For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Utforsk Telemark

EN

NO

UNESCO Verdensarv

  

 1. Bli med Telemark Opplevelser og opplev den "ekte" sabotørruta, fra Rjukan Fjellstue til Vemork, hvor dere krysser juvet!
 2. Telemarksgalleriet og Lysbuen viser kunst og industrihistorie i en vakker industrihall fra begynnelsen av forrige århundre. Notodden er på UNESCOs prestisjetunge verdensarvliste.
  1. 1 Jan 201631 Dec 2016
  2. 1 Jan 201731 Dec 2017
  3. 1 Jan 201831 Dec 2018
  4. 1 Jan 201931 Dec 2019
 3. På Norsk Industriarbeidermuseum får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie.
 4. Den vakre, uregjerlige Rjukanfossen hadde kraften. Ingeniøren Sam Eyde og naturvitenskapsmannen Kristian Birkeland hadde metodene.
 5. Verdensarvsenteret Rjukan-Notodden Industriarv/NIA og Til Telemark A/S arrangerer bussturer med kvalifiserte guider som formidler i tråd med UNESCOs retningslinjer. Turene arrangeres i samarbeid med Norsk Industriarbeidermuseum.
 6. Under 2. verdenskrig foregikk kampen om tungtvannet på Vemork ved Rjukan. Gjennom fire sabotasjeaksjoner ble nazistenes forsøk på å lage atombombe stoppet.
 7. På Mæl stasjonsområde og fergeleie ligger de fredede jernbanefergene D/F Ammonia og M/F Storegut. Utenom sesongen er det kun omvisning etter avtale, men det er en flott plass å utforske på egenhånd.
 8. Solspeilet med Gaustatoppen i bakgrunn
  Nå har Rjukan sol hele året. Oppe i fjellsiden er det montert solspeil som lyser opp Rjukan Torg vinterstid.

  

  

Hold kontakten... Lik Visit Telemark på Facebook
Følg @VisitTelemark på Instagram

Ikke gå glipp av