For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Utforsk Telemark

English

Norsk

Oldtidsveien. Fra Bamble Kirke til Bygdeborgen Storås

TypeVandring

3960, Stathelle
Oldtidsveien i Bamble.

Om

Oldtidsveien er merket og tilrettelagt av Bamble Historielag. Flere steder er det satt opp informasjonstavler om forhistorisk tid og om nyere historie. Merkingen er etter hvert blitt noe slitt.

Mesteparten av ruten følger den forhistoriske oldtidsveien som går i lett, fint terreng. Enkelte steder må man passere trestammer som har falt over stien. Den siste etappen, opp til selve platået på Storås, er ganske bratt og med trapper, men turen kan også gjøres uten å gå opp dit.

Turen starter ved den pittoreske kirkeruinen Olavskirken ved siden av nåværende Bamble kirke. Man går over kirkegårdsmuren på vestsiden og så under E18. Den forhistoriske oldtidsveien var sin tids E18.

Langs veien finnes flere gravhauger, Klokkerkåsa gravfelt har informasjonsskilt. Rett øst for Storås kan man se en usedvanlig fin bit av den forhistoriske oldtidsveien/hulveien. De nedsenkete hulveiene er de aller eldste spor etter ferdsel som vi kjenner.

Nyere spor etter virksomhet kan man også finne her: En kullebunn der man hadde kullmile for å fremstille trekull. "Skohola" der man byttet til "finsko" for den siste strekningen til kirken mens de møkkete hverdagsskoene sto igjen tørt og godt i hulen.

Oppe på den nesten uinntagelige borgen på Storås er det en stor fin flate med praktfull utsikt helt til Helgeroa og Jomfruland.

TripAdvisor

Kart

Kontakt

Se også

Bamble Kommune, Bamble

Stathelle, BambleStathelle ligger ved Breviksbroen, lite sjarmerende sted med flott trehusbebyggelse. Nydelig utsikt fra Breviksbroen utover mot Eidangerfjorden og Breviks vakre skjærgård.

Langesund, BambleLangesund er en vakker by på kysten. Et populært reisemål for hele familien. Konserter og festivaler preger byen fra mai til september. Flotte utsiktspunkt og vakker kyststi langs kysten fra Langesund og sørover.

Valle, BambleLengst syd i Bamble ute ved kysten ligger Valle, det lille tettstedetg som blir så stort hver sommer.

Titopper'n i Bamble, Bamble

Stokkevannet rundt, BambleStien rundt Stokkevannet er tilrettelagt og merket av Rugtvedt og Stokke vel.

Valle, BambleLengst syd i Bamble ute ved kysten ligger Valle, det lille tettstedet som blir så stort hver sommer.