Utforsk Telemark

EN

NO

Villmarkseventyret

TypeOpplevelse

Drangedalsveien, 3750, Drangedal

Legg Villmarkseventyret til i reiseruten din.

innsjø i nærheten av Villmarkseventyret bobilparkering
 • innsjø i nærheten av Villmarkseventyret bobilparkering
 • bobiler på Villmarkseventyret camping i Drangedal
 • bobilcamp på Villmarkseventyret camping i Drangedal
 • en mann og en dame med sykler som står ved et infoskilt
 • sykkelveien kulturrunden går forbi Villmarkseventyret camping
 • turområde med innsjø og fjell i nærheten av Villmarkseventyret bobilparkering
 • sykkelvei kulturrunden går gjennom skogen i Drangedal
 • 3 syklister foran en bro på sykkelveien "kulturrunden" i Drangedal
 • 3 personer på sykkeltur gjennom skogen i Drangedal

Om

Ønsker du ekte villmarksopplevelser, er Villmarkseventyret i Drangedal det rette plassen. Stedet ligger nær Telemarkskanalen, og tilbyr opplevelser i ekte Telemarksnatur. Her kan du nyte store ubebodde områder og rikt dyreliv. Du kan padle, sykle, vandre eller rett og slett bare ta livet med ro i utrolige flotte omgivelser. Her bor du i villmarken og tett på naturen, i enkle hytter eller i bobilen din.

Campingplass og hytter
Villmarkseventyret har både campingplass og hytteutleie. Med sin fantastiske beliggenhet rett ved innsjøen er dette et utmerket sted å tilbringe noen dager eller hele ferien. Stedet har 8 enkle hytter til utleie, og lån av kano og fiskekort er inkludert i prisen. Fra bobilparkeringen kan du går rett ut i villmarken, perfekt for alle friluftsinteresserte.

Hengekøye og telt
Å ta med hengekøyen på tur har blitt veldig populært. Villmarkseventyret har kastet seg på trenden, og tilpasset flere områder for både telting og hengekøyer. I mai 2022 åpner det tilrettelagt plasser ved bobilparkeringen og ved Åslandsdammen.

Disse stedene er plassert nære toalettene som er ferdig til sesongen 2022.

Pris pr per kr 100,- inkluderer fiskekort og tilgang til sanitærbygg.
(Barn 0-15 år er gratis)

Beversafari og stjernekikking
I dette området finnes det flere beverstammer. Ta en tur i vannkanten i solnedgang og er du heldig kanskje du treffer på en. Booker du en guidet tur blir du tatt med på «sikre» beversteder.

Siden det er lite lysforurensning i området, gir dette gode muligheter å se stjernehimmelen. Du kan kontakte guiden for utlån av stjernekikkert. Guiden gir deg instruksjon om bruken av kikkerten og hvordan du skal se etter de ulike stjernetegnene. Tips! Bruk appen Star Walk 2.

Sykling og topptur
Villmarkseventyret har et stort utvalg av aktiviteter som toppturer, sykling på grusvei og stisykling. Du kan sykle alene, med venner og familie, eller du kan bestille egen guide som blir med på turen.

Eventyrstien; familievennlig opplevelsessti
«Eventyrstien» er en opplevelsessti på 500 meter som er laget for familier med barn i aldersgruppen 3-11 år. Med 20 poster langs stien med forskjellige oppgaver, aktiviteter og opplevelser, er dette veldig spennende for barna. Eventyrstien ligger like øst for Nakksjø stasjon ved fylkesvei 3310, mellom Drangedal og Lunde.

Kulturrunden Drangedal
Området er fullt av kulturminner og du kan velge mellom mange sykkelruter. Den 15 km lange Kulturrunden går i lett kupert terreng og passerer en rekke interessante kulturminner som fløtningsdammer, tømmerkoier, pukkverk og husmannsplasser. Det er satt opp informasjonsskilt om de ulike kulturminnene langs hele ruten.

Guiding
Ønsker du guidede turer innen sykling og vandring/aktiviteter, enten alene eller for grupper, bestiller du dette hos Fredrik i Villmarkseventyret. Det tilbys også en spennende guidet tiur- og orrfuglleiktur.

Fiske
Området byr på gode muligheter for ørretfiske. Fiskekort får du kjøpt på stedet via vipps. For de som overnatter i bobil, telt/hengekøyer eller i hytter er dette inkludert i prisen.

Telemarkskanalen
Det er kort vei til den vakre Telemarkskanalen hvor du kan ta dagsturer eller heldagsturer fra Ulefoss/Lunde til Dalen, eller mellom Ulefoss og Lunde og motsatt.

Adkomst
Villmarkseventyret ligger ca. 12 kilometer fra Telemarkskanalen, langs fylkesvei 3310, mellom Lunde og Drangedal. Kjører du fra Drangedal følger du fylkesvei 3310 ut fra Prestestranda mot Lunde.

TripAdvisor

Kart

Kontakt

97149160

Også i nærheten

 1. Liksteinen i Kjosen

  Det sies at steinen ble reist til minne om et gravfølge som måtte gi opp å komme fram til…

  5.40 km Unna
 2. Kjeåsbrua

  En vakker steinhvelvsbru fra 1927

  7.12 km Unna
 3. Drangedal kirke

  I sentrum i Drangedal ligger det en flott korskirke idyllisk til, med utsikt utover Toke

  7.58 km Unna
 1. Buene i Prestestranda

  De gamle handelsbuene i Prestestranda representerer tidligere tider med stor trafikk…

  7.66 km Unna
 2. Drangedal bygdetun

  Drangedal bygdetun ligger idyllisk til ved vannet Motjenn. Bygdetunet viser 19 historiske…

  8.01 km Unna
 3. Sputnik museet

  Sputnik museet i Drangedal er ett av Telemarks mest besøkte museer. Om du ønsker at…

  11.80 km Unna
 4. Hallvard Gråtopp og Gråtopp-plassen

  Hallvard Gråtopp var leder for et bondeopprør som utspant seg i Vestfold og bygdene…

  12.11 km Unna
 5. Tørdal kirke

  Tørdal kirke ligger på Bø nord for Bjårvann. Tørdal var tidligere anneks-sokn til…

  14.20 km Unna
 6. Gautefall fjellkirke

  Gautefall fjellkirke ble innviet i 2010, har pyramideform og er i mur og tre.

  22.41 km Unna
 7. Kroken kirke

  Kroken kirke som er bygget som langkirke i tømmer, ligger ved Heldøla. Kirken ble innviet…

  25.01 km Unna
Previous Next

Se også

motorhomes at Villmarkseventyret camping in DrangedalVillmarkseventyret Camping, DrangedalVillmarkseventyret Camping mellom Drangedal og Lunde ligger i solrike, rolige omgivelser. Mangfoldig friluftsliv og kulturminner rett utenfor bobildøren og teltet.

cabin by the lake in the summerKabbestulhytta i Villmarkseventyret, DrangedalEnkel, koselig "simple living" hytte med 8 sengeplasser. Idyllisk beliggenhet langs en sideelv til Kragerøvassdraget. Ca. 40 min. fra Bø Sommarland. Egen kano.

living room in the hunting cabin for VillmarkseventyretJakthytte til leie i Villmarkseventyret, DrangedalEnkel jakthytte med 4 soverom idyllisk beliggende i Villmarkseventyret i Drangedal. Stort nettverk av sykkel-, vandre- og padleturer rett utenfor hyttedøren.

cottage Fantesalen in DrangedalFantesalen til leie i Villmarkseventyret, DrangedalEnkel hytte for 6 personer i Villmarkseventyret i Drangedal. Hyggelig sted i rolige omgivelser, kort vei til bading, fiske og vandre-og sykkelopplevelser.

Eivindsstul til leie i Villmarkseventyret, DrangedalEivindsstul · Hundens favoritt - nær Bø Sommarland

girl sitting on a wharf and looking out at the water Lille Nakksjø cabin farm in VillmarkseventyretLille Nakksjø hyttetun i Villmarkseventyret, DrangedalLille Nakksjø Hyttetun i Villmarkseventyret i Drangedal er totalrenovert med 3 separate utleieenheter, som kan leies samlet eller hver for seg.

mother and daughter on an adventure trail in DrangedalEventyrsti til Elgåsen, DrangedalEventyrstien i Drangedal er en 500 meter natursti med 20 spennende poster med aktiviteter, oppgaver og opplevelser underveis. Stien egner seg for barnefamilier.

Sykkeltur - Kulturrunden Drangedal, DrangedalKulturrunden er en enkel og familievennlig sykkelrute på Gautefall på 15 km. Underveis vil du passere mange interessante kulturminner.

Bicycling tour "Villmarksrunden"Sykkeltur - Villmarksrunden, NomeUtforsk Villmarksrunden på 23 km, tilrettelagt for off-road sykling i Telemark. Middels/høy vanskelighetsgrad. Ideell for erfarne stisyklister.