Vesaaskurven er ei lita familiebedrift som starta i 1993. Det starta med eit ynskje om å finne fleire bruksmåtar for sauekjøtet. I Vest-Telemark var det før i tida vanleg å lage kurv for å nytte alt sauekjøtet når det blei slakta heime. Det viste seg at at dette var mat som mange framleis likar – enkel, god og rein middagsmat.
Den mest tradisjonelle måten å bruke Vesaaskurv på er som middag med potet og kålrotstuing, gulrostuing eller kålstuing. Det som er godt inntil pinnekjøt er også godt inntil Vesaaskurv. Den kan også brukast som burger, i salat, supper, sprøsteikt i terningar som tapas osv.
Vesaaskurven er laga etter ei gamal oppskrift frå Vesås i Vinje, og blir røykt i eldhuset på Vesås. Den inneheld kun kjøt av sau og lam, samt krydder.
Produkt:
Vesaaskurv - einerrøykt middagspølse av sau- og lammekjøt. Inneheld kun kjøt og krydder, ikkje mjølk eller mjøl.
Sesong:
Heile året.
Utsalgssted:
Butikk, Reko-ring, heimafrå og levering ved større bestillingar.
Daglig leder:
Åsne Vesaas