Telemarkstalerken - høst
Her ser du menyen og de deilige rettene som ble servert under lanseringa av Telemarkstallerken-høst. Leverandører og tilbehør kan variere med spisested, tidspunkt og sesong. Målet er å løfte fram lokal mat og drikke, og sikre at lokale råvarer og produsenter får en sentral plass på menyen. Konseptet stiller tydelege krav: Minst 90 % av råvarene skal være lokale, og minst 2/3 av drikkemenyen skal bestå av lokalprodusert drikke. Rjukan Admini Hotel er først ute i Telemark med signering av forpliktene avtale om bruk av konseptet Telemarkstallerken. Signeringen markeres under Julemarknaden på Rjukan lørdag 29. november.
Forrett:
Fingermat med ost, brau, røkt fisk og grønnsaker. (Lega, Stordalen Gardsbruk, Aketun fisk, lokale produsenter i Tinn)
.jpg)
.jpg)
Hovedrett:
Brasiert storfekjøtt - Hereford med sjysaus, sesongens grønnsaker og nansenpoteter. (Flatland gard, lokale produsenter i Tinn)
Dessert:
Brunost iskkrem med havrebakels, ystil. solbærsymfoni, brunost-karamellsaus og honningkknas (Stordalen Gardsbruk, Håvardsrud seterliv, Landsverk gård, Eggerud honning)
.jpg)