Utforsk Telemark

EN

NO

En kulinarisk rundreise med lokalmat

Topp 5 spisesteder som bruker lokale råvarer

 1. kokker på restaurant Jacob & Gabriel legger mat på tallerken
  På Jacob & Gabriel vil du oppleve god stemning og bli servert spennende retter med friske lokale råvarer i stilfulle og urbane omgivelser.
  1. 18 Jan 202331 Dec 2023
 2. restaurant på Dalen Hotel
  På Restaurant Bandak står vertskap og matopplevelser i fokus. Menyen er franskinspirert med bruk av lokale- og norske råvarer.
 3. dessert og kaffe på terrassebord på restauranten på Nutheim Gjestgiveri
  Som gamal skysstasjon og hotell har me tatt imot gjester og vegfarande til gode måltid og triveleg overnatting i over 100 år. Du et og drikk godt her, all vår mat er laga frå botn av og ølet bryggar me sjølve. Staden har vore i familiens eige sidan 1917, og hit kom mange av våre fremste målerar for å finne inspirasjon.
 4. mor og barn sitter på restaurant på Straand Hotel
  Straand hotel er hotellets egen restaurant og er åpen til både til frokost, lunsj og middag. Den holder åpent hele året - også i høytidene.
 5. Servitør på restaurant på Tuddal Høyfjellshotell
  Her kan du nyte en måltid som består av de beste kortreiste råvarene Telemark har å by på, presentert på en utsøkt måte.

10 unike opplevelser på matreisen

Lysthuset i Brekkparken, vinterstemning i sol

Brekkeparken

Besøk Brekkeparken i Skien en nydelig park med flotte blomsterbed, og med masse historie i hovedbygningen og de gamle stuene fra…

Sjøormtårnet

Sjøormtårnet

Sjøormtårnet på Bjørgeøyane i Seljord blei opna 18. oktober 2011. Tårnet er bygd i tre og er 17 meter høgt med tre utkikksplattformer.…

MS Henrik Ibsen på Telemarkskanalen

Telemarkskanalen

Telemarkskanalen med sine vakre sluseanlegg starter i Skien og ender i Dalen. Bli med på forskjellige dagsturer eller båtturer med…

Få mer inspirasjon

 1. Opplev den eventyrlige smaken av Telemark
  I Telemark kan du nyte smaken av den søteste honning, kjenne solen varme mens du går langs vinranker og i frodige frukthager, møte glade og frittgående dyr, ta med gode venner på yrende matfestivaler og drømme deg tilbake til bestemors kjøkken gjennom stolte baketradisjoner.
 2. Dyrsku'n 2022
  Dyrsku’n er Norges viktigste møteplass for mat og landbruk, handel, politiske debatter, foredrag og rotekte opplevelser. Velkommen til Dyrsku'n i Seljord!
 3. Norsk eplefest 2022
  Norsk Eplefest har blitt en årlig tradisjon der du kan oppleve topp stemning på torget og kjøpe inn høstforsyningene av frukt, grønnsaker, honning, syltetøy, saft og andre lokale råvarer fra bygdene i Telemark.
 4. Oversikt over restauranter i Telemark
  Telemark tilbyr deg et vidt spekter av matopplevelser. Du vil kanskje oppleve tradisjonsrik mat med kortreiste råvarer, fisk eller kjøtt, internasjonal cousine basert på det thailandske, indiske, kinesiske eller italienske kjøkken. Du finner helt sikkert noe som frister og passer enhver anledning. Flere restauranter ligger vakkert til med flott utsikt til Telemarksnaturen.

Ikke gå glipp av