Utforsk Telemark

EN

NO

Seljord

Vandreturer i Seljord

 1. to vandrere med hund på toppen av Skorve
  Skorve er eit av dei høgaste fjella i Seljord, med to toppar, Gøysen (1370 moh.) og Nordnibba (1365 moh.). Under andre verdskrig styrta to fly på Skorve.
 2. utsikt mot Seljordvatn fra Bjørgefjell i Teemark
  I Bjørgefjell kan du velje ulike turstiar i kulturlandskapet. Langs stien er det flotte utkikkspunkt hvor du kan nyte panoramautsikta mot Seljordsvatnet.
 3. utsikt fra Øverbø i Morgedal
  Denne turen startar ved Norsk Skieventyr og tek deg til husmannsplassen kor skilegenda Sondre Norheim vart fødd. Sondre blei verdskjend som skisportens far.
 4. mor med barn går Hanakamjuvet
  Lett rundtur som er fin å gå med barn. Undervegs kan du oppleve fossefall, historiske plassar, juv og gode utkikkspunkt.

Overnattingsmuligheter i Seljord

dronebilde fra Telnessanden camping

Telnessanden camping og friluftssenter

Telnessanden Camping har vakkert beliggenhet og plasser for telt, bobil og campingvogner samt helårsplasser med strøm og moderne…

Badestamp på Natadal

Uppigard Natadal

Opplev forteljarglede, eigenprodusert mat, badestamp under stjernene, og ein atmosfære som gjev inspirasjon og sjelefred.

Uteservering på Nutheim med utsikt

Nutheim Gjestgiveri

Nutheim Gjestgiveri er eit lite familiedrive trehotell i hjartet av Telemark med lang tradisjon for å ta imot vegfarande til servering…

Attraksjoner i Seljord

 1. Nutheim Galleri I 1878 såg Galleri Nutheim dagens ljos. Der kan de sjå utstilling av kunstnarar med tilknytning til Flatdal. Nutheim tek imot bussgrupper og andre grupper for bespisning og omvisning av deira severdighetar.
 2. Eva Bull Holtes Museum
  Museet er kosta av Eva Bull Holte sin mann, tidlegare generaldirektør i Hydro, Johan B. Holte, og blir drive av Seljord kommune. Museet som har ei grunnflate på 384m, er utforma av Arnstein Arnberg, teikna av arkitekt Knut Loftsgarden frå Seljord, og bygd av byggmester Knut Kleiv frå Åmotsdal.
 3. Kunstlåven i Seljord
  Sommarutstillnga 2021  BRESTE ELLER BERA!  - eit grenseoverskridande KUNSTprosjekt om ballongar, mot og overmot, berekraft i går og i dag, by og land, Paris og Seljord.  Kunstlåven i Seljord, 3. juli – 1. august 2021
 4. kikkeskåp i Flatdal på Kvåle din gard. Glima i Rupedalar.
  Åtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til utvalde soger om lokale kvinneskikkelsar. Felles for dei alle er at feleslåttar er knytt til sogene. Åtte kunstnarar har gjeve sine tolkingar av desse sogene: Gonil Dale, Guro Lomodden, Kivlemøyane, Gurp Heddeli, Tårån i troppin, Glima i Rupedalar, Ljose-Signe i Bindingsnuten og Skuldalsbruri.
 5. Ein vedfyrt sauna rett ved Seljordsvatnet, som er ope heile året.
 6. Sjøormtårnet på Bjørgeøyane i Seljord blei opna 18. oktober 2011. Tårnet er bygd i tre og er 17 meter høgt med tre utkikksplattformer. Konstruksjonen tillet lys til å sleppe ut om kvelden slik at tårnet viser seg som eit lysande periskop i terrenget når det er mørkt.

Spisesteder i Seljord

Sjøormen Kro i Seljord

Sjøormen Kro

Sjøormen Kro ligger i Seljord midt i Sjøormens rike. Her kan du få alt fra tradisjonsmat til a’la carte og internasjonale retter men…

dessert og kaffe på terrassebord på restauranten på Nutheim Gjestgiveri

Nutheim Gjestgiveri restaurant

Som gamal skysstasjon og hotell har me tatt imot gjester og vegfarande til gode måltid og triveleg overnatting i over 100 år. Du et og…

fiskerett som serveres på Seljord Hotel

Seljord Hotell

Vi i Seljord Hotell er opptatt av at du skal ha det godt mens du er her, og at du skal ha ei historie å fortelle når du reiser videre.…

Ikke gå glipp av