Utforsk Telemark

EN

NO

Sauna ved Seljordsvatnet

TypeBadstue

3840, Seljord

Legg Sauna ved Seljordsvatnet til i reiseruten din.

Seljord er stadne som satsar på kunst og kultur. Me gler oss over å få vise det fram til alle som kjem hit. Prosjektet seljord og sogene har ført til at det er sett opp 4 kunstinstallasjonar kring seljordsvatnet. Saunaen i vebekkdalen er ein. I utgangspunktet var dette det punktet vi trudde skulle vera vanskelegast a° fa° gjort noko spennande ut av. Men slik det ser ut na° ligg dette an til a° bli ein attraksjon! Studentane under leiing av Sami Rintala (som det ma° nemnast er finsk...) har bygd ein vakker sauna! Ein treplatting er plassert innimellom trea ned mot vatnet. I den eine delen av konstruksjonen er der laga eit magasin av steinar for fyring. Omkring dette er det bygd veggar som eit lite rom med sittebenkar omkring. Dette rommet kan stengast av og la°sast om ein ynskjer det. Resten av plattingen er open og blir ein stad folk kan ga° ut pa°, sitje ned og sja° utover vatnet. Fra° parkeringsplassen vert det bygd ei gangbru som ogsa° gjev rullestolbrukarar tilgang til plattingen.

Om

Pga. Covid-19 foregår besøk ved saunaen på eige ansvar, me ber folk halde seg heime om dei er syke og minner om avstand og handhygiene.  

Du kan leie Saunaen ved Seljordsvannet hele året, med og uten ved. Så har du altså mulighet for spaopplevelser hele året. Ved Saunaen er det et nøkkelskap og når du leier Saunaen får du oppgitt en kode ved bestilling. Koden endres periodevis. Har du spørsmål om Saunaen kan du ringe 35050400 eller 90508918. 

Book Saunaen

En vakker sauna
En treplatting er plassert mellom trærne ned mot vannet. I den ene delen av konstruksjonen er det laget et magasin av steiner for fyring. Omkring dette er det bygd vegger som et lite rom med sittebenker. Resten av plattingen er åpen og her kan du sitte og se utover Seljordsvannet. Fra parkeringsplassen er det bygd en gangbro som også gir rullestolbrukere tilgang til plattingen. Hele konstruksjonen er løftet opp fra terrenget for gå klar av normale flommer. 

Litt bakgrunn for prosjektet: 
32 studenter fra Master of Landscape Design of Politecnico di Milano, the Master of Interior Design of NABA og 6 scenografistudenter fra scenekunstakademiet i Fredikstad, Høgskolen i Østfold kom til Seljord 24.09.09 for å være med på workshopen ”Into the Landscape”. Studentane bodde i campinghytter på Bjørgesanden ved Seljordsvannet. Det var også med 4 professorer frå Milano.

Studentene fikk innføring i kulturbasert stedsutvikling, prosjektet Seljord og sogene, soga om Sjøormen, arkitektur, design og kunst ledet til installasjon i landskapet. Studentene var på befaring på de tre stedene, de tegnet og designet og bygde installasjonene. Alt skjedde på 10 dager. Vi hadde tre byggeplasser med aggregat, verktøy, bålplass og annet som de måtte ha for å kunne jobbe ute hele dagen.
Det var 40 svært fornøyde studenter som reiste fra Seljord, og de kalte prosjektet en ”once in a lifetime experience”. De hadde ikke vært med på noe lignende og regnet ikke med å få oppleve noe liknende igjen.

Her er en oppsummering fra en av professorene fra Milano:
“It has been just 10 days but I think we recieved so much about not just architecture, but also in relationship, landscape, Norwegian culture, working with wood and with our hands.”

Prosjekteier: Seljord kommune
Faglig ansvarlige: Rintala Eggetsson arkitekter og Feste landskapsarkitektar
Planlegging og organisering: Springer kulturstudio
Finansiering: Seljord kommune, Telemark fylkeskommune og KRD.

I utgangspunktet var dette det punktet vi trodde skulle være vanskeligst å få gjort noe spennende ut av. Men slik det ser ut nå ligger dette an til å bli en attraksjon! Studentene, under ledelse av Sami Rintala, har bygd en vakker sauna! En treplatting er plassert innimellom trea ned mot vannet. I den ene delen av konstruksjonen er det laget et magasin av steiner for fyring. Omkring dette er det bygd vegger som et lite rom med sittebenker. Resten av plattingen er åpen og blir et sted folk kan gå ut på, sitte  og se utover Seljordsvannet. Fra parkeringsplassen ble det bygd en gangbro som også gir rullestolbrukere tilgang til plattingen. Hele konstruksjonen er løfta opp fra terrenget for gå klar av normale flommer. Tilgangen til vannet ble løst med sittetrinn på 50 cm ned til vannet. Materialene som er brukt i ”saunaen” er tre. Gruven er bygd i stein og betong. Sami Rintala, Dagur Eggertson og Jan Feste har følgt opp byggearbeidet.

TripAdvisor

Kart

Kontakt

35050400

Også i nærheten

 1. Sjøormtårnet

  Sjøormtårnet på Bjørgeøyane i Seljord blei opna 18. oktober 2011. Tårnet er bygd i tre og…

  11.94 km Unna
 2. Kikkeskåp, Guro Lomodden

  Åtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til…

  12.84 km Unna
 3. Seljord Kyrkje

  Steinkyrkje i romansk stil bygd ein gong på 1100-talet, og vigsla Heilag Olav. På…

  12.87 km Unna
 1. Dyrskuplassen

  Dyrskuplassen er ein av dei best utbygde arrangementsplassane i landet med gode…

  13.25 km Unna
 2. Bø Sommarland - Skandinavias største badeland!

  Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark med attraksjoner for store og små. Ta med…

  14.24 km Unna
 3. Kviteseid gamle steinkyrkje

  Kviteseid Gamle Kirke ligger ved Kviteseid Bygdetun, og er en steinkirke med bl.a.…

  18.70 km Unna
 4. Kviteseid bygdetun

  Korleis såg ein velståande gard i Vest-Telemark ut for om lag 200 år sidan? Sjå nokre av…

  18.87 km Unna
 5. Kviteseidbyen

  Kviteseidbyen fekk namnet sitt for hundre år sidan, då Telemarkskanalen var ferdselsåra…

  19.13 km Unna
 6. Evju - et levende bygdetun

  Evju bygdetun har eit vakkert og stort tun, omkransa av 1700-talls bygningar: Våningshus,…

  19.18 km Unna
 7. Kjeldal sluse

  I Kjeldal sluse er det ett kammer som løfter båten tre meter, fra 62 m.o.h til 65 m.o.h.…

  19.57 km Unna
 8. Fruktbygda

  Norges beste eplemost, fristende gårdsbutikker, prisbelønnet mikrobryggeri og verdens…

  20.11 km Unna
 9. Galleri Nutheim

  Nutheim Galleri
  I 1878 såg Galleri Nutheim dagens ljos. Der kan de sjå utstilling av…

  22.49 km Unna
 10. Norsk Skieventyr i Morgedal

  Skimuseet i Morgedal formidlar Telemark og Noreg si skihistorie med interaktive…

  23.67 km Unna
 11. MS Telemarken

  Norsjøs hvite svane MS Telemarken går i rute mellom Akkerhaugen og Lunde.

  24.42 km Unna
 12. Øverbø - Sondres heim

  Øverbø er Sondre Norheim, den moderne skisportens far, sin fødeplass.

  25.83 km Unna
 13. Heddal Stavkirke

  Heddal stavkirke er Norges største stavkirke og ligger i Notodden i Telemark.

  26.23 km Unna
Previous Next

Se også

Vieving stones.
Eight different sculptured "vieving stones" have been placed in to the landscape, on locations related to tales of local female figureKikkeskåp, Guro Lomodden, SeljordÅtte skulpturelle "kikkeskåp" i stein står ute i landskapet på stader som er knytt til utvalde soger om lokale kvinneskikkelsar. Felles for dei alle er at feleslåttar er knytt til sogene. Åtte kunstnarar har gjeve sine tolkingar av desse sogene: Gonil Dale, Guro Lomodden, Kivlemøyane, Gurp Heddeli,…

Ikke gå glipp av