Utforsk Telemark

English

Norsk

Oldtidsveien fra Bamble Kirke til Bygdeborgen Storås

TypeTurstier

3960, Stathelle
Oldtidsveien i Bamble.
  • Oldtidsveien i Bamble.
  • Product Image
  • Olavskirken
  • Guiding i Olavskirken i Bamble.
  • Olavskirken i Bamble

Om

Dette er også en turvei som har vært tilrettelagt tidligere, av Bamble Historielag. Den var imidlertid blitt helt gjengrodd og informasjonstavlene langs traséen var knapt lesbare.

Stien er en gammel kirkevei for å komme til Bamble kirke. Dette skjedde antagelig helt fra den gamle Skeidi kirke (Olavskirken) ble bygget på 1200 -tallet. Fra selve kirkeveien går det også en avstikker til åsen Storås, hvor det har vært en bygdeborg. Rester av denne kan fortsatt ses.

Bamble Turlag har ryddet stien flere ganger etter ny gjengroing og trefall i gammel skog. Den er nå også merket og forsynt med informasjonsskilt om sebverdighetene.

Det er laget egen karttavle med informasjon om stien på norsk og engelsk. Denne står ved Bamble kirke.

Det er også laget egne informasjonstavler om historiske severdigheter langs stien, med tekst på norsk og engelsk. Disse er delvis basert på de gamle tavlene, men de er betydelig oppgraderte og modifiserte.

Adkomst
Det er god parkeringsplass ved Bamble kirke, som er det mest naturlige startpunktet om man ønsker å gå hele stien. Starten på stien er rett vest for ruinene av Olavskirken, med noe enkle trappetrinn rett over steingjerdet som omkranser kirkegården.

Dersom man bare ønsker å besøke Storås, er det naturlig å starte ved parkeringsplassen langs E18 rett øst for Essadumpa.

Dette er en enkel fottur på ca 1,9 km og man bruker ca1time.

Stiene er tilrettelagt og ryddet  av Bamble Turlag / DNT Telemark.

TripAdvisor

Kart

Kontakt

Se også

Bamble Kommune, Bamble

Stathelle, BambleStathelle ligger ved Breviksbroen, lite sjarmerende sted med flott trehusbebyggelse. Nydelig utsikt fra Breviksbroen utover mot Eidangerfjorden og Breviks vakre skjærgård.

Langesund, BambleLangesund er en vakker by på kysten. Et populært reisemål for hele familien. Konserter og festivaler preger byen fra mai til september. Flotte utsiktspunkt og vakker kyststi langs kysten fra Langesund og sørover.

Titopper'n i Bamble, Bamble

Stokkevannet rundt, BambleStien rundt Stokkevannet er tilrettelagt og merket av Rugtvedt og Stokke vel.

Postveien mellom gårdene Bakke og Auråa, Bamble

Tursti mellom kretshuset på Dørdal og Gongeleiren, BambleGongeleiren er en av «Skauguttleirene» fra krigens dager.

Turstier mellom Rugtvedt boligfelt og Hydalshelleren, BambleTursti til Hydalshelleren på Rugtvedt.