Utforsk Telemark

EN

NO

Canvas Telemark

Visit Nissedal

Topp attraksjoner i Nissedal

 1. jente hopper i vann i jettegrytene i Nissedal
  Jettegrytene sør i Nissedal er naturens eget badeland. Her ligger jettegryter på rekke og rad og utgjør en idyll med naturlige sklier, fossefall og stupetårn.
 2. oversiktsbilde over Norrøna Canvas Telemark i Nissedal
  På Canvas Hotel Telemark kan du oppleve villmarks-glamping i luksuriøse yurt-telt, utrolig natur, terrengsykling, uforglemmelig leirliv og fantastisk mat.
 3. veteranbil som stilles ut på Z-museum i Nissedal
  Samlingene hos Z-Museum i Treungen omfatter tusenvis av sjeldne objekter. Her kan du gå rundt i timevis og lære om fortiden og historien. Passer for alle.
  1. Fjonefergen med 2 biler og flere mennesker ombord trafikkerer over innsjøen Nisser i Telemark
   Fjoneferja i Nissedal, MF Nissen, frakter passasjerer og biler over det vel 500 meter brede Fjonesundet fra Fjone til Framnes.
   1. man og dame koser seg i sinkbadekarene på villmarks-spa på Canvas Hotel
    Under oppholdet på Canvas Hotel i Nissedal kan du nyte et av verdens mest unike villmarks-SPA.
    1. Store område med svaberg og 100 kilometer sykkelstiar i heia, gjer Nissedal til terrengsyklistens Mekka.
    1. Følg i fotsporene til 71 grader nord
     Etter en tøff padle-etappe ankommer de 4 kjendisparene på årets 71 grader nord - team jettegrytene i Nissedal hvor teamene venter nye utfordringer.

    Naturaktiviteter i Nissedal

    1. Vandreturer i Nissedal
     Nissedal er et godt utgangspunkt for å utforske Telemarks fantastiske natur til fots. Her finner du turløyper for alle – fra idylliske stier nede i dalen til krevende terreng på fjellet. Gå forbi brusende fosser og elver, over svaberg og gamle broer, og ikke minst, nyt utrolig utsikt i alle retninger.
    2. Attraksjoner i Nissedal
     Storslått natur med glimrende klatremuligheter er ofte trekkplasteret som bringer folk fra hele Europa til Nissedal, men her er det også mye annet spennende å oppleve.
    3. Se flere naturaktiviteter
     Vakre Nissedal, hvor ruvende fjelltopper vokser ut av vannet og det finnes flere turstier enn mennesker, er et fantastisk sted å nyte indre Telemarks unike natur. Til fots, med fiskestang og kano, eller kanskje aller helst på en stisykkel, her venter et mangfold aktiviteter for store og små.
    4. mann som klatrer på Hægefjell i Nissedal
     Det mest kjende klatrefjellet i Nissedal er Hægefjell med over 60 ruter. Fjellet med sine store svaberg er eit av Noregs flottaste klatreområde.
    5. Sykling i Nissedal
     Kjenn vinden i håret når du ruller over Nissedal sine karakteristiske svaberg, hør lyden av kvister som knekker under hjulene på skogstiene og kjenn solen varme i ansiktet mens du beveger deg gjennom dalen.

    Praktisk informasjon

    1. drivere til Treungen Gjestgiveri
     Turistinformasjonen i Nissedal, hos Treungen gjestgiveri, tilbyr råd, ruteforslag, brosjyrer, fiskekort, kart og sykkelutleie.
     1. buss inkludert gratis sykkeltransport mellom Vrådal og Åmli
      Vi fortsetter suksessen fra i fjor og kjører med sykkelhenger på bussen i sommer også. Ta med deg sykkelen gratis på strekningen Åmli - Treungen - Vrådal fra mandag 19. juni.

     Ikke gå glipp av