Utforsk Telemark

EN

NO

Vandreruter

Oversikt over vandreruter i Telemark

 1. Enkle turstier
  I VandreTelemark har vi et godt utvalg av enkle løyper, som sentrumsvandring på Rjukan og Folkestadbyen i Fyresdal, eller Bufjordstigen langs bredden av Telemarkskanalen og rundt Bjårvatn i Tuddal.
 2. Middels krevende turstier
  I VandreTelemark har vi et godt utvalg middels utfordrende løyper. Kan det friste med en historisk vandring i skisportens vugge Morgedal eller i sabotørenes fotspor på Rjukan? Kanskje vil du føle en steinsatt sti under foten, som på Falkeriset og Solstien, kunstnerisk utformet av nepalesiske sherpaer?
 3. Krevende turstier
  I VandreTelemark kan vi tilby en rekke flotte krevende løyper, i svært variert landskap. Velger du en rød løype kan du komme til toppen av den majestetiske Gaustatoppen, til flyvraket på Skorve i Seljord, til varden på Roan i Fyresdal og svabergtoppen på Skuggenatten i Nissedal – for å nevne noen. Felles for disse turene er at du får formidabel utsikt over fjellheimen i Telemark!
 4. Turstier for erfarne vandrer
  I VandreTelemark har vi én ekspertrute: Lårdalstigen. Mye av turen langs Lårdalstigen går framme på fjellkanten opp til 800 meter over Telemarkskanalen. Utsikten over fjorden og fjella omkring er både vid, vill og vakker!
 5. Universelt tilrettelagt turstier
  Alle på tur! Vi trenger å bevege oss og har godt av å være utendørs. Dette gjelder alle mennesker. Ung og gammel. I god eller dårlig form. Og med ulik funksjonsevne.
 6. Se alle vandreruter
  Alle turstiene i VandreTelemark er godt skilta, merka og gradert med farger etter turens vanskeligshetsgrad. Godt merka stier gjør det enkelt og trygt å finne frem, og i VandreTelemark finnes det fotturer for enhver sko!

Ikke gå glipp av