Utforsk Telemark

EN

NO

Vandrevennlig reisemål

Vandrevennlige reisemål i Telemark

 1. Rjukan
  Velkommen til verdensarvbyen ved foten av Gaustatoppen! Her kan du oppleve en ferie langt fra stress og mas, hvor naturen legger forholdene til rette for en aktiv ferie med milevis av merkede turløyper.
 2. Lifjell og Bø
  Lifjellplatået er et fantastisk turområde for hele familien med mer enn 20 topper på over 1.000 moh. “Et Jotunheimen i miniatyr» i følge den legendariske løypeinspektøren Claus Helberg. Her kan du vandre "natt etter natt"! Natt er lokal dialekt for ordet fjellknatt.
 3. Seljord
  Det er mange muligheter for vandring i Seljord både langs vann, i skog og på fjell. En vandring mellom noen av «kikkeskåpa» er vel verdt å få med seg! Dette er steinskulpturer som er plassert på steder som knyttes til soger om lokale kvinneskikkelser. Felles for alle er at det er feleslåtter knytta til disse sogene.
 4. Dalen
  Midt mellom øst- og vestlandet, innerst i Telemarkskanalen, ligger Dalen. Omkransa av bratte fjell og med sitt særegne fjordlandskap lokker dette stedet stadig flere til aktiviteter og friluftsliv. For naturen her er virkelig dramatisk, vill og vakker!
 5. Rauland
  Rauland er fjellbygda i Vinje som er kjent for sine mange aktivitetsmuligheter både vinter- og sommerstid. Om vinteren er Rauland et av landets mest snøsikre områder, men når sommeren endelig kommer kan du med Rauland som base oppleve det beste fjell-Telemark har å by på!
 6. Vrådal
  Vrådal er et populært reisemål med aktiviteter for hele familien både sommer og vinter. Kilden til aktivitet er den vakre naturen og alle de mulighetene den gir.

Ikke gå glipp av