Utforsk Telemark

EN

NO

Norgesferie – Topp 5 fjellturer i Telemark

 1. Sjekk alle fjellturer i Telemark
  Alle turstiene i VandreTelemark er godt skilta, merka og gradert med farger etter turens vanskeligshetsgrad. Godt merka stier gjør det enkelt og trygt å finne frem, og i VandreTelemark finnes det fotturer for enhver sko!
 2. ung familie med 2 jenter og 2 gutter går tur
  Å dra på tur er moro for både voksne og barn! Små familiemedlemmer liker også å vandre. I Vandre Telemark finner du mange gode turer for hele familien. Her kan du legge turen langs barfotstier, opplevelses-ogoppdagelsesstier hvor det finnes mye å utforske.
 3. Nyttige turtips
  Forbered deg godt til turen du skal gå. Enten det er en kort tur, kanskje sammen med barna, eller en lang dagstur på toppen av et fjell.
 1. Historiske vandring i Telemark
  Bli med på vandring langs historiske stier i vakker natur, gjennom Telemarks kultur og historie. Telemark har en sterk identitet med en rik historisk og kulturell arv. Det er ikke uten grunn at Telemark blir kalt norsk kulturarvs vogge!
 2. Kultursti
  I Telemark kan du oppleve det beste av det både naturen og mennesket har å by på mens du vandrer! Å gå på tur handler om så mye mer enn bare det å gå, og med økt satsing på formidling, design og lokal mat har rammene rundt turopplevelsen mange steder fått en helt ny dimensjon.
 3. Toppturer/Utsiktspunkt
  I VandreTelemark finner du stier til utsiktspunkt som kan ta pusten fra deg! Gaustatoppen byr på Sør-Norges videste utsikt hvor du kan se en sjettedel av Norge. Lårdalstigen tar deg langs fjellkanten 800 m over Telemarkskanalen. Her kjenner du suget fra fjorden og fjella, og utsikten er vid, vill og svimlende vakker!

10 spennende fjellturer

Øysteinnatten Lifjell

Øysteinnatten Lifjell

Lifjell har eit variert og mangfoldig landskap med høye nuter, dype daler med vann og ville elvegjel.

to vandrere med hund på toppen av Skorve

Skorve

Skorve er eit av dei høgaste fjella i Seljord, med to toppar, Gøysen (1370 moh.) og Nordnibba (1365 moh.). Under andre verdskrig…

gruppe med voksne og barn som går på sherpastien

Falkeriset, Rauland, Hardangervidda

Sherpaer fra Nepal har bygget en vakker steinsti opp tilutsikstpunktet. Falkeriset har fått navn etter falkefangsten i området. Turen…

Telemarks mest populære vandreregioner

 1. Rjukan
  Velkommen til verdensarvbyen ved foten av Gaustatoppen! Her kan du oppleve en ferie langt fra stress og mas, hvor naturen legger forholdene til rette for en aktiv ferie med milevis av merkede turløyper.
 2. Opplev Bø og Lifjell
  Lifjellplatået er et fantastisk turområde for hele familien med mer enn 20 topper på over 1.000 moh. “Et Jotunheimen i miniatyr» i følge den legendariske løypeinspektøren Claus Helberg. Her kan du vandre "natt etter natt"! Natt er lokal dialekt for ordet fjellknatt.
 3. skulpturen vidsyn på Rauland
  Rauland er fjellbygda i Vinje, som er kjent for sine muligheter vinterstid i landets mest snøsikre områder. På sommeren kan du med Rauland som base oppleve det beste fjell-Telemark har å by på:

Populære overnattings- og spisesteder

man og dame sitter foran en stabbur på Groven Camping

Groven Camping & Hyttegrend

Groven Camping og Hyttegrend er en 3 stjernes familiecamping nær høyfjellsområdene til Rauland og Haukelifjell med Norges eldste…

Gaustablikk Fjellresort ligger flott til ved Gausta skisenter og med utsikt til Gaustatoppen

Gaustablikk Fjellresort

Gaustablikk Fjellresort ligger fantastisk til på Gausta med flott utsikt mot Gaustatoppen, og rett over veien for Gausta Skisenter.

Interiør Provence restaurant

Provence Restaurant

Provence Restaurant er inspirert av fransk mat. Alle retter lages fra bunnen av med ferske ingredienser av høy kvalitet.

Kombiner vandring med opplevelser

 1. Soria Moria badstue på Dalen om høsten
  Soria Moria sauna og kunstinstallasjon på Dalen i Telemark
 2. Telemarkskanalen
  Telemarkskanalen strekker seg fra kyst til fjell med store variasjoner i landskap og særpreg. Fra sørlandsidyll ved kysten, via bølgende fruktlandskap i Midt-Telemark til høyfjellet og mektige Hardangervidda. Velkommen til Telemark.
 3. Eidsborg stavkirke ved Vest-Telemark museum med mørke skyer
  Eit stort moderne museum med stavkyrkje, aktivitetspark, bygdetun og flotte utstillingar. Ope for bestilling utanom sesong. For opningstider i kanalparken klikk her.
  1. 1 May 202415 Sep 2024
 4. Boat Cruise with MS on Nisser in Vrådal, Telemark
  Veteranbåten M/S Fram seiler sightseeingturer i vakkert øylandskap øverst i Nisser. Båten går i rute 2 – 4 ganger i uken fra mai til oktober.
 5. barn klatrer på Høyt og Lavt klatrepark i Bø
  Opplev Bø fra tretoppene
 6. Norwegian Industrial Workers' Museum Vemork
  På Norsk Industriarbeidermuseum - Vemork får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie.
 7. Gaustabanen er en helt unik bane, inne i Gaustatoppen. Opprinnelig bygget til militært bruk. Nå er den åpnet for turisttrafikk.
 8. Hardangervidda Nasjonalparksenter om vinteren
  Hardangervidda Nasjonalparksenter har en prisbelønnet interaktiv utstilling om natur og villreinen på Hardangervidda og har fått "Travellers Choice" Award.
 9. dame går mellom de flytende badstuer på Gausta
  Vil du avslutte dagen med en varm og god opplevelse, anbefales et besøk til en av de to flytende badstuer på Kvitåvatn med magisk utsikt mot Gaustatoppen.
 10. dame og barn med en hund
  Telemark Husky Tour tar deg gjerne med på hundekjøringstur både sommer og vinter. Det tilbys turer fra 1 til 6 timer i den fine naturen i Rauland.

Ikke gå glipp av