For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Utforsk Telemark

EN

NO

Kultursti - Skotfosstien

TypeVandring

3724, Skien

Legg Kultursti - Skotfosstien til i reiseruten din.

Skotfosstien
Vanskelighetsgrad
lett 
Lengde
lengde i km3.7 km
Tid
2 timer 
Passer for
Eldre 
Terreng
asfalt 
kulturlandskap 
Sesong
april - oktober 

Om

Kulturstien ligger på Skotfoss i Skien, ca. 6 km fra Skien sentrum. Den ble etablert i 1998 av Skotfoss Historielag og Skien kommune, kulturavdelingen med flere. 

Naturskjønne omgivelser
Stien starter ved Løveid sluser som er en del av Telemarkkanalen. Den går i naturskjønne omgivelser i skogområder og langs vassdraget og den har til sammen 15 illustrerte informasjonsskilt. Kulturstien har god framkommelighet, og den er ikke beregnet for sykling og riding. Slike aktiviteter blir for hard belastning for området. Det er avmerket fiskeplasser langs vassdraget og fiskeretten tilhører Grenland Sporstsfiskere. 

Løveid sluser, bydelen Skotfoss og Skotfoss Bruk
Løveid sluser sto ferdig i 1861. Bydelen Skotfoss ble hovedsakelig bygd opp omkring 1900 rundt papirfabrikken Skotfoss Bruk. Fabrikken startet produksjon ved årsskiftet 1892- 93. Vei til Skotfoss åpnet i 1899. Selv om det ble bygget vei, var vannveien i mange tiår fortsatt den viktigste ferdselsåren til og fra Skotfoss. Skotfoss hadde i tiden rundt 1900 i overkant av 50 butikker og små bedrifter; bl.a. ti kolonialforretninger, to meierier, urmaker og eget politi. Skotfoss Bruk ble nedlagt i 1986. I dag er det fortsatt noe aktivitet i de gamle lagerhallene i form av entreprenørselskaper.

På Skotfoss står skulpturen ” Papirsorterersken” av kunstner Trygve Barstad. Skulpturen er til minne om arbeiderne på papirfabrikken. Skotfosstien gir mulighet til å lære om vår nære fortid.

Informasjonsbrosjyre om Skotfosstien er å få på Turistkontoret på Servicesenteret. 

Fasiliteter

Sesong

  • november

TripAdvisor

Kart

Avstander

Kontakt

35 90 55 20

Også i nærheten

  1. Øverbø - Sondre's heim

    Øverbø er Sondre Norheim, den moderne skisportens far, sin fødeplass.

    71.50 km Unna