For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Utforsk Telemark

EN

NO

Vår i Telemark

Topp 10 våraktiviteter i Telemark

 1. Hvitveisen blomstrer på Jomfruland
  Jomfruland byr på en helt spesiell naturopplevelse. Hver vår strømmer besøkende til den flate øya for å oppleve den utrolige hvitveisblomstringen i den trolske eikeskogen. Ta turen du også.
 2. Skjærgårdsruta - Kragerø
  En vakker og idyllisk sykkeltur på solkysten mellom Langesund og sommerbyen Kragerø!
  1. 12 Jun 201626 Sep 2016
 3. Telemarkskanalen strekker seg 105 kilometer fra Skien til Dalen, fra Telemarks kyst gjennom vakkert natur- og kulturlandskap til foten av høyfjellet på Hardangervidda. Kanalen omfatter i alt 8 sluseanlegg.
 4. Utsikt over Rognstranda. Fint utsiktspunkt fra kyststien
  Langesund er vel verd å rusle litt rundt i før man begir seg inn på stien.
 5. Off piste fra Gaustatoppen
  Gaustatoppen er et eldorado for skientusiaster, og uansett ferdighetsnivå har det magiske fjellet noe for alle som liker å kjenne adrenalinet bruse i blodet.
 6. Den flotte Brekkeparken i Skien innbyr til opplevelser og rekreasjon.
  1. 20 May 202031 Aug 2020
 7. Henrik Ibsen museum
  Henrik Ibsen ble født i Skien 20. mars 1828 og her kan du besøke hans barndomshjem.
  1. 20 May 202031 Aug 2020
 8. Padling
  Telemark med en lang kystlinje og dype fjorder kombinert med lange vassdrag i innlandet er et eldorado for padling. Her finnes rikelig med muligheter for kajakk og kanoturer.
 9. Fiske
  Fra kystområdene i sør til vann og tjern i indre Telemark ligger det store, fine naturområder og mengder med fiskerike vann og elver. Fiskerlag og grunneierlag i de forskjellige kommunene selger fiskekort til de ulike vannene.
 10. Soria Moria sauna og kunstinstallasjon på Dalen

Få mer inspirasjon

 1. Test ut Telemark Escape
  Har du det som kreves for å løse gåtene som fører fram til seglet som sikrer Norge fred og redder grunnloven? Meld deg til tjeneste i Det Skjulte Selskab og finn seglet.
 2. Sjekk ut serveringssteder
  Telemark tilbyr deg et vidt spekter av matopplevelser. Du vil kanskje oppleve tradisjonsrik mat med kortreiste råvarer, fisk eller kjøtt, internasjonal cousine basert på det thailandske, indiske, kinesiske eller italienske kjøkken.
 3. Mai-opplevelser i Midt-Telemark
  Fra russefeiring og skolebesøk på nasjonaldagen til Notoddens bluseum og industrihistorie - eventyret sluttet aldri å overraske meg. Les hva den moderne Askeladden har å si!
 4. Sjekk ut flotte vandreturer
  Velkomen vandrer - til Norges mest varierte turfylke. VandreTelemark er et nettverk av godt tilrettelagte turstier som er skilta, merka og gradert i farger etter vanskelighetsgrad. Stiene tar deg gjennom et særmerket og variert landskap, gjennom Telemarks kultur, historie og spennende attraksjoner. Forbløffende - Trygt - Tilgjengelig.
 5. Telemarkskysten
  Skjærgårdsruta er en vakker sykkeltur langs Telemarkskysten. Opplev panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser – en riktig idyll fra sykkelsete!

Hold kontakten... Lik Visit Telemark på Facebook
Følg @VisitTelemark på Instagram

Ikke gå glipp av