Utforsk Telemark

EN

NO

Industripromenaden i Notodden

TypeByvandring

3674, Notodden
Industripromenaden langs heddalsvannet
  • Industripromenaden langs heddalsvannet
  • Bok og Blueshuset ved industripromenaden i Notodden
  • Industripromenaden i Notodden
  • Industripromenaden i Notodden
  • Kunstinstallasjon ved industripromenaden i Notodden
  • Industripromenaden i Notodden
  • MS Telemarken på Heddalsvannet

Om

BYVANDRING / GÅTUR
Vanskelighetsgrad: Enkel   
Passer for: Alle
Type: Fottur, Løype

Industripromenaden er en to kilometer lang turvei som følger kanten av Heddalsvannet. Denne veien kombinerer en unik sammensmelting av industriell arv og naturskjønne omgivelser. 

Lokalproduserte benker og ny belysning
For å skape en enda mer innbydende atmosfære langs Industripromenaden, har det blitt installert lokalproduserte benker i tre og stål, som strekker seg fra Bok og Blueshuset til Nesøya bobilcamping. Også belysningen langs promenaden er blitt oppgradert, fra Bok og Blueshuset til Nesøya, og gir mulighet for herlige kveldsturer langs vannkanten.

Utviklingsprosjekt med flere mål
Industripromenaden er et spennende utviklingsprosjekt som har flere viktige mål: å formidle vår rike industrihistorie, bidra til bedre folkehelse, og ikke minst, gjøre Notodden til et enda mer attraktivt sted å bo i og besøke.

Kunstnerisk Møtepunkt: TRE av Erik Pirholt
Like i nærheten av traverskranene skal det installeres skulpturparken "TRE," skapt av den talentfulle kunstneren Erik Pirholt. Dette imponerende kunstverket vil reise seg nesten ti meter over bakken, og er formet som et tre i stål, komplett med røtter som har menneskelige trekk. Dette kunstverket vil definitivt være et høydepunkt for besøkende langs denne vakre promenaden.

TripAdvisor

Kart

Kontakt