For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Sykling i Telemark

Med hundrevis av sykkelmuligheter fra kyst til høyfjell, er Telemark Norges største sykkelregion. Her finner du alt fra nasjonale sykkelruter langs Telemarkskysten og Telemarkskanalen til løyper og bakker tilrettelagt for racing, sykkel på landevei og stisykling til downhill og offroadsykling. I tillegg er det enorme muligheter når det kommer til attraksjoner, kultur og naturopplevelser som du kan kombinere med din sykkelferie.

Sykling langs Telemarkskanalen

Sykling langs Telemarkskanalen er en fantastisk opplevelse i et majestetisk naturlandskap. Oppleve sluser med steinmurte vegger, gjennom trange kanalløp og ved foten av stupbratte fjell.

Sykling på Hardangervidda

Sykkel på Hardangervidda tar deg gjennom nydelig og vill høyfjellsnatur. Mange gode fiskevann langs veien kan friste med ørret og røye, dersom du tar med fiskestangen. Starten på sykkelturen er helt spesiell. Nord-Europas første taubane, Krossobanen, løfter deg opp fra Rjukan til startpunktet på 886 m.o.h. Strekningen er småkupert, og veien er godt skiltet og vedlikeholdt. Etter 30 km kommer du frem til Kalhovd Turisthytte hvor en velfortjent middag og hvile venter på deg.

Sykling langs Telemarkskysten

På halvveien mellom Oslo og Kristiansand finner du Grenland og Telemarkskysten med hele 30 merkede sykkelruter. Her kan du oppleve sykling langs kysten, øyhopping eller sykling i skogen og på fjellet. Ønsker du å kombinere sykkelturen med litt shopping, kafé og kanskje et besøk til Henrik Ibsens fødested, ta turen innom Porsgrunn og Skien. Hvis du vil holde deg nærmest kysten anbefaler vi de sjarmerende kystbyene Brevik, Langesund og Kragerø. Like utenfor Kragerø kan du oppleve øyhopping med sykkel på Jomfruland og Stråholmen. På Jomfruland er det badestrender, bøkeskog, rullesteiner, kafe, restaurant og egen sykkelutleie. Sykkelruten langs Telemarkskysten, også kalt Solkysten, er en del av den nasjonale sykkelrute 1. 

Downhill Vrådal

Få deg en skikkelig adrenalinkick ved å spinne nedover Vrådal Mountain Bike Park! Her kan du ta med sykkelen til toppen og følge terrenget og bakkene nedover fjellet! Parken er lokalisert i Skisenteret og du kan bruke taubane eller bil for å komme deg dit. I tillegg er det flotte sykkelmuligheter på toppen av fjellet. Den lengste sykkelruten er 4 km. 

Gautefall og Nissedal

I de enorme terrengene mellom Gautefall og Nissedal finner du et nettverk av sykkelstier med store variasjoner. Du kan velge mellom høy eller lavintensitetsløyper og skogsløyper. En av to hengebroer på sykkelstiene går over et juv og gir deg ekstra spenning på veien. Gautefall og omegn kan by på mange flotte steder for terrengsykling og sykling på svaberg. Her kan du sykle på noen spektakulære svafjell skapt av isbreer ved forrige istid. Mulighetene er mange.

Velkommen til Norges største sykkelregion! #sykkeltelemark #visittelemark

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av