Utforsk Telemark

EN

NO

Opplev den eventyrlige smaken av Telemark

Lokalmat produsert i Telemark

  1. utsikt fra en eplehage mot innsjøen Norsjø
    Velkommen til Fruktbygda. Her finner du blant mye godt og vakkert Norges beste eplemost, fristende gårdsbutikker og prisbelønnede mikrobryggeri
  2. lykkelige kuer på Tveitan Gård
    Tveitan Gård er en sjarmerende liten gård i Siljan som driver med kjøttproduksjon av storfe og "Inn på tunet"-tjenester.
  3. familie på 6 går langs blomstrende epletrær på Lien Gård
    Hos Lien Gård på Akkerhaugen, som ligger idyllisk til ved Norsjø, produseres det sider, eplemost, limonade, syltetøy og honning.

Restauranter som bruker lokale råvarer i matlaging

kokker på restaurant Jacob & Gabriel legger mat på tallerken

Jacob & Gabriel Restaurant

På Jacob & Gabriel vil du oppleve god stemning og bli servert spennende retter med friske lokale råvarer i stilfulle og urbane…

Restaurant Bandak

Restaurant Bandak, Dalen Hotel

På Restaurant Bandak står vertskap og matopplevelser i fokus. Menyen er franskinspirert med bruk av lokale- og norske råvarer.

Servitør på restaurant på Tuddal Høyfjellshotell

Restaurant Tuddal Høyfjellshotel

Her kan du nyte et måltid som består av de beste kortreiste råvarene Telemark har å by på, presentert på en utsøkt måte.

Matfestivaler i Telemark

  1. Dyrsku'n
    Dyrsku’n er Norges viktigste møteplass for mat og landbruk, handel, politiske debatter, foredrag og rotekte opplevelser. Velkommen til Dyrsku'n i Seljord!
  2. Norsk Eplefest
    Norsk Eplefest har blitt en årlig tradisjon der du kan oppleve topp stemning på torget og kjøpe inn høstforsyningene av frukt, grønnsaker, honning, syltetøy, saft og andre lokale råvarer fra bygdene i Telemark.

Ikke gå glipp av