Utforsk Telemark

EN

NO

Norgesferie – Topp 5 fjellturer i Telemark

 1. Sjekk alle fjellturer i Telemark
  Alle turstiene i VandreTelemark er godt skilta, merka og gradert med farger etter turens vanskeligshetsgrad. Godt merka stier gjør det enkelt og trygt å finne frem, og i VandreTelemark finnes det fotturer for enhver sko!
 2. ung familie med 2 jenter og 2 gutter går tur
  Å dra på tur er moro for både voksne og barn! Små familiemedlemmer liker også å vandre. I Vandre Telemark finner du mange gode turer for hele familien. Her kan du legge turen langs barfotstier, opplevelses-ogoppdagelsesstier hvor det finnes mye å utforske.
 3. Nyttige turtips
  Forbered deg godt til turen du skal gå. Enten det er en kort tur, kanskje sammen med barna, eller en lang dagstur på toppen av et fjell.
 1. Historiske vandring i Telemark
  Bli med på vandring langs historiske stier i vakker natur, gjennom Telemarks kultur og historie. Telemark har en sterk identitet med en rik historisk og kulturell arv. Det er ikke uten grunn at Telemark blir kalt norsk kulturarvs vogge!
 2. Kultursti
  I Telemark kan du oppleve det beste av det både naturen og mennesket har å by på mens du vandrer! Å gå på tur handler om så mye mer enn bare det å gå, og med økt satsing på formidling, design og lokal mat har rammene rundt turopplevelsen mange steder fått en helt ny dimensjon.
 3. Toppturer/Utsiktspunkt
  I VandreTelemark finner du stier til utsiktspunkt som kan ta pusten fra deg! Gaustatoppen byr på Sør-Norges videste utsikt hvor du kan se en sjettedel av Norge. Lårdalstigen tar deg langs fjellkanten 800 m over Telemarkskanalen. Her kjenner du suget fra fjorden og fjella, og utsikten er vid, vill og svimlende vakker!

10 spennende fjellturer

2 damer som sitter ved et bord ved Rui-plassen og ser på kart

I Rui-jentenes fotspor, Dalen - Eidsborg

Vandring i Rui-jentenes fotspor på vakker sherpatrapp

gruppe med voksne og barn som går på sherpastien

Falkeriset, Rauland, Hardangervidda

Sherpaer fra Nepal har bygget en vakker steinsti opp tilutsikstpunktet. Falkeriset har fått navn etter falkefangsten i området. Turen…

Skulpturvandring Vidsyn - Oksatjønn

Skulpturvandring Vidsyn - Oksatjønn

Turen til Vidsyn og vidare rundt Oksatjønn er ei 4 km lang rundløype. Turen startar ved Vierli Kaféteria ved undergangen under…

Telemarks mest populære vandreregioner

 1. Rjukan
  Velkommen til verdensarvbyen ved foten av Gaustatoppen! Her kan du oppleve en ferie langt fra stress og mas, hvor naturen legger forholdene til rette for en aktiv ferie med milevis av merkede turløyper.
 2. Opplev Bø og Lifjell
  Lifjellplatået er et fantastisk turområde for hele familien med mer enn 20 topper på over 1.000 moh. “Et Jotunheimen i miniatyr» i følge den legendariske løypeinspektøren Claus Helberg. Her kan du vandre "natt etter natt"! Natt er lokal dialekt for ordet fjellknatt.
 3. skulpturen vidsyn på Rauland
  Rauland er fjellbygda i Vinje, som er kjent for sine muligheter vinterstid i landets mest snøsikre områder. På sommeren kan du med Rauland som base oppleve det beste fjell-Telemark har å by på:

Populære overnattings- og spisesteder

Rauland Høgfjellshotell

Rauland Høgfjellshotell

Hotell med suiter, dobbeltrom, enkeltrom, familierom og leiligheter. Hotellet er renovert i tradisjonsrike telemarksfarger og flott…

hyttene på Groven Camping

Groven Camping & Hyttegrend

Groven Camping og Hyttegrend er en 3 stjernes familiecamping nær høyfjellsområdene til Rauland og Haukelifjell med Norges eldste…

gasspeis på restauranten på Bø Hotell

Bø Hotell

Bø Hotell er et familievennlig hotell i midten av Telemark med kort avstand til populære attraksjoner som Bø Sommerland og…

Kombiner vandring med opplevelser

 1. Soria Moria badstue på Dalen om høsten
  Soria Moria sauna og kunstinstallasjon på Dalen i Telemark
 2. Telemarkskanalen
  Telemarkskanalen strekker seg fra kyst til fjell med store variasjoner i landskap og særpreg. Fra sørlandsidyll ved kysten, via bølgende fruktlandskap i Midt-Telemark til høyfjellet og mektige Hardangervidda. Velkommen til Telemark.
 3. Eidsborg stavkirke ved Vest-Telemark museum med mørke skyer
  Eit stort moderne museum med stavkyrkje, aktivitetspark, bygdetun og flotte utstillingar. Ope for bestilling utanom sesong. For opningstider i kanalparken klikk her.
  1. 28 Apr 202415 Sep 2024
 4. Boat Cruise with MS on Nisser in Vrådal, Telemark
  Veteranbåten M/S Fram seiler sightseeingturer i vakkert øylandskap øverst i Nisser. Båten går i rute 2 – 4 ganger i uken fra mai til oktober.
 5. barn klatrer på Høyt og Lavt klatrepark i Bø
  Opplev Bø fra tretoppene
 6. Norwegian Industrial Workers' Museum Vemork
  På Norsk Industriarbeidermuseum - Vemork får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie.
 7. Gaustabanen i fjellet
  Gaustabanen er en helt unik bane, inne i Gaustatoppen. Opprinnelig bygget til militært bruk. Nå er den åpnet for turisttrafikk.
 8. Utsikt fra terrassen på Hardangervidda Nasjonalparksenter til møsvatn
  Hardangervidda Nasjonalparksenter har en prisbelønnet interaktiv utstilling om natur og villreinen på Hardangervidda og har fått "Travellers Choice" Award.
 9. dame går mellom de flytende badstuer på Gausta
  Vil du avslutte dagen med en varm og god opplevelse, anbefales et besøk til en av de to flytende badstuer på Kvitåvatn med magisk utsikt mot Gaustatoppen.
 10. dame og barn med en hund
  Telemark Husky Tour tar deg gjerne med på hundekjøringstur både sommer og vinter. Det tilbys turer fra 1 til 6 timer i den fine naturen i Rauland.

Ikke gå glipp av