Utforsk Telemark

EN

NO

En kulinarisk matreise med lokalmat

Topp 6 spisesteder med lokalmat

 1. Tollboden Restaurant ligger i en sjøbod fra 1800-tallet. Her serveres det mat laget med kjærlighet, og av høy, hjemmelaget kvalitet. Kjøkkenet henter inspirasjon med hovedvekt fra italiensk, fransk og nordisk kjøkken.
 2. kokker på restaurant Jacob & Gabriel legger mat på tallerken
  På Jacob & Gabriel vil du oppleve god stemning og bli servert spennende retter med friske lokale råvarer i stilfulle og urbane omgivelser.
  1. 18 Jan 202131 Dec 2021
 3. restaurant på Dalen Hotel
  Vi ønsker at måltidet skal være en "kulinarisk reise" på Dalen Hotel.
 4. dessert og kaffe på terrassebord på restauranten på Nutheim Gjestgiveri
  Som gamal skysstasjon og hotell har vi tatt imot gjester og vegfarande til gode måltid og triveleg ovarnatting i over 100 år. Du et og drikk godt her, all vår mat er laga frå botn av og ølet bryggar me sjølve. Staden har vore i familiens eige sidan 1917, og hit kom mange av våre fremste målerar for å finne inspirasjon.
 5. mor og barn sitter på restaurant på Straand Hotel
  Straand hotel er hotellets egen restaurant og er åpen til både til frokost, lunsj og middag. Den holder åpent hele året - også i høytidene.
 6. Servitør på restaurant på Tuddal Høyfjellshotell
  Her kan du nyte en måltid som består av de beste kortreiste råvarene Telemark har å by på, presentert på en utsøkt måte.

10 unike opplevelser på matreisen

Håndmalt stråmønster

Porselensmuseet Porsgrunn

På Porselensmuseet i Porsgrunn blir du invitert inn i en verden av håndverk og historie, dekorer og modeller. Bestill gjerne omvisning…

Vakre Heddal Stavkirke i Notodden, Telemark. Foto

Heddal Stavkirke

Bli med inn i Norges største stavkirke, Heddal Stavkirke, den vakreste av dem alle! Du finner den i Notodden, Telemark.

Henrik Ibsen museum

Henrik Ibsen Museum

Henrik Ibsen ble født i sentrum i Skien, men flyttet som 7-åring ut til sommerstedet familien eide på Venstøp. Her bodde han til han…

Få mer inspirasjon

 1. Matfestivaler
  Telemarks varierte landskap fra kyst til høyfjell innbyr ikke bare til flotte naturopplevelser. Våre matfestivaler med kvalitetsråvarer og kortreist lokalmat, friske bær og grønnsaker samt sjømat og kjøttprodukter gir deg en smak på det beste fylket har å by på. Kom og smak på Telemark!
 2. Dyrskuplassen er ein av dei best utbygde arrangementsplassane i landet med gode campingareal, sanitærfasiliteter, grøntområde, smågater og gardstun. I tillegg har vi fleire selskapslokale for mindre arrangement.
 3. spis-med-mersmak plakat
  1. 27 Aug 202128 Aug 2021
 4. Rjukan Matfestival
  Smaken av Tinn og Telemark! 15. - 18. juli 2021 arrangeres Rjukan Matfestival for aller første gang på Rjukan torg.
  1. 15 Jul 202118 Jul 2021
 5. Restauranter
  Telemark tilbyr deg et vidt spekter av matopplevelser. Du vil kanskje oppleve tradisjonsrik mat med kortreiste råvarer, fisk eller kjøtt, internasjonal cousine basert på det thailandske, indiske, kinesiske eller italienske kjøkken. Du finner helt sikkert noe som frister og passer enhver anledning. Flere restauranter ligger vakkert til med flott utsikt til Telemarksnaturen.

Ikke gå glipp av