Utforsk Telemark

EN

NO

Telemark er stedet for en aktiv ferie

10 tips til en aktiv ferie

 1. Langesund fyr på Langøya en kveld
  Her kan du søke opp aktiviteter til din ferie i Telemark.
 2. dame med 2 barn står på toppen av Gaustatoppen og ser ut
  Telemarks mektige fjell rager 1883 meter over havet. Gaustatoppen er landets mest karakteristiske og kjente fjelltopp og blir omtalt som Norges vakreste. Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt. På klarværsdager kan en se en sjettedel av Norges landområde fra toppen – et område som er mye større enn hele Danmark
 3. utsikt mot Dalen fra Lårdalstigen
  Lårdalstigen er ein fantastisk tursti mellom Dalen og Lårdal i Telemark. Mykje av turen går framme på fjellkanten 800 meter over Telemarkskanalen.
 4. kajakkpadling på Telemarkskanalen
  Telemark med en lang kystlinje og dype fjorder kombinert med lange vassdrag i innlandet er et eldorado for padling. Her finnes rikelig med muligheter for kajakk og kanoturer.
 5. Vandring i Telemark
  VandreTelemark er et nettverk av godt tilrettelagte turstier som er skilta, merka og gradert i farger etter vanskelighetsgrad. Stiene tar deg gjennom et særmerket og variert landskap, gjennom Telemarks kultur og historie.
 6. dronebilde av brua på kyststien ved Krogshavn
  Vandring langs kyststien i Bamble er på totalt 60 km. Her går du hele kyststrekningen mellom Stathelle og grensen til Fossing i Kragerø.
 7. Dame som går Via Ferrata ved Gautefall
  Klatring er en spennende aktivitet for både store og små. Telemark byr på rike klatremuligheter med stor variasjon fra innendørs og utendørs klatreparker til klippeklatring, tradisjonell fjellklatring, buldring og isklatring.
 8. sykling langs Telemarkskanalen mellom Hogga og Kjeldal
  Kanalruta er en fantastisk sykkelopplevelse som går langs Telemarkskanalen. Opplev slusekryssing på sykkel eller ta deler av veien om bord på kanalbåten.
 9. Fiske
  Fra kystområdene i sør til vann og tjern i indre Telemark ligger det store, fine naturområder og mengder med fiskerike vann og elver. Fiskerlag og grunneierlag i de forskjellige kommunene selger fiskekort til de ulike vannene.
 10. Hardangervidda om høsten
  Sykkel på Hardangervidda ble kåret til en av de vakreste sykkelturene i Norge.

Få mer inspirasjon

 1. Soria Moria badstue på Dalen om høsten
  Telemark byr på unike og varierte spa- og velværeopplevelser fra villmarkspa og flytende sauna til luksuriøse hotellspa.
 2. jente tar hinderløype i badeland til Skien fritidsparken
  Skien fritidspark er et fantastisk anlegg med aktiviteter for store og små i alle aldre samt gjester med funksjonsnedsettelser.
 3. UNESCOs Verdensarv
  Rjukan - Notodden Industriarv er del av UNESCOs verdensarvliste. Her startet Norsk Hydro sin pionervirksomhet i norsk og internasjonal sammenheng innen utvikling av den elektrokjemiske industrien som revolusjonerte verdens matvareproduksjon.

Ikke gå glipp av