Utforsk Telemark

EN

NO

Aktiv i naturen

 1. Fyresdal har et variert utvalg av merkede stier i skog, fjell og hei. Perfekt for alle som elsker å være ute og gå på tur.
 2. gruppe går opp Via Ferrata i Fyresdal
  Via Ferrata Telemark går opp Skrede-fjellet og er egnet for familier og aktive barn ned til en alder fra ca. 6 år.
  1. Våmur sett frå frå Valebjørg
   Våmur Utsiktspunkt i Telemark, hvor bratte fjellsider møter majestetisk Fyresvatn. Nyt panoramautsikten og la naturens skjønnhet ta pusten fra deg.
  2. jente og gutt sykle på gamle vegar
   Sykkelruten fra Fossum til Folkestadbyen tar deg gjennom den flotte naturen i Fyresdal. Sykkelturen er 20 km lang og middels krevende.
  3. Fin fiskefangst
   Fyresdal er rikt på vatn. Med 392 vatn over 10 dekar som dekker om lag 12% av totalarealet i kommunen burde det vere litt å velje mellom for dei som likar å bruke fiskestonga. Fiskekort: Du kan skaffe deg fiskekort anten via sms eller på tradisjonelt vis i forretningar, på bensinstasjonar, turistinformasjonen og på campingplassar.
  4. folk på toppen av Roan
   Ta en topptur til Fyresdals nest høyeste fjell Roan. På toppen blir du belønnet med en storslagen panoramautsikt over store deler av fjellheimen i Telemark.
  5. Utsikt over Fyresvatn
   Ein spennande og krevjande rundtur i høgfjellsterreng.  10,3 km rundtur - 4-5 timar
  6. Hesteeventyr
   Rideturer, kjøring med hest og vogn, jakt og fiske, orientering, kanoturer, fjellturer, snøscooterkurs - og overnatting!
  7. 2 jenter som sykler langs en gate i Fyresdal
   Idyllisk hagebyvandring på 3 km gjennom sjarmerende smågater og gardstun i sentrum av Fyresdal.
  8. Russvassdamen eit imponerande byggverk
   Russvassdammen, som har vært et sentralt element i tømmerfløytingen i Fardøl siden 1860, er et imponerende byggverk med en nåledam fra 1893.