Utforsk Telemark

EN

NO

Min bucketlist i Telemark

Topp 10 attraksjoner

 1. Gaustatoppen
  Telemarks mektige fjell rager 1883 meter over havet. Gaustatoppen er landets mest karakteristiske og kjente fjelltopp og blir omtalt som Norges vakreste. Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt. På klarværsdager kan en se en sjettedel av Norges landområde fra toppen – et område som er mye større enn hele Danmark
 2. UNESCO Verdensarv
  Rjukan - Notodden Industriarv er del av UNESCOs verdensarvliste. Her startet Norsk Hydro sin pionervirksomhet i norsk og internasjonal sammenheng innen utvikling av den elektrokjemiske industrien som revolusjonerte verdens matvareproduksjon.
 3. mye folk på Bøverstranda på Bø Sommarland
  Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark. Ta med hele familien på VANNvittige opplevelser i trygge og trivelige omgivelser i Bø Sommarland!
  1. Telemarkskanalen
   Telemarkskanalen strekker seg fra kyst til fjell med store variasjoner i landskap og særpreg. Fra sørlandsidyll ved kysten, via bølgende fruktlandskap i Midt-Telemark til høyfjellet og mektige Hardangervidda.
  2. Stråholmen og Jomfruland i sør
   Jomfruland nasjonalpark omfatter produktive sjøområder, rikt naturmangfold og vakre landskap. Her kan du lære, oppleve, drive aktiviteter eller bare nyte sansenes og stillhetens rike!
  3. Vakre Heddal Stavkirke i Notodden om vinteren
   Bli med inn i Norges største stavkirke, Heddal Stavkirke, den vakreste av dem alle! Du finner den i Notodden, Telemark.
   1. familie på Henrik Ibsen Museum Venstøp
    Besøk Henrik Ibsen Museum i Skien og opplev dramatikerens barndomshjem som den var når lille Henrik bodde her.
    1. 2 May 202331 Aug 2023
   2. andene i hagen på Dalen Hotel
    Dalen Hotel, eventyrhotellet fra 1894, i overdådig, romantisk stil med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser.
    1. Norsk skieventyr i Morgedal med vassparken foran.
     Skimuseet i Morgedal formidlar Telemark og Noreg si skihistorie med interaktive utstillingar og fartsfylte filmar. I tillegg er der ein fantastisk vasspark for store og små.
     1. 1 May 202315 Sep 2023
    2. Håndmalt stråmønster
     På Porselensmuseet i Porsgrunn blir du invitert inn i en verden av håndverk og historie, dekorer og modeller. Bestill gjerne omvisning med besøk i fabrikken.
     1. 18 Jan 202318 Dec 2023

    Få mer inspirasjon

    1. Aktiv på Telemarkskanalen
     Stadig flere ønsker å være tettere på omgivelsene på sine reiser, og Telemarkskanalen byr på mange muligheter for en aktiv ferie. Her kan du padle, sykle og vandre deg gjennom de vakreste omgivelsene Norge har å by på.
    2. Norsk Industriarbeider Museum Vemork på Rjukan
     Vet du hvor stor betydning Industriarven Rjukan - Notodden hadde for Norge? Dette området, med dets spektakulære natur som grunnlang for kraftproduksjon, fabrikker, industribyer og transportåre, er nå på UNESCOs verdensarvliste. Få litt innblikk her og opplev hele området selv på nært hold året rundt!
    3. Spennende attraksjoner og opplevelser
     En rundreise i Telemark gir deg mange spennende attraksjoner og opplevelser. Besøk klatreparker, se landets største stavkirke, sjekk ut interaktivt porselensmuseum, hopp i badeparker, ta lunsj og is i kystbyer, opplev en sølvgruve, besøk verdensarvområdet og opplev spektakulære sluseanlegg!

    Ikke gå glipp av