Utforsk Telemark

EN

NO

Norgesferie – Topp 5 fjellturer i Telemark

 1. Sjekk alle fjellturer i Telemark
  Alle turstiene i VandreTelemark er godt skilta, merka og gradert med farger etter turens vanskeligshetsgrad. Godt merka stier gjør det enkelt og trygt å finne frem, og i VandreTelemark finnes det fotturer for enhver sko!
 2. ung familie med 2 jenter og 2 gutter går tur
  Å dra på tur er moro for både voksne og barn! Små familiemedlemmer liker også å vandre. I Vandre Telemark finner du mange gode turer for hele familien. Her kan du legge turen langs barfotstier, opplevelses-ogoppdagelsesstier hvor det finnes mye å utforske.
 3. Nyttige turtips
  Forbered deg godt til turen du skal gå. Enten det er en kort tur, kanskje sammen med barna, eller en lang dagstur på toppen av et fjell.
 1. Historiske vandring i Telemark
  Bli med på vandring langs historiske stier i vakker natur, gjennom Telemarks kultur og historie. Telemark har en sterk identitet med en rik historisk og kulturell arv. Det er ikke uten grunn at Telemark blir kalt norsk kulturarvs vogge!
 2. Kultursti
  I Telemark kan du oppleve det beste av det både naturen og mennesket har å by på mens du vandrer! Å gå på tur handler om så mye mer enn bare det å gå, og med økt satsing på formidling, design og lokal mat har rammene rundt turopplevelsen mange steder fått en helt ny dimensjon.
 3. Toppturer/Utsiktspunkt
  I VandreTelemark finner du stier til utsiktspunkt som kan ta pusten fra deg! Gaustatoppen byr på Sør-Norges videste utsikt hvor du kan se en sjettedel av Norge. Lårdalstigen tar deg langs fjellkanten 800 m over Telemarkskanalen. Her kjenner du suget fra fjorden og fjella, og utsikten er vid, vill og svimlende vakker!

10 spennende fjellturer

Øysteinnatten Lifjell

Øysteinnatten Lifjell

Lifjell har eit variert og mangfoldig landskap med høye nuter, dype daler med vann og ville elvegjel.

Gaustatoppen i Telemark

Gaustatoppen fra Stavsro

Ønsker du å ta deg til toppen av Gaustatoppen til fots, er beste løype fra Stavsro. Den er 4 km en vei og fullt overkommelige for både…

dame står på toppen av Gygrestolen

Gygrestolen

Fottur på ca 7 km. Bratt oppstigning, men med flott utsikt som belønning. Bademuligheter på toppen.

Telemarks mest populære vandreregioner

 1. Rjukan
  Velkommen til verdensarvbyen ved foten av Gaustatoppen! Her kan du oppleve en ferie langt fra stress og mas, hvor naturen legger forholdene til rette for en aktiv ferie med milevis av merkede turløyper.
 2. Opplev Bø og Lifjell
  Lifjellplatået er et fantastisk turområde for hele familien med mer enn 20 topper på over 1.000 moh. “Et Jotunheimen i miniatyr» i følge den legendariske løypeinspektøren Claus Helberg. Her kan du vandre "natt etter natt"! Natt er lokal dialekt for ordet fjellknatt.
 3. skulpturen vidsyn på Rauland
  Rauland er fjellbygda i Vinje, som er kjent for sine muligheter vinterstid i landets mest snøsikre områder. På sommeren kan du med Rauland som base oppleve det beste fjell-Telemark har å by på:

Populære overnattings- og spisesteder

Uteservering på Nutheim med utsikt

Nutheim Gjestgiveri

Nutheim Gjestgiveri er eit lite familiedrive trehotell i hjartet av Telemark med lang tradisjon for å ta imot vegfarande til servering…

Raulandsakademiet

Raulandsakademiet

Raulandsakademiet tilbyr rimelig overnatting året rundt på enkelt-eller tomannsrom, 1,5 km frå Rauland sentrum i retning…

Pods på Bø Camping og hyttegrend

Bø camping og hyttegrend

Bø Camping er en barnevennlig helårsåpen campingplass som ligger ved foten av Lifjell og porten til Bø Sommarland.

Kombiner vandring med opplevelser

 1. dame i rød kjole går til Soria Moria badstue
  Soria Moria sauna og kunstinstallasjon på Dalen i Telemark
 2. Telemarkskanalen
  Telemarkskanalen strekker seg fra kyst til fjell med store variasjoner i landskap og særpreg. Fra sørlandsidyll ved kysten, via bølgende fruktlandskap i Midt-Telemark til høyfjellet og mektige Hardangervidda. Velkommen til Telemark.
 3. liten jente styrer en båt på modellen til Telemarkskanalen i kanalparken på Eidsborg
  Eit stort moderne museum med stavkyrkje, aktivitetspark, bygdetun og flotte utstillingar. Ope for bestilling utanom sesong. For opningstider i kanalparken klikk her.
  1. 1 May 202215 Sep 2022
  2. 15 Jun 202215 Aug 2022
  3. 15 Jun 202215 Aug 2022
 4. Bøverstranda
  Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark. Ta med hele familien på VANNvittige opplevelser i trygge og trivelige omgivelser i Bø Sommarland!
  1. Norsk skieventyr i Morgedal.
   Skimuseet i Morgedal formidlar Telemark og Noreg si skihistorie med interaktive utstillingar og fartsfylte filmar. I tillegg er der ein fantastisk vasspark for store og små.
   1. 1 May 202115 Sep 2022
  2. Norwegian Industrial Workers' Museum Vemork
   På Norsk Industriarbeidermuseum - Vemork får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie.
  3. Gaustabanen inne i Gaustatoppen
   Gaustabanen er en helt unik bane, inne i Gaustatoppen. Opprinnelig bygget til militært bruk. Nå er den åpnet for turisttrafikk.
  4. Utsikt fra terrassen på Hardangervidda Nasjonalparksenter til møsvatn
   Hardangervidda Nasjonalparksenter har en prisbelønnet interaktiv utstilling om natur og villreinen på Hardangervidda.
  5. dame går mellom de flytende badstuer på Gausta
   To flytende badstuer er sjøsatt på Kvitåvatn, med fantastisk utsikt mot Gaustatoppen.
  6. M/B Fjellvåken
   M/B Fjellvåken tar deg med på en praktfull tur på Møsvatn fra Skinnarbu til Mogen Turisthytte

  Ikke gå glipp av