Utforsk Telemark

EN

NO

Sauna ved Seljordsvatnet

TypeKunstverk

3840, Seljord

Legg Sauna ved Seljordsvatnet til i reiseruten din.

Seljord er stadne som satsar på kunst og kultur. Me gler oss over å få vise det fram til alle som kjem hit. Prosjektet seljord og sogene har ført til at det er sett opp 4 kunstinstallasjonar kring seljordsvatnet. Saunaen i vebekkdalen er ein. I utgangspunktet var dette det punktet vi trudde skulle vera vanskelegast a° fa° gjort noko spennande ut av. Men slik det ser ut na° ligg dette an til a° bli ein attraksjon! Studentane under leiing av Sami Rintala (som det ma° nemnast er finsk...) har bygd ein vakker sauna! Ein treplatting er plassert innimellom trea ned mot vatnet. I den eine delen av konstruksjonen er der laga eit magasin av steinar for fyring. Omkring dette er det bygd veggar som eit lite rom med sittebenkar omkring. Dette rommet kan stengast av og la°sast om ein ynskjer det. Resten av plattingen er open og blir ein stad folk kan ga° ut pa°, sitje ned og sja° utover vatnet. Fra° parkeringsplassen vert det bygd ei gangbru som ogsa° gjev rullestolbrukarar tilgang til plattingen.
 • Seljord er stadne som satsar på kunst og kultur. Me gler oss over å få vise det fram til alle som kjem hit. Prosjektet seljord og sogene har ført til at det er sett opp 4 kunstinstallasjonar kring seljordsvatnet. Saunaen i vebekkdalen er ein. I utgangspunktet var dette det punktet vi trudde skulle vera vanskelegast a° fa° gjort noko spennande ut av. Men slik det ser ut na° ligg dette an til a° bli ein attraksjon! Studentane under leiing av Sami Rintala (som det ma° nemnast er finsk...) har bygd ein vakker sauna! Ein treplatting er plassert innimellom trea ned mot vatnet. I den eine delen av konstruksjonen er der laga eit magasin av steinar for fyring. Omkring dette er det bygd veggar som eit lite rom med sittebenkar omkring. Dette rommet kan stengast av og la°sast om ein ynskjer det. Resten av plattingen er open og blir ein stad folk kan ga° ut pa°, sitje ned og sja° utover vatnet. Fra° parkeringsplassen vert det bygd ei gangbru som ogsa° gjev rullestolbrukarar tilgang til plattingen.
 • Product Image

Om

Pga. Covid-19 foregår besøk ved saunaen på eige ansvar, me ber folk halde seg heime om dei er syke og minner om avstand og handhygiene.  

Saunaen kan leies hele året, med og uten ved, og det er også mulig å komme til en ferdig oppvarmet sauna. Ved Saunaen er det et nøkkelskap og de som ønsker å leie Saunaen får oppgitt en kode ved bestilling. Koden endres periodevis. Har du spørsmål om Saunaen kan du ringe 35050400 eller 90508918. 

Bookingsiden for Saunaen 


Litt bakgrunn for prosjektet: 
32 studenter fra Master of Landscape Design of Politecnico di Milano, the Master of Interior Design of NABA og 6 scenografistudenter fra scenekunstakademiet i Fredikstad, Høgskolen i Østfold kom til Seljord 24.09.09 for å være med på workshopen ”Into the Landscape”. Studentane bodde i campinghytter på Bjørgesanden ved Seljordsvannet. Det var også med 4 professorer frå Milano.

Studentene fikk innføring i kulturbasert stedsutvikling, prosjektet Seljord og sogene, soga om Sjøormen, arkitektur, design og kunst ledet til installasjon i landskapet. Studentene var på befaring på de tre stedene, de tegnet og designet og bygde installasjonene. Alt skjedde på 10 dager. Vi hadde tre byggeplasser med aggregat, verktøy, bålplass og annet som de måtte ha for å kunne jobbe ute hele dagen.
Det var 40 svært fornøyde studenter som reiste fra Seljord, og de kalte prosjektet en ”once in a lifetime experience”. De hadde ikke vært med på noe lignende og regnet ikke med å få oppleve noe liknende igjen.

Her er en oppsummering fra en av professorene fra Milano:
“It has been just 10 days but I think we recieved so much about not just architecture, but also in relationship, landscape, Norwegian culture, working with wood and with our hands.”

Prosjekteier: Seljord kommune
Faglig ansvarlige: Rintala Eggetsson arkitekter og Feste landskapsarkitektar
Planlegging og organisering: Springer kulturstudio
Finansiering: Seljord kommune, Telemark fylkeskommune og KRD.

I utgangspunktet var dette det punktet vi trodde skulle være vanskeligst å få gjort noe spennende ut av. Men slik det ser ut nå ligger dette an til å bli en attraksjon! Studentene, under ledelse av Sami Rintala, har bygd en vakker sauna! En treplatting er plassert innimellom trea ned mot vannet. I den ene delen av konstruksjonen er det laget et magasin av steiner for fyring. Omkring dette er det bygd vegger som et lite rom med sittebenker. Resten av plattingen er åpen og blir et sted folk kan gå ut på, sitte  og se utover Seljordsvannet. Fra parkeringsplassen ble det bygd en gangbro som også gir rullestolbrukere tilgang til plattingen. Hele konstruksjonen er løfta opp fra terrenget for gå klar av normale flommer. Tilgangen til vannet ble løst med sittetrinn på 50 cm ned til vannet. Materialene som er brukt i ”saunaen” er tre. Gruven er bygd i stein og betong. Sami Rintala, Dagur Eggertson og Jan Feste har følgt opp byggearbeidet.

TripAdvisor

Kart

Kontakt

35050400

Også i nærheten

 1. Bruredynnan

  Bruredynnan uti enden av Seljordsvatnet ved Rondebergsåsane. På desse glatte fjellveggane…

  1.05 km Unna
 2. Kikkeskåp, Gonil Dale

  Åtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til…

  5.66 km Unna
 3. Sjøormen

  Midt i Telemark, fylket som til alle tider har vært knyttet til eventyr, folkeviser og…

  11.28 km Unna
 1. Sjøormtårnet

  Sjøormtårnet på Bjørgeøyane i Seljord blei opna 18. oktober 2011. Tårnet er bygd i tre og…

  11.94 km Unna
 2. Kikkeskåp, Guro Lomodden

  Åtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til…

  12.84 km Unna
 3. Seljord Kyrkje

  Steinkyrkje i romansk stil bygd ein gong på 1100-talet, og vigsla Heilag Olav. På…

  12.87 km Unna
 4. Into the landscape

  Into the Landscape

  International workshop 25th of September to 4th of October with Sami…

  12.95 km Unna
 5. Kikkeskåp, Guro Heddeli

  Åtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til…

  13.58 km Unna
 6. Kikkeskåp, Kivlemøyane

  Åtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til…

  15.44 km Unna
 7. Kviteseid bygdetun

  Korleis såg ein velståande gard i Vest-Telemark ut for om lag 200 år sidan? Sjå nokre av…

  18.87 km Unna
 8. Flatdal Kyrkje

  Flatdal kyrkje, er ei langkyrkje som vart bygd i 1654. På same staden hadde det tidlegare…

  20.64 km Unna
 9. Kikkeskåp, Tårån i troppin

  Åtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til…

  20.74 km Unna
 10. Kikkeskåp, Ljose-signe

  Åtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til…

  20.78 km Unna
 11. Kikkeskåp, Glima i Rupedalar

  Åtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til…

  21.17 km Unna
 12. Utsiktspunktet i Flatdal

  Frå utsiktsposten på Nylende, som nå er tilrettelagt som stoppestad langs vegen, ser du…

  21.64 km Unna
 13. Kulturlandskapssenteret i Telemark

  Kulturlandskapssenteret tek på seg føredrag, kulturprogram og omvisingar i det nasjonalt…

  21.65 km Unna
Previous Next

Se også

Kikkeskåp, Guro Heddeli, SeljordÅtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til utvalde soger om lokale kvinneskikkelsar. Felles for dei alle er at feleslåttar er knytt til sogene.

Kikkeskåp, Gonil Dale, SeljordÅtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til utvalde soger om lokale kvinneskikkelsar. Felles for dei alle er at feleslåttar er knytt til sogene.

Vieving stones.
Eight different sculptured "vieving stones" have been placed in to the landscape, on locations related to tales of local female figureKikkeskåp, Guro Lomodden, SeljordÅtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til utvalde soger om lokale kvinneskikkelsar. Felles for dei alle er at feleslåttar er knytt til sogene. Åtte kunstnarar har gjeve sine tolkingar av desse sogene: Gonil Dale, Guro Lomodden, Kivlemøyane, Gurp Heddeli,…

Kivlemøyane Kikkeskåp, Kivlemøyane, SeljordÅtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til utvalde soger om lokale kvinneskikkelsar. Felles for dei alle er at feleslåttar er knytt til sogene. Åtte kunstnarar har gjeve sine tolkingar av desse sogene: Gonil Dale, Guro Lomodden, Kivlemøyane, Gurp Heddeli,…

Vieving stones.
Eight different sculptured "vieving stones" have been placed in to the landscape, on locations related to tales of local female figureKikkeskåp, Tårån i troppin, SeljordÅtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til utvalde soger om lokale kvinneskikkelsar. Felles for dei alle er at feleslåttar er knytt til sogene. Åtte kunstnarar har gjeve sine tolkingar av desse sogene: Gonil Dale, Guro Lomodden, Kivlemøyane, Gurp Heddeli,…

Kikkeskåp, Glima i Rupedalar, SeljordÅtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til utvalde soger om lokale kvinneskikkelsar. Felles for dei alle er at feleslåttar er knytt til sogene. Åtte kunstnarar har gjeve sine tolkingar av desse sogene: Gonil Dale, Guro Lomodden, Kivlemøyane, Gurp Heddeli,…

Vieving stones.
Eight different sculptured "vieving stones" have been placed in to the landscape, on locations related to tales of local female figureKikkeskåp, Ljose-signe, SeljordÅtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til utvalde soger om lokale kvinneskikkelsar. Felles for dei alle er at feleslåttar er knytt til sogene. Åtte kunstnarar har gjeve sine tolkingar av desse sogene: Gonil Dale, Guro Lomodden, Kivlemøyane, Gurp Heddeli,…

Kikkeskåp, Skuldalsbruri, SeljordÅtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til utvalde soger om lokale kvinneskikkelsar. Felles for dei alle er at feleslåttar er knytt til sogene. Åtte kunstnarar har gjeve sine tolkingar av desse sogene: Gonil Dale, Guro Lomodden, Kivlemøyane, Gurp Heddeli,…

Ikke gå glipp av