Utforsk Telemark

English

Norsk

Rundtur på Sandøya

TypeTurstier

3950, Brevik

Legg Rundtur på Sandøya til i reiseruten din.

Løvøya er kjent for funn at thorium
 • Løvøya er kjent for funn at thorium
 • Sti på Løvøya
 • Fergeleiet på Løvøya med utsikt til Sandøya
 • Campingplass på Dikkon
 • Tursti fra kommunebrygga til Dikkon

Om

Sandøya er som en liten Saltkråkan med koselige stier, små viker, nydelige strender og koselige hus. Ønsker du å overnatte kan du slå opp telt flere steder for en natt eller overnatte på den lille campingplassen på øya. I sommerferien kan du kjøpe vaffel av lokale ungdommer når du ankommer båten ved Sandøya brygge og du kan leie sykkel og ta den en liten sykkeltur på øya. Om sommeren kan du også ta båten til Sandøya Brygge, gå turer på øya og ta båte tilbake fra Løvøya eller Dikkon.

Øya har flere fine turmuligheter som kan gåes alene eller kombineres:

1) Kommunebrygga-Dikkon 1,3 km (20 min)

Følg blåmerket asfaltert vei gjennom tettbygd strøk, forbi frukthagen og skolen, opp Brønnane til Skolelia. Et stykke inn på stien, kan man ta en avstikker opp til Rådyrhytta, en rasteplass med takoverbygg og bålplass. Stien, som for det meste går gjennom høyreist barskog, lyng og gress, kan ha enkelte våte partier, men er stort sett bred og tørr. Følg skilting mot Dikkon, øyas campingplass. Her er det en stor, åpen gresslette, godt egnet for lek og spill. Sandstrendene er familievennlige og det er gjestebrygge tilgjengelig. På sommertid er det åpen kafé og storkiosk, vannpost og toaletter.

2) Kommunebrygga-Løvøya, om Solvang gård -2,4 km (30 min)

Følg blåmerket asfaltert vei forbi frukthagen og skolen og deretter Postveien videre mot Løvøya. Grusveien går langs jordet ned mot vannet og utsikt mot Bjønneslandet. Ved Smellkjeften kan det være våte partier, men deler av stien går på plankebroer. Følg stien mot Løvøya forbi en naturlig lysning som heter Lille Danmark, før man kommer til Løvøysundet med gangbro over til Løvøya. Blåmerket sti går videre gjennom hyttefelt langs vannet og opp noen trapper der man møter et stikryss. Her kan man ta avstikkere til Utsikten på venstre hånd eller Trulsetoppen på høyre hånd. Der er det en fin rasteplass. Fortsetter man rett fram, gjennom løvskogen kommer man til Friarealet, en gresslette og badeplass. Her er det tørrtoalett, og sommerstid er vannposten åpen. Følger man stien helt ut på pynten kommer man til Løvøya fergebrygge med utsikt mot Dikkon.

3) Kommunebrygga-Dikkon gjennom skogen-Løvøya Brygge 3,4 km (45 min)

Følg blåmerket asfaltert vei gjennom tettbygd strøk, forbi skolen, opp Brønnane til Skolelia og så blåmerket bred sti inn til høyre fra Skolelia. Et stykke inn på stien, kan man ta en avstikker opp til Rådyrhytta, en rasteplass med takoverbygg og bålplass. Stien, som for det meste går gjennom høyreist barskog, kan ha enkelte våte partier, men er stort sett bred og tørr. Følg skilting mot Dikkon, øyas campingplass. Her er det en stor, åpen gresslette, godt egnet for lek og spill. Familievennlige sandstrender og flytebrygge for båter. På sommertid er det åpen kafé og storkiosk, vannpost og toaletter.
Fra Dikkon, følg stien et stykke tilbake, men der den deler seg, ta til venstre ned Kleivane mot Løvøya. Ved Smellkjeften deler stien seg. Følg stien mot Løvøya forbi en naturlig lysning som heter Lille Danmark, før man kommer til Løvøysundet med gangbro over til Løvøya. Blåmerket sti går videre gjennom hyttefelt langs vannet og opp noen trapper der man møter et stikryss. Her kan man ta avstikkere til Utsikten på venstre hånd eller Trulsetoppen på høyre hånd. Der er det en fin rasteplass. Fortsetter man rett fram, gjennom løvskogen kommer man til Friarealet, en gresslette og badeplass. Her er det tørrtoalett, og sommerstid er vannposten åpen. Følger man stien helt ut på pynten kommer man til Løvøya fergebrygge med utsikt mot Dikkon.

4) Kommunebrygga -Løvøya, om Solvang gård- 2,4 km (30 min)

Følg blåmerket asfaltert vei forbi skolen og deretter Postveien videre mot Løvøya. Grusveien går langs jordet ned mot vannet og utsikt mot Bjønneslandet. Ved stikrysset i Smellkjeften, følger man stien mot Dikkon. Her kan det være våte partier. Man kan ta en blåmerket, bratt avstikker til Utsikten mot venstre gjennom gammel, mosekledd barskog. Herfra er det flott utsikt over skjærgården. Vel nede i Smellkjeften, følger man en, til tider, steinete sti i stigende terreng i tettvokst blandingsskog før stien går nedover gjennom granskog og lyng ned til Dikkon.

5) Kommunebrygga-Dikkon langs veien -1,5 km (fin for barnevogn, sykkel)

Veiene på Sandøya er smale og stort sett asfalterte, og egner seg godt for gående og syklende. Første del av veien går gjennom tettbygd strøk. Ved skolen er det ballbinge og lekeplass. Fortsetter man mot Dikkon går veien ganske bratt oppover og nedover med barskog og lyng på begge sider. På Dikkon er det sandstrender på to sider av en stor og åpen gresslette. Her er det sesongåpne toaletter og vannpost. Fra juni til august er kafeen og storkiosken åpen.

6) Kommunebrygga-Sandøyveien-Grunntunga-Kommunebrygga 1,5 km

Fra Kommunebrygga går man rett opp Sandøyveien med bebyggelse på begge sider. Over bakketoppen ligger Kujordet på høyre side. Her er det ofte kuer og kanskje kalver på beite. Ved veiskille, kan man gjøre en avstikker noen meter til venstre og se på Sandøyas eldste eik fra 1350. Tar man i stedet til høyre, kommer man til Grunntunga, en langgrunn og lun sandstrand der det også er bord og benker. Fortsetter man videre kommer man til Sundet. Her kan man stille sulten på Sandterna Bistro eller handle i butikken. På molosletta, øyas båthavn, er det servicebygg med toaletter. Herfra følger man veien til krysset, der man tar til venstre for å komme ned til Kommunebrygga.

TripAdvisor

Kart

Kontakt

35905520

Også i nærheten

 1. Batteriet på Øya i Brevik

  Dette stedet ligger ytterst på Sylterøya i Brevik.

  1.20 km Unna
 2. Brevik Bymuseum

  Brevik bymuseum holder til i byens gamle rådhus på Øya eller Sylterøya,

  1.65 km Unna
 3. Historisk digital vandring i Brevik

  Velkommen til en historisk, digital vandring på øya i Brevik.

  1.65 km Unna
 1. Krystallhuset i Brevik

  Krystallhuset i Brevik ble oppført i anledning Brevik bys 150 års jubileum i 1995.

  1.80 km Unna
 2. Galleri Gruppe 9, BREVIK

  "Gruppe 9" er ment å skulle være et forum for både etablerte og uetablerte kunstnere.…

  1.85 km Unna
 3. Kong Chulalongkorn

  Kong Chulalongkorn var en thailandsk konge som besøkte Brevik 28. juli 1907.  Han…

  1.87 km Unna
 4. Mule Varde

  Mule Varde er både offentlig friareal og kulturminne. Uteområdet er til allmenn…

  6.14 km Unna
 5. Østre Porsgrunn Kirke

  Den nye kirken ble tegnet av arkitekt Espen Surnevik og Trodahl arkitekter. Bygget…

  10.89 km Unna
 6. Vår Frue av Gode Råd Katolske Kirke

  Vår Frue kirke i Porsgrunn er den eneste katolske kirken i Telemark og ble innviet 8. okt…

  10.89 km Unna
 7. Historisk Hage

  En bortgjemt perle midt i sentrum ved Porsgrunn bymuseum.

  11.07 km Unna
 8. Tollboden Porselenssamling

  En perle i Porsgrunn By

  11.13 km Unna
 9. DuVerden sjøfartsmuseum + vitensenter

  Et av barnas favorittsteder! DuVerden er et senter for aktiviteter og opplevelser for…

  11.18 km Unna
 10. Kunsthall Grenland

  Kunsthallen holder til i Ælvespeilet kulturhus, et steinkast fra Rådhuset i Porsgrunn…

  11.32 km Unna
 11. Osebrostrøket

  Osebro er den best bevarte del av Porsgrunn sentrum. 


  11.42 km Unna
 12. Gea Norvegica Unesco Global Geopark, Porsgrunn

  Porsgrunn kommunes berggrunn består av et mangfold av bergarter med ulike aldre og ulike…

  11.48 km Unna
 13. Gea Norvegica Unesco Global Geopark

  Geoparken ligger i Telemark og Vestfold fylker og innbefatter kommunene Bamble, Kragerø,…

  11.51 km Unna
Previous Next