Utforsk Telemark

EN

NO

Opplev den eventyrlige smaken av Telemark

Lokalmat produsert i Telemark

 1. utsikt fra en eplehage mot innsjøen Norsjø
  Velkommen til Fruktbygda. Området i Telemark og landet hvor frukten smaker mest. Her finner du blant mye godt og vakkert Norges beste eplemost, fristende gårdsbutikker, prisbelønnede mikrobryggeri og verdens nordligste vingård.
 2. unge hjorter fra Siljanhjort
  I Siljan ligger Siljanhjort. Her kan du oppleve nærheten til hjortene og kanskje til og med få bli med på foring. En opplevelse for liten og for stor.
 3. oster og andre varer fra Langesund Ostemakeri
  Ostene fra Langesund Ostemakeri har på kort tid blitt svært populære. Ostene har assosiasjoner til smaken av kyst og kortreiste smaker som ramsløk og havsalt.
 4. Langesund Landhandel uteplass
  Langesund Landhandel er en café og butikk midt på torget i kystbyen Langesund med god mat og godt bakverk.
  1. 2 Jan 202331 Dec 2023
 5. vintønne på Lerkekåsa mellom blomstrende trær
  Vingårdsopplevelser i hjertet av Telemark! Midt i den frodige fruktbygda Gvarv finner du verdens nordligste vingård: Lerkekåsa. Ekstraordinære overnattingsmuligheter!

Restauranter som bruker lokale råvarer i matlaging

kokker på restaurant Jacob & Gabriel legger mat på tallerken

Jacob & Gabriel Restaurant

På Jacob & Gabriel vil du oppleve god stemning og bli servert spennende retter med friske lokale råvarer i stilfulle og urbane…

dessert og kaffe på terrassebord på restauranten på Nutheim Gjestgiveri

Nutheim Gjestgiveri restaurant

Som gamal skysstasjon og hotell har me tatt imot gjester og vegfarande til gode måltid og triveleg overnatting i over 100 år. Du et og…

fransk inspirerte matretter serveres på på Merci Restaurant i Porsgrunn

Merci Restaurant

Restaurant Merci i Porsgrunn er inspirert av det franske kjøkkenet. Restauranten har fin beliggenhet ved elvepromenaden, med en varm…

Matfestivaler i Telemark

 1. Mersmakfestival i Skien
  Festivalen er Skiens folkefest og gjennomføres hvert år siste helg i august. Her kan du spise deg gjennom et enormt mangfold av smaker fra nær og fjern.
  1. liten gutt presenterer en kalv på Dyrsku'n
   Med over 90 000 besøkende og 740 utstillere er Dyrsku’n i Seljord Norges største handels- og landbruksmesse som finner sted hver andre helg i september.
  2. Norsk Eplefest
   Norsk Eplefest har blitt en årlig tradisjon der du kan oppleve topp stemning på torget og kjøpe inn høstforsyningene av frukt, grønnsaker, honning, syltetøy, saft og andre lokale råvarer fra bygdene i Telemark.

  Ikke gå glipp av