Utforsk Telemark

EN

NO

Gaustabene inne i Gaustatoppen

Spennende attraksjoner og opplevelser

 1. årets nyhet 2024: sklia HiwiHuhu
  Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark. Ta med hele familien på VANNvittige opplevelser i trygge og trivelige omgivelser i Bø Sommarland!
  1. toppen av Gaustatoppen i tåkevær
   Gaustatoppen er et av Norges vakreste fjell og byr på utsikt utover 1/6 av Norge! Gaustabanen som går inne i selve fjellet gjør at Gaustatoppen er tilgjengelig for de aller fleste.
  2. Jomfruland
   Jomfruland ligger som en skjerm mot havet ytterst i Kragerøskjærgården. Øya har daglig fergeforbindelse.
  3. Henrik Ibsen
   Henrik Ibsen er en av tidenes største forfattere og verdens mest spilte dramatikere, som i løpet av sine 60 år som aktiv forfatter skrev over 30 skuespill og 250 dikt.
  4. UNESCOs Verdensarv
   Rjukan - Notodden Industriarv er del av UNESCOs verdensarvliste. Her startet Norsk Hydro sin pionervirksomhet i norsk og internasjonal sammenheng innen utvikling av den elektrokjemiske industrien som revolusjonerte verdens matvareproduksjon.
  5. Telemarkskanalen
   Telemarkskanalen strekker seg fra kyst til fjell med store variasjoner i landskap og særpreg. Fra sørlandsidyll ved kysten, via bølgende fruktlandskap i Midt-Telemark til høyfjellet og mektige Hardangervidda.
  6. Heddal stavkirke i Notodden
   Bli med inn i Norges største stavkirke, Heddal Stavkirke, den vakreste av dem alle! Du finner den i Notodden, Telemark.
   1. Norsk skieventyr i Morgedal med vassparken foran.
    Skimuseet i Morgedal formidlar Telemark og Noreg si skihistorie med interaktive utstillingar og fartsfylte filmar. I tillegg er der ein fantastisk vasspark for store og små.
    1. 1 May 202415 Sep 2024
   2. andene i hagen på Dalen Hotel
    Dalen Hotel, eventyrhotellet fra 1894, i overdådig, romantisk stil med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser.
    1. Stavkirke. Stave church. Eidsborg stavkyrkje, Vest-Telemark museum.
     Sjarmerande lita stavkyrkje. Ligg ved fantastiske Vest-Telemark museum Eidsborg. Omvising tre gonger dagleg i høgsesong. Utanom høgsesong er det omvising etter behov/avtale.
     1. 28 Apr 202415 Sep 2024
    2. Frå utstillinga på Vest-Telemark Museum Eidsborg.
     Eit stort moderne museum med stavkyrkje, aktivitetspark, bygdetun og flotte utstillingar. Ope for bestilling utanom sesong. For opningstider i kanalparken klikk her.
     1. 28 Apr 202415 Sep 2024
    3. liten gutt som sitter på en porselensbil på Porsgrunds Porselænsfabrik
     Norges eneste porselensfabrikk, Porsgrunds Porselænsfabrik, ligger i Porsgrunn og er kjent for høy kvalitet og nyskapende design. Besøk fabrikkutsalget og gjør et god kjøp.
     1. 1 Jan 202431 Dec 2024
    4. Utsikt over Kragerøfjorden.
     Visste du at noen av Munchs mest kjente verk er malt i Kragerø? Gå en tur gjennom Kragerøs gater i Munchs fotspor og besøk stedene der han fant inspirasjon til sin kunst. Du finner plater med tekst og bilde langs ruten.
    5. Museer og gallerier
     Telemark er et populært kulturfylke i Norge med et stort utvalg av forskjellige museer og gallerier.
    6. Andre attraksjoner
     Telemark byr på mange spennende attraksjoner du kanskje ikke visste om. Hva med å besøke Åmdalsverk Gruver og få høre historien om da 400 personer arbeidet i kobbergruvene eller ta et høyfjellscruise på MB Fjellvåken på Møsvatn. I Kragerø anbefaler vi et besøk på Teodor Kittelsens Museum. Visste du at hans tegninger faktisk inspirerte Walt Disney?
    7. Skjærgårdscruise
     Nyt sommeren i skjærgården og bli med på et vakkert Skjærgårdscruise langs Telemarkskysten i Bamble.
    8. Øyhopping i den vakre Telemarksskjærgården
     En av Telemarks fineste kystopplevelser er øyhopping. Her kan du ta fine dagsturer til forskjellige øyer rundt Brevik, Langesund og Kragerø.

    Ikke gå glipp av