Utforsk Telemark

EN

NO

Opplev den eventyrlige smaken av Telemark

Lokalmat produsert i Telemark

 1. utsikt fra en eplehage mot innsjøen Norsjø
  Velkommen til Fruktbygda. Området i Telemark og landet hvor frukten smaker mest. Her finner du blant mye godt og vakkert Norges beste eplemost, fristende gårdsbutikker, prisbelønnede mikrobryggeri og verdens nordligste vingård.
 2. unge hjorter fra Siljanhjort
  I Siljan ligger Siljanhjort. Her kan du oppleve nærheten til hjortene og kanskje til og med få bli med på foring. En opplevelse for liten og stor.
 3. vintønne på Lerkekåsa mellom blomstrende trær
  Midt i den solvarme Fruktbygda på Gvarv finner du verdens nordligste vingård, Lerkekåsa Vingård. Kom hit for en overnatting, vinsmaking eller besøk i kafeen.
 4. lykkelige kuer på Tveitan Gård
  Tveitan Gård er en sjarmerende liten gård i Siljan som driver med kjøttproduksjon av storfe og "Inn på tunet"-tjenester.
 5. familie på 6 går langs blomstrende epletrær på Lien Gård
  Hos Lien Gård på Akkerhaugen, som ligger idyllisk til ved Norsjø, produseres det sider, eplemost, limonade, syltetøy og honning.

Restauranter som bruker lokale råvarer i matlaging

dessert og kaffe på terrassebord på restauranten på Nutheim Gjestgiveri

Nutheim Gjestgiveri restaurant

Som gamal skysstasjon og hotell har me tatt imot gjester og vegfarande til gode måltid og triveleg overnatting i over 100 år. Du et og…

kokker på restaurant Jacob & Gabriel legger mat på tallerken

Jacob & Gabriel Restaurant

På Jacob & Gabriel vil du oppleve god stemning og bli servert spennende retter med friske lokale råvarer i stilfulle og urbane…

Servitør på restaurant på Tuddal Høyfjellshotell

Restaurant Tuddal Høyfjellshotel

Her kan du nyte et måltid som består av de beste kortreiste råvarene Telemark har å by på, presentert på en utsøkt måte.

Matfestivaler i Telemark

 1. Dyrsku'n
  Dyrsku’n er Norges viktigste møteplass for mat og landbruk, handel, politiske debatter, foredrag og rotekte opplevelser. Velkommen til Dyrsku'n i Seljord!
 2. Norsk Eplefest
  Norsk Eplefest har blitt en årlig tradisjon der du kan oppleve topp stemning på torget og kjøpe inn høstforsyningene av frukt, grønnsaker, honning, syltetøy, saft og andre lokale råvarer fra bygdene i Telemark.

Ikke gå glipp av