Utforsk Telemark

EN

NO

Vrådal

Vandreturer i Vrådal

 1. 2 jenter går tur på Hægefjell
  Topptur til den majestetiske fjelltoppen Hægefjell byr på fint fjellterreng og fantastisk utsikt langs godt merket sti. Turen tar omtrent 6 timer.
 2. 2 damer på Venelifjell i Vrådal
  Dette er en fantastisk topptur som passer for hele familien! Du kommer fort opp i høyfjellsterreng og kan nyte utsikten om lag hele veien til toppen.
 3. View to Nissedal. Photo: Hamish Moore
  Ein flott fjelltur for dei som er spreke til beins – det er bratt opp fjellet.
 4. Svaberga på Røyrodden
  Ytterst på Røyrodden ved innsjøen Nisser finn du gravrøyser frå bronse-, eller jernalder.
 5. Skuggenatten - utsikt over Treungen
  786 moh. Ein av dei mest populære turtoppane i Treungen og Nissedal. Kvart år arrangerar Treungen IL toppløpet Skuggenatten Opp.
 6. folk på toppen av Roan
  Ta en topptur til Fyresdals nest høyeste fjell Roan. På toppen blir du belønnet med en storslagen panoramautsikt over store deler av fjellheimen i Telemark.
 7. Utsikt over Fyresvatn
  Igletjønnuten i Fyresdal er en spennende og krevende fjelltur. Fotturen er en rundtur på 10,3 km i høyfjellsterreng og tar 4-5 timer.

Overnattingsmuligheter i Vrådal

Kvipt Gjestegard

Kvipt Gjestegard

På fjellgarden Kvipt kan du oppleve tradisjon og kultur, gamal bu- og byggeskikk, enten som dagsgjest eller som overnattingsgjest. Som…

Hyttene fra Vrådal booking på en vinternatt

Vrådal Booking

Vrådal Booking - leiligheter og hytter i Vrådal sentrum og ved Vrådal Panorama skisenter! Hyttene har plass fra 4 til 12 personer.

stor hytte med flott terrasse og utsikt på Vrådal Hyttegrend

Vrådal Hyttegrend

Velkommen til Vrådal Hyttegrend. Her finner du hytter av forskjellige størrelser og standard med flott utsikt over innsjøen Nisser og…

Attraksjoner i Vrådal

 1. Veteranbåten MS Fram på Nisser
  Veteranbåten M/S Fram seiler sightseeingturer i vakkert øylandskap øverst i Nisser. Båten går i rute 2 – 4 ganger i uken fra mai til oktober.
 2. barn hopper i trampoline på Straand Sommerland i Vrådal
  Straand Sommerland ligger ved vannkanten i Vrådal. Her finner du lekeplass, sandstrand, båtutleie, sandvolleyball og sommerkafè.
 3. Museum som forteller historien til Nord-Europas høyest beliggende sluser, båttrafikken rundt forrige århundreskifte, tømmerfløting og byggingen av slusene.
  1. Kviteseid bygdetun med loft, bur og Flekstevit-stoga
   Korleis såg ein velståande gard i Vest-Telemark ut for om lag 200 år sidan? Sjå nokre av dei finaste stabbura i heile Telemark! Her er også ei skulpturutstilling etter Gunnar Utsond.
   1. 25 Jun 202415 Aug 2024
  2. utsiktssirkel til tretoppveien på toppen av Hamaren
   Velkomen til Hamaren! Her er det høve til mange ulike aktivitetar, og vi håpar at flest mogleg vil trivast i dette flotte friluftsområdet.

  Spisesteder i Vrådal

  Straand Sommerland - servering

  Straand Sommerland - servering

  Straand Sommerland uteservering hører til Straand Hotel i Vrådal.

  mor og barn sitter på restaurant på Straand Hotel

  Straand Hotel - Restaurant og bar

  Straand hotel er hotellets egen restaurant og er åpen til både til frokost, lunsj og middag. Den holder åpent hele året - også i…

  gruppe med venner spiser på Bjaaland Bygderestaurant i Morgedal

  Bjaaland Bygderestaurant

  Bjaaland Bygderestaurant ligger i lokalene til gamle Olav Bjaalandsmuseet i Morgedal. Fokuset er lokal- og økologisk mat, og all maten…

  Ikke gå glipp av