For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Utforsk Telemark

English

Norsk

Dykking i Rognsfjorden

TypeDykking

3950, Brevik
Product Image

Om

Steinvika på vestsiden av Langesundtangen er en ganske eksponert plass der du kan du dykke langs store blokker på relativt grunt vann. Her er det også fint å dykke fra land. Dette går også greit i Krogshamna hvis man liker grunne dykk i litt mindre eksponerte omgivelser. Både Steinvika og Krogshamna har varierte bunnforhold. Begge stedene har god parkering, men du må bære utstyret noen meter fra bilen til vannet. 

Fra munningen av Krogshavn og nordover mot Sandvika er stedet om du liker eksponert veggdykking. Sjøen kan bli ganske røff på når det blåser fra sør til sørvest og her er du helt avhengig av båt. Veggen er den samme typen brattkant som du kan se mange steder i de sedimentære bergartene i Grenland. Veggen har flotte overheng og en rik hardbunnsfauna. Mange fiskearter trives god langs veggen og krabbene sitter av og til ganske tett i sprekker og nisjer. 

Ute på Rognsfjorden er det flere grunner som er verdt et dykk. Her får imidlertid alle vindretninger godt tak og sjøen blir lett urolig.

 

TripAdvisor

Kart

Kontakt

920 22 928