamble, Paragrafrytterne, Langesund Tri, Skagerak Sportsklubb og Grenland Sykkelklubb). Det gir en høy prosentandel aktive syklister. I tillegg kommer alle fritidssyklistene.

Sykling i Grenland.

Skjærgårdsveien - et sykkeleventyr langs Telemarkskysten fra Langesund til Kragerø, 40 km i vakre omgivelser med utsiktspunkter og badeplasser underveis. Bo godt i begge ender av sykkelturen. Dette er kystens svar på Rallarvegen, blant svaberg og strender i kystlandskapet, forbi Geoparken med Unescoarv-status og mellom to vakre Telemarksbyer.

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av