Utforsk Telemark

Gaustablikk Fjellresort

TypeKonferanse- og møtehotell

Gaustablikk, 3660, Rjukan

Legg Gaustablikk Fjellresort til i reiseruten din.

Gaustablikk Høyfjellshotell ved foten av Gaustatoppen
 • Gaustablikk Høyfjellshotell ved foten av Gaustatoppen
 • Gaustablikksalen på Gaustablikk Høyfjellshotell
 • Gaustablikksalen på Gaustablikk Høyfjellshotell
 • Heddersrommet på Gaustablikk Høyfjellshotell
 • møterom Gaustablikk 1 på Gaustablikk Høyfjellshotell
 • Gausta food court på Gaustablikk Høyfjellshotell
 • Festsalen på Gaustablikk Høyfjellshotell
 • Product Image
 • Product Image
 • Product Image

Største møterom kapasitet

300

Konferanserom

7

Antall hotellrom

90

Antall mindre møterom

4

Antall store møterom

3

Om

Gaustablikk Høyfjellshotell ligger ved foten av Telemarks høyeste fjelltopp, Gaustatoppen (1883 moh), og sentralt til på helårsdestinasjonen Gausta. Her bor du tett på Gausta Skisenter, milevis med langrennsløyper, flere store fjelltopper og fantastisk natur. I tillegg er det kort vei til UNESCOs verdensarvby, Rjukan. Hotellet åpnet i 1970 og har lang erfaring med å huse friluftsinteresserte gjester, kurs, konferanser og større selskaper. Her er det en lun og varm atmosfære med mye historie i veggene, som gir den rette rammen for et minnerikt opphold. Gaustablikk er et fullservicehotell med hotellrom, hytter og leiligheter, hyggelig restaurant, moderne kurs- og konferansefasiliteter samt velværeavdeling med svømmebasseng, boblebad, steambad, badstue, massasje og ansiktsbehandlinger. I tilknytning til velværeavdelingen er det også to flytende badstuer på vannet nedenfor hotellet. Med en fantastisk utsikt mot Gaustatoppen og de omkringliggende fjellene, er Gaustablikk Høyfjellshotell verdt et besøk uansett årstid.

Konferansefasiliteter:
Gaustablikk Høyfjellshotell har moderne konferansefasiliteter med alt av teknisk utstyr, godt med dagslys og ikke minst fantastisk utsikt mot Gaustatoppen. Konferanseavdelingen ligger i hotellets andre etasje og har en stor konferansesal som kan romme opptil 300 personer, to mellomstore konferanserom, samt flere mindre møterom. I tilknytning til restauranten og baren på hotellet, ligger festsalen – et flott rom med god takhøyde og store vinduer mot Gaustatoppen. Det er også muligheter for benyttelse av Gausta Food Court og The Loft (spiseri og afterski i tilknytning til Gausta Skisenter – vis-á-vis hotellet). Vår konferansevert skreddersyr deres arrangement, følger opp både før, under og etter oppholdet, samt sørger for at dere har alt dere trenger til enhver tid. Gaustablikk har lang erfaring med å være vertskap for kurs, konferanser, kick-offs og events og er et trygt og godt valg for små, mellomstore og store selskaper som ønsker seg litt mer enn et vanlig arrangement. Kombiner det faglig med utendørsaktiviteter som f.eks topptur til Gaustatoppen – alle kan nå toppen. Ta Gaustabanen inne i fjellet, som i seg selv er en spennende opplevelse. Guidede fotturer, klatring, sykling og frikjøring. Benytt båtparken vår med pedalbåter, kanoer, minijoller og SUP-boards. Isbading og flytende badstuer. På vinteren ligger milevis med snødekte langrennsspor å venter, eller hva med en dag i et av landets 10 beste skianlegg, før man avslutter dagen med afterski og underholdning. Her ligger alt tilrette for et minnerikt opphold med gode venner og kolleger – og alt er rett utenfor hotelldøren.

Mat & drikke:
Gaustablikk Høyfjellshotell er kjent for god mat og har en hyggelig restaurant som er inndelt i flere soner. Her serveres frokost, lunsj og middag med fokus på gode råvarer, smakskombinasjoner og variasjon. Velg mellom dagens rett eller fra vår á la cartemeny. Lokalene kan åpnes opp for store selskaper og lukkes for mindre private selskap. Hotellets bar og festsal ligger ved siden av restauranten, og har shuffleboard og underholdning/livemusikk i høytidene. Gaustablikk Høyfjellshotell drifter også Gausta Food Court, som er en varmestue for Gausta Skisenter hvor det serveres god mat og drikke. Gausta Food Court har flere avdelinger som kan lukkes for private arrangement. Afterskien, The Loft, ligger over Gausta Food Court og er åpen hele vintersesongen. Gausta Food Court og The Loft ligger rett over veien for hotellet og i bunnen av en av bakkene til Gausta Skisenter.

Gausta Food Court og The Loft kan benyttes av større grupper utenfor vintersesongen eller før/etter åpningstid om vinteren. Med både små og store lokaler for servering finnes det mange løsninger skreddersydd for et perfekt arrangement.

 

Aktiviteter:
Gaustablikk Høyfjellshotell ligger i hjertet av Gausta med alt av aktiviteter rett utenfor hotelldøren. Her er det alltid noe å finne på igjennom alle årstider:

Alpint, telemark og snowboard:
Gausta Skisenter, et av landets 10 beste skisentre, utfordrer enhver skikjører uansett ferdighetsnivå. Her finnes barneområder, parker og frikjøringsmuligheter. Med 35 nedfarter, 13 heiser, skiskoler, skiutleier og skiservice har Gausta Skisenter det du trenger for en aktiv dag i bakken! Gaustablikk Høyfjellshotell ligger rett over veien for skisenteret. Du får kjøpt heiskort online eller i resepsjonen, slik at du kan gå rett ut i bakken. Les mer om Gausta Skisenter her.

Langrenn:
Gausta kan skilte med over 85 km med langrennsløyper i fantastisk terreng. Lengste rundløypen er på 23 km. Langrennssporene går rett utenfor hotellet, så her kan du spenne på deg skiene med en gang. Les mer om langrennstilbudet på Gausta her.

Gaustatoppen, 1883 m.o.h:
Gaustablikk Høyfjellshotell har direkte utsyn mot Gaustatoppen og vi blir aldri lei av å se den vakre fjelltoppen. Å bestige Gaustatoppen er et must om du aldri har gjort det før. Det er en 2,5 times gåtur opp til toppen fra startpunktet, Stavsro (man kommer seg hit med Fjellbussen som stopper rett utenfor hotellet – 6 min kjøretur) På toppen kan du se 1/6 del av Norge på klare dager, kjøpe vaffel eller annen snacks fra Gaustatoppen turisthytte og rett og slett nyte utsikten. Les mer om Gaustatoppen her.

Gaustabanen:
I mange år var Gaustabanen en hemmligholdt kabelbane inne i Gaustatoppen, kun forbeholdt noen få. I dag er Gaustabanen en turistattraksjon i seg selv, og med flere tusen gjester hver dag som tar seg opp til toppen (i høysesong), er Gaustabanen et ekstra tilskudd for å komme seg til toppen. Reisen tar omlag 15 min hvor man først tar en trikk ca 850 meter inn i fjellet før en kabelbane tar deg nesten til toppen av Gaustatoppen. Gaustabanen er åpent hver dag hele året, og den går med ca 15 min intervaller i åpningstiden. Se gaustabanen.no for mer informasjon.

Fjellvandring/toppturer:
Naturen på Gausta er rett og slett magisk uansett årstid. Når snøen har smeltet venter milevis med turstier, enten man liker lett kupert terreng eller de store fjelltoppene. I nærhet til Gaustablikk ligger Skipsfjell, Ørnenipa, Torreskjyrkja og selvfølgelig Gaustatoppen, som er fine fjelltopper å utforske. På sommerstid settes det ut over 50 stolper/markører i området som kan registreres i det nasjonale «orienteringsspillet», Stolpejakten. En ekstra motivator for å gå litt lenger på tur. Les mer om fjellvandring og toppturer på Gausta her.

Sykling
Sykling på Gausta er en fin opplevelse med gruslagt turvei og stier rundt i området rundt Kvitåvatn (vannet på nedsiden av Gaustablikk Høyfjellshotell). Terrengsykler kan leies på Gausta Skiutleie (v/Sport 1 Gaustablikk) vis-á-vis for hotellet, hvor barn under 8 år leier sykkel gratis. Utenfor hotellet finnes en pump track (kupert bane) og en sykkelløype for barn. Vi har 20 voksen sykler som kan leies samtidig for store grupper. Les mer om sykkeltilbudet på Gausta her.

 SUP-boards, kanoer og båter:
På nedsiden av Gaustablikk Høyfjellshotell ligger Kvitåvatn, et stort fjellvann med førsteklasses utsikt til Gaustatoppen. Her finnes SUP-boards, kanoer, pedalbåter og robåter som kan leies fra resepsjonen på hotellet. På fremsiden av hotellet ligger en andedam, hvor vi har fire minijoller som også kan leies.

Minigolf:
En liten 9 hulls minigolfbane ligger på fremsiden av hotellet. Køller og baller kan leies i resepsjonen på hotellet.

Bading og badstuer:
Kvitåvatn er ypperlig badevann sommer som vinter. I tilknytning til Gaustablikks velværeavdeling finnes to flytende badstuer på dette vannet. Badstuene har flytebrygge og badestige. Ved leie av disse får man fri tilgang til bassengområdet på hotellet, garderober og morgenkåper. Les mer om Gaustablikks flytende badstuer her.

Fiske:
Gausta har flere flotte fiskevann. Fiskekort kan kjøpes i resepsjonen på hotellet. Les mer om fisking på Gausta her.

Trening:
Gausta er ypperlig for de tøffe treningsøktene, hvor et av verdens hardeste triatlon, Norseman, velger sin sisteetappe i vårt nærmiljø. Veien opp fra Rjukan til Gausta, populært kalt Zombie hill, byr på en heftig klatreetappe, enten om man tar beina fatt, eller setter seg på sykkelen. Terrengløp og landeveissykling over Gaustaråen kan også anbefales.

Shuffleboard og bordtennis:
Gaustablikk Høyfjellshotell tilrettelegger for sosiale sammenkomster med shuffleboard og bordtennis. Våre to shuffleboard finnes i baren og bordtennisbordet står i lekerommet i underetasjen på hotellet.

​​​Massasje og ansiktsbehandlinger:
Gaustablikk Velvære tilbyr massasje og ansiktsbehandlinger av ypperste klasse. Unn deg litt ekstra etter en aktiv dag og bestill behandling i resepsjonen på hotellet. Vår velværeterapeut tar deg i mot i et av våre behandlingsrom. Man har fri tilgang til velværeavdelingen både før og etter med svømmebasseng, badstue, steambad og boblebad. Les mer om Gaustablikk Velvære her.

Historiske opplevelser:
I dalen nedenfor Gausta, ligger UNESCOs verdensarvby Rjukan. Her finnes det en rekke spennende historiske attraksjoner. Besøk Industriarbeidermuseumet Vemork, hopp på Rjukanbanen, toget som går mellom Rjukan og Mæl, eller gå en tur i byen og få arkitekturen på nært hold.

Severdigheter og utflukter:
I Rjukan og Tinn finnes det mye å utforske! I tillegg til aktivitetene overfor, kan vi anbefale: Krossobanen (kabelbane), Rjukan Klatrepark og Krosso Fjellstue, Vemork (industriarbeidermuseum) og strikkhopp fra Vemorkbrua, Solspeilet, Rjukanbadet, Rjukanbanen, Mæl (tog)stasjon med fergene på Tinnsjøen. Det er flere spennende severdigheter, attraksjoner og utflukter som er verdt å få med seg. Les mer her. Om sommeren spilles Marispelet ved Rjukanfossen, og det er flere festivaler og arrangementer i kommunen. Se visitrjukan.com for hva som skjer.

Rom 1

Rom 1 - klasseromRom 1 - bankettRom 1 - styreromRom 1 - hesteskoRom 1 - kino
150100080300

Rom 2

Rom 2 - klasseromRom 2 - bankettRom 2 - styreromRom 2 - hesteskoRom 2 - kino
400163050

Rom 3

Rom 3 - klasseromRom 3 - bankettRom 3 - styreromRom 3 - hesteskoRom 3 - kino
200121230

Rom 4

Rom 4 - klasseromRom 4 - bankettRom 4 - styreromRom 4 - hesteskoRom 4 - kino
606610

Rom 5

Rom 5 - klasseromRom 5 - bankettRom 5 - styreromRom 5 - hesteskoRom 5 - hestesko
507008080

Rom 6

Rom 6 - klasseromRom 6 - bankettRom 6 - styreromRom 6 - hesteskoRom 6 - kino
4030163050
Rom 7 - klasseromRom 7 - bankettRom 7 - styreromRom 7 - hesteskoRom 7 - kino
504004060

Rom 8

Rom 8 - klasseromRom 8 - bankettRom 8 - styreromRom 8 - hesteskoRom 8 - kino
20001230

Rom 9

Rom 9 - klasseromRom 9 - bankettRom 9 - styreromRom 9 - hesteskoRom 9 - kino
050040100

Rom 1

Rom 1 - klasserom150
Rom 1 - bankett100
Rom 1 - styrerom0
Rom 1 - hestesko80
Rom 1 - kino300

Rom 2

Rom 2 - klasserom40
Rom 2 - bankett0
Rom 2 - styrerom16
Rom 2 - hestesko30
Rom 2 - kino50

Rom 3

Rom 3 - klasserom20
Rom 3 - bankett0
Rom 3 - styrerom12
Rom 3 - hestesko12
Rom 3 - kino30

Rom 4

Rom 4 - klasserom6
Rom 4 - bankett0
Rom 4 - styrerom6
Rom 4 - hestesko6
Rom 4 - kino10

Rom 5

Rom 5 - klasserom50
Rom 5 - bankett70
Rom 5 - styrerom0
Rom 5 - hestesko80
Rom 5 - hestesko80

Rom 6

Rom 6 - klasserom40
Rom 6 - bankett30
Rom 6 - styrerom16
Rom 6 - hestesko30
Rom 6 - kino50
Rom 7 - klasserom50
Rom 7 - bankett40
Rom 7 - styrerom0
Rom 7 - hestesko40
Rom 7 - kino60

Rom 8

Rom 8 - klasserom20
Rom 8 - bankett0
Rom 8 - styrerom0
Rom 8 - hestesko12
Rom 8 - kino30

Rom 9

Rom 9 - klasserom0
Rom 9 - bankett50
Rom 9 - styrerom0
Rom 9 - hestesko40
Rom 9 - kino100

Fasiliteter

Kapasitet

 • 200-500 personer

MICE Konferansefasiliteter

 • AV-utstyr
 • blokk & penner
 • dagslys I lokaler
 • flippover
 • kopimaskin - i resepsjonen
 • lydanlegg
 • mikrofon (trådløs)
 • OH-projektor
 • printer - i resepsjonen
 • skanner - i resepsjonen
 • teleslyngeanlegg
 • trådløst internett
 • whiteboard

TripAdvisor

Kart

Kontakt

35 09 14 22

Også i nærheten

 1. Gaustatoppen

  Gaustatoppen er et av Norges vakreste fjell og byr på utsikt utover 1/6 av Norge!…

  5.58 km Unna
 2. Rjukan's historie

  Den vakre, uregjerlige Rjukanfossen hadde kraften. Ingeniøren Sam Eyde og…

  7.71 km Unna
 3. Solspeilet


  Nå har Rjukan sol hele året. Oppe i fjellsiden er det montert et digert solspeil som…

  7.90 km Unna
 1. Heddal Stavkirke

  Bli med inn i Norges største stavkirke, Heddal Stavkirke, den vakreste av dem alle! Du…

  41.73 km Unna
 2. Sjøormtårnet

  Sjøormtårnet på Bjørgeøyane i Seljord blei opna 18. oktober 2011. Tårnet er bygd i tre og…

  44.43 km Unna
 3. Øverbø - Sondres heim

  Øverbø er Sondre Norheim, den moderne skisportens far, sin fødeplass.

  47.49 km Unna
 4. Fruktbygda

  Velkommen til Fruktbygda. Området i Telemark og landet hvor frukten smaker mest. Her…

  60.20 km Unna
 5. Vest-Telemark museum Eidsborg

  Eit stort moderne museum med stavkyrkje, aktivitetspark, bygdetun og flotte utstillingar.…

  61.13 km Unna
 6. Eidsborg stavkyrkje

  Sjarmerande lita stavkyrkje. Ligg ved fantastiske Vest-Telemark museum Eidsborg. Omvising…

  61.18 km Unna
 7. Rui-plassen

  Rui-plassen der Rui-jentene Ingerine og Gurine budde.

  63.00 km Unna
 8. Historiske Dalen Hotel

  Dalen Hotel, eventyrhotellet fra 1894, i overdådig, romantisk stil med dragehoder, tårn…

  63.34 km Unna
 9. Hardangervidda nasjonalpark

  Velkommen til Norges største nasjonalpark Hardangervidda.

  82.57 km Unna
 10. Porsgrunds Porselænsfabrik - fabrikkutsalg

  Norges eneste porselensfabrikk, Porsgrunds Porselænsfabrik, ligger i Porsgrunn og er…

  96.96 km Unna
 11. Porselensmuseet Porsgrunn

  På Porselensmuseet i Porsgrunn blir du invitert inn i en verden av håndverk og historie,…

  96.96 km Unna
 12. Gea Norvegica Geopark

  Gea Norvegica Geopark er Skandinavias første UNESCO godkjente geopark. 
  Geoparken ligger…

  118.93 km Unna
 13. Kunstnerbyen Kragerø

  Kragerø - En inspirasjonskilde for mange kunstnere og kanskje også for deg?

  118.94 km Unna
Previous Next

Se også

Gaustabanen, TinnGaustabanen er en helt unik bane, inne i Gaustatoppen. Opprinnelig bygget til militært bruk. Nå er den åpnet for turisttrafikk.

Ikke gå glipp av