Lokalmat, samarbeid og inspirasjon står på menyen når 37 lokalmatprodusenter, kokker og kjøkkensjefer fra hele Telemark samles til Lokalmatsamling i Vrådal 27. og 28. oktober. Arrangementet holdes på Vrådal Ferieleiligheter og Straand Hotel, og er et samarbeid mellom Smaken av Fjell-Telemark, Telemark Næringshage, Telemark Fylkeskommune, Matrike Telemark, Straand Hotel og Vrådal Booking.
Mandag står kokkeworkshop på programmet, hvor deltakerne sammen utvikler spennende retter basert på lokale råvarer. Tirsdag blir det fagdag og seminar, med innlegg fra blant andre Servicegrossisten, Jens Christian Eide (kantineansvarlig i Agder Fylkeskommune) og Britt Elisabeth fra Designkokken, som deler inspirasjon og erfaringer fra sitt arbeid med lokalmat.
– Vi gleder oss til å se hvilke smaker og ideer som oppstår når produsenter og kokker møtes på kjøkkenet. Målet er å skape både gode retter og varige samarbeidsrelasjoner, sier Sigrid Medley Tellefsen fra Smaken av Fjell-Telemark.
– Dette er en viktig møteplass for å bygge broer mellom lokale produsenter og storkjøkken – og for å styrke verdiskapingen i regionen, sier Kjersti Haland fra Telemark Næringshage.
Jesper Aagaard, daglig leder i Vrådal Booking, legger til:
– Vi er stolte av å være vertskap for et arrangement som setter fokus på det beste fra Telemark. Lokale råvarer og gjestfrihet går hånd i hånd her i Vrådal.
Fagdagen på tirsdag 28.oktober avsluttes med evaluering og presentasjon av Matrike Telemark, ved Anne Skaug Nisi fra Telemark Fylkeskommune.
– Matrike Telemark skal bidra til økt bruk av lokale råvarer og samarbeid på tvers av næringer. Denne samlingen er et prakteksempel på hvordan vi kan få det til i praksis, sier Nisi.
Lokalmatsamlingen er en arena for inspirasjon, samarbeid og stolthet over Telemarks unike matmangfold.
For mer informasjon, kontakt prosjektledelsen:
Kjersti Haland, kjersti.haland@telemarknh.no mobil 913 97 089
Sigrid Medley-Tellefsen, sigrid.tellefsen@tconsultants.no mobil 906 10 668