Utforsk Telemark

EN

NO

Ei reise gjennom Telemarks kulturskattar

 1. dame i rød kjole går til Soria Moria badstue
  Soria Moria sauna og kunstinstallasjon på Dalen
 2. Vest-Telemark Museum
  Vest-Telemark er ei skattekiste av historie, kunst og kulturarv - som du kan oppleve ved våre museum. Vest-Telemark Museum driv til saman 11 einingar - både temamuseum, bygdetun og kunstgalleri. Hovudmuseet ligg i Eidsborg ovanfor Dalen øvst i Telemarkskanalen, rett ved Eidsborg stavkyrkje.
 3. Dalen Hotel
  Dalen Hotel, kjent som «eventyrhotellet» fra 1894, i overdådig, romantisk stil med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser. Å kombinere et besøk på Dalen Hotel med en seilas på Telemarkskanalen med et av veteranskipene M/S Henrik Ibsen eller M/S Victoria er en enestående kulturhistorisk reise tilbake i tid sammen med moderne service og komfort.
 4. MS Henrik Ibsen på Telemarkskanalen
  Då kanalen stod ferdig i 1892 vart den i Europa skildra som eit «åttende underverk».
 5. Dalen ved enden av Telemarkskanalen omringet av høye fjell
  Dalen ligg i hjertet av Telemark, i den øvre enden av Telemarkskanalen. Blant bratte fjell og vill natur, som eit eventyr, ventar opplevingane på deg. Dalen er det perfekte reisemålet med attraksjonar og aktivitetar for heile familien!
 1. ender i hagen på Dalen Hotel
  Dalen Hotel er selveste eventyrhotellet fra 1894, i overdådig, romantisk stil og et av Norges eldste trehoteller som ligger kun 400 m fra Telemarkskanalen.
 2. frokost på Dalen Hotel
  På Restaurant Bandak står vertskap og matopplevelser i fokus. Menyen er franskinspirert med bruk av lokale- og norske råvarer.

Sjå alle musea i Vest Telemark Museum

Stavkirke. Stave church. Eidsborg stavkyrkje, Vest-Telemark museum.

Eidsborg stavkyrkje

Sjarmerande lita stavkyrkje. Ligg ved fantastiske Vest-Telemark museum Eidsborg. Omvising tre gonger dagleg i høgsesong. Utanom…

Kviteseid bygdetun med loft, bur og Flekstevit-stoga

Kviteseid bygdetun

Korleis såg ein velståande gard i Vest-Telemark ut for om lag 200 år sidan? Sjå nokre av dei finaste stabbura i heile Telemark! Her er…

Norsk skieventyr i Morgedal med vassparken foran.

Norsk Skieventyr i Morgedal

Skimuseet i Morgedal formidlar Telemark og Noreg si skihistorie med interaktive utstillingar og fartsfylte filmar. I tillegg er der…

 1. Eidsborg stavkirke
  Sjarmerande lita stavkyrkje. Ligg ved fantastiske Vest-Telemark museum Eidsborg. Omvising tre gonger dagleg i høgsesong. Utanom høgsesong er det omvising etter behov/avtale.
  1. 28 Apr 202415 Sep 2024
 2. stabbur på Vest-Telemark Museum
  Eit stort moderne museum med stavkyrkje, aktivitetspark, bygdetun og flotte utstillingar. Ope for bestilling utanom sesong. For opningstider i kanalparken klikk her.
  1. 28 Apr 202415 Sep 2024
 3. Norsk skieventyr, Morgedal
  Skimuseet i Morgedal formidlar Telemark og Noreg si skihistorie med interaktive utstillingar og fartsfylte filmar.
 4. brynestein som blir hold i hender
  Spennande turveg frå Vest-Telemark Museum i Eidsborg til det historiske Brynesteinbrotet. Få med deg brynesteinsutstillinga på Vest-Telemark Museum fyrst.
 5. Rui-plassen i Dalen med utsikt mot Telemarkskanalen
  Rui-plassen der Rui-jentene Ingerine og Gurine budde.
 6. Soria Moria badstue på Dalen
  Soria Moria sauna og kunstinstallasjon på Dalen i Telemark

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av