Utforsk Telemark

English

Norsk

Stolpejakten i Porsgrunn

TypeAndre aktiviteter

3915, Porsgrunn
stolpe ved en gjerde satt opp for stolpejakten i Porsgrunn
  • stolpe ved en gjerde satt opp for stolpejakten i Porsgrunn
  • stolpe ved en gjerde satt opp for stolpejakten i Porsgrunn

Om

Stolpejakten går ut på å finne stolper som er plassert rundt om i området, noen er plassert tett på kulturminner, andre ved travle trafikk-knutepunkter. Dette er litt sport, litt friluftsliv, litt folkehelse og litt kultur. Alle stolpene i Grenland kan nås med buss og de fleste er også tilgjengelige for rullestolbrukere. Innen hvert nærområde er det ganske kort avstand mellom stolpene. 

For å finne jaktobjektene kan du enten bruke mobil og laste ned en app på nettstedet, eller få tak i et papirkart. Slike kart kan man få tak i på servicekontoret i kommunene og en del andre steder. 

Man kan også kan registrere grupper, slik som arbeidssteder, skoleklasser, venner og man kan konkurrere om hvem som finner mest stolper. 

Slik fungerer det

1. Finn stolper
Det første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert. Kartet eksisterer i to versjoner: fysisk kartmappe eller elektronisk integrert i app. Kartbrosjyren er å finne gratis hos diverse utsalgssteder og institusjoner (dette varierer fra kommune til kommune). I en del kommuner blir kartmappene også distribuert til alle husstander.

Stolpejakten-appen kan lastes ned gratis fra Google Play eller AppStore. Når kart er på plass er det bare å komme seg ut å finne stolper. Det er mange stolper å finne fordelt på fire ulike vanskelighetsgrader*, finner du alle?

*Stolpene har følgende vanskelighetsgrader:

GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
BLÅ – enkel
RØD – medium
SVART – vanskelig

2. Registrer
Du velger selv hvor mange stolper du finner. Uansett, det er artig å ha oversikten over hvordan man ligger an! Dette gjøres ved å registrere stolpene, enten elektronisk med app eller via vår nettportal, eller manuelt ved å fylle inn direkte på kartet. For å registre elektronisk kreves en konto. Det kan du opprette her, og det er og vil alltid være gratis!

Hvordan foregår selve registreringen? Hver stolpe er påtrykt en kode og en QR-kode. For manuell registrering noteres koden rett på kartet, som senere sendes inn. For elektronisk registrering brukes enten Stolpejakten-appen for å scanne stolpenes QR-koder, eller innplotting av koden i din konto på denne siden (for å gjøre dette, logg inn i menyen til høyre). Så enkelt!

3. Vinn premier
Hver registrerte stolpe gir deg et lodd i trekningen av flotte premier fra våre samarbeidspartnere i ditt nærområde. Dine vinnersjanser øker altså med antallet registrerte stolper. Ved å registrere stolpene elektronisk er du automatisk med i trekningen. Ved manuell registrering må kartet sendes inn til påtrykt adresse.

TripAdvisor

Kart

Kontakt