Utforsk Telemark

EN

NO

Skåtøy

TypeKulturtilbud

3780, Skåtøy

Legg Skåtøy til i reiseruten din.

Flyfoto Skåtøy
  • Flyfoto Skåtøy
  • Product Image
  • Product Image
  • Bjørn Eidsvåg og Odd Nordstoga skapte en hyggelig og uformell stemning for de drøye 1000 tilreisende under sommerkonserten 2014.
  • Utsikt fra festningsanlegget  på Krikken
  • Eidkilkanalen
  • Skyttergrav
  • Ved innløpet til kanalen ser du Eidkiltrollet som er malt på bergveggen.
  • På tur med Kragerø Rib.
  • Fra Korset, Skåtøy

Om

Velkommen til idylliske Skåtøy! Her finner du et vakkert og variert landskap; fra sjarmerende stier som bukter seg gjennom den frodige skogen, idylliske og lune små viker med flotte svaberg, til fjelltopper med nydelige utsiktspunkter. Skåtøy har det meste, og kulturlivet blomstrer året rundt.
Her er det gallerier med utstillinger, konserter, kafé, trekirke, kulturminner og til og med et kystfort fra 2. verdenskrig. Skåtøy er den største øya i Kragerøskjærgården og den som har flest fastboende, nærmere sagt ca. 250 stykker. 

Mange kunstnere har gjennom tidene bosatt seg her på denne øya i lengre eller kortere perioder, for eksempel Theodor Kittelsen som fikk ideen til figuren «Pesta» nettopp på Skåtøy. Per Elsdorf har laget en skulptur av denne figuren som visstnok er basert på en gammel kone fra en av husmannsplassene på Skåtøy. Denne skulpturen har stått ved Skåtøy Kafé siden 2001.

Opplev Skåtøy
Skåtøy er en super tur-øy med forholdsvis lett terreng, så ta bena fatt eller hopp på sykkelen og utforsk alt denne flotte øya har å tilby. Turkart for Skåtøy finner du her.

Disponerer du egen båt kan det kanskje friste med en båttur langs Skåtøys nydelige kyst. Eidkilskanalen deler Skåtøy i to og i den ene enden er det malt et trollansikt på fjellet. Opp igjennom årene har malingen blitt frisket opp og Eidkilstrollet som er et kjent landemerke i Kragerø er 80 år gammelt.

Kombiner gjerne sykkelturen på Skåtøy med flere av skjærgårdens nydelige øyer ved å dra på øyhopping med sykkel! 

Tar du turen til Skåtøy er et besøk til Krikken Kystfort med sin storslagne utsikt og interessante historie og det idylliske gamle fiskeværet Korset absolutt å anbefale. Veien ut til disse to stedene byr på flotte gå- eller sykkelturer samt kulturelle opplevelser og frodig natur. Les gjerne mer om stedene ved å trykke på de respektive navnene ovenfor!

Sentrert midt på Skåtøy finner du sjarmerende Skåtøy Kafé som ønsker deg velkommen fra påske til høst, til en intim kaféopplevelse med god mat og drikke, konserter og utstillinger. Opplev et variert og spennende utendørs kulturprogram i hagen til Skåtøy Kafé med alt fra «lokale helter» til mer kjente og etablerte norske artister. Les mer om Skåtøy Kafé her! Et steinkast unna kan du beundre den store flotte kirken som har fått tilnavnet Skjærgårdskatedralen. Skåtøy kirke ligger i nydelige omgivelser midt på Skåtøys smaleste parti. I kirken arrangeres det gudstjenester, konserter og utstillinger som er verdt et besøk, spesielt på sommerstid. Fordyp deg mer i kirkens fakta og historie her!

Skåtøy utenom høysesongen
Du trenger ikke dra midt på sommeren for å oppleve Skåtøys mange skatter, også utenom høysesongen har denne øya mye å tilby. Er du for eksempel interessert i et godt soppterreng kan du finne blant annet Kantarell, Steinsopp m.m. på Skåtøy i sesongen. Tar du deg en tur ut til Krikken i August og September ligger forholdene ypperlig til rette for å plukke med seg bjørnebær langs de mange bjørnebærkrattene langs stien på vei ut mot Krikken.

Transport ut til Skåtøy
Fergene går daglig fra Kragerø med flere anløp til Skåtøyroa, som ligger på vestre ende av øya. Med hurtigbåten Perlen og Taxibåter har du i tillegg muligheten til å anløpe Skåtøy ved Skåtøybrygga som er lokalisert mer sentralt på øya, og i kort avstand til både til Skåtøy Kafé og Skåtøy Kirke. Mer om rutetider og vanntransport ut til øya finner du her!

Overnatting
På Vestre Skåtøy finner du et tidligere gårsdbruk kalt Øytunet. Det ligger flott plassert med et fantastisk utsiktspunkt over den ytre skjærgården. Her driver familien Valldal ferieutleie, kurs-/seminarvirksomhet og selskapsarrangementer. Er dette av interesse finner du mer informasjon ved å klikke her!

 

TripAdvisor

Kart

Kontakt

35 98 62 00

Også i nærheten

  1. Krikken Kystfort - Skåtøy

    Krikken Kystfort ligger på den ene enden av øya Skåtøy, strategisk plassert rett ved…

    2.28 km Unna
  2. Strømtangen fyr

    Strømtangen fyr er et av tre fyr i Kragerø og ligger mellom Rapen og Skjørsvik. De to…

    3.35 km Unna
  3. Jomfruland nasjonalpark

    Jomfruland nasjonalpark omfatter produktive sjøområder, rikt naturmangfold og vakre…

    3.43 km Unna
  1. Jomfruland

    Øya Jomfruland er en naturperle ytterst i den flotte Kragerøskjærgården.

    3.43 km Unna
  2. Galleri Inspirasjon - Jomfruland

    Hyggelige og stemningsfulle salgsutstillinger av alle slag, i Skolen, Bua og Velhuset på…

    5.02 km Unna
  3. Jomfrulandstårnet

    Opplev et fantastisk panoramautsikt over skjærgården og Skagerrak på toppen av…

    5.01 km Unna
  4. Tårntjernet på Jomfruland

    Ved dette idylliske tjernet hentet Theodor Kittelsen sin inspirasjon til maleriet…

    5.17 km Unna
  5. Utsiktspunkt Veten - Øya

    Veten er Øyas flotte utsiktspunkt. Herfra har man mulighet til å oppleve imponerende…

    5.51 km Unna
  6. Gea Norvegica Geopark

    Gea Norvegica Geopark er Skandinavias første UNESCO godkjente geopark. 
    Geoparken ligger…

    5.81 km Unna
  7. Kunstnerbyen Kragerø

    Kragerø - En inspirasjonskilde for mange kunstnere og kanskje også for deg?

    5.80 km Unna
  8. Kragerø kirke

    Kragerø kirke ble innviet i 1870 og er en nygotisk kirke tegnet av Georg Andreas Bull og…

    5.87 km Unna
  9. Kittelsenhuset

    Velkommen til Kittelsenhuset - Eventyrtegneren Theodor Kittelsens barndomshjem i Kragerø.

    5.93 km Unna
  10. Steinmann Utsiktspunkt

    Steinmann er et utsiktspunkt rett ovenfor sentrum med flott utsikt over byen og…

    6.09 km Unna
  11. Berg - Kragerø Museum

    På Berg Kragerø Museum kan du se hvordan familien Homan levde, og i utstillingslokalet…

    8.00 km Unna
  12. Støle Kirke

    Støle kirke er en sjarmerende liten trekirke fra 1892. Den ligger ved den gamle kystveien…

    8.68 km Unna
  13. Sannidal Bygdetun

    Ønsker man å lære bygdas historie og oppleve hvordan livet i Sannidal var i tidligere…

    15.03 km Unna
Previous Next

Se også

Skåtøy Kafé, KragerøBesøk Skåtøy Kafé – en kulturell møteplass i Kragerøskjærgården. Kafeen som ligger på Kragerøs største øy tilbyr et mangfold av kunst-, musikk og kulturopplevelser. Et samlingssted for øyas fastboende, tilreisende og turister.

Krikken Kystfort - Skåtøy, KragerøKrikken Kystfort ligger på den ene enden av øya Skåtøy, strategisk plassert rett ved innseilingen til Kragerø. Kystfortet var et av landets største under 2.verdenskrig og er i dag et flott turområde med en fantastisk utsikt – fra Portør i vest til Jomfruland i øst.

Korset - Skåtøy, KragerøKorset ligger på enden av Skåtøy og har et pittoresk miljø med gamle loshus liggende i sjøkanten og havet rett ut bak holmene. Her bor det både fastboende og hyttefolk. En gå- eller sykkeltur dit i lett terreng er en fin aktivitet for hele familien.

Ikke gå glipp av