Utforsk Telemark

EN

NO

En kulinarisk rundreise med lokalmat

Topp 6 spisesteder som bruker lokale råvarer

 1. gjester på Tollboden Restaurant spiser fiskesuppe
  Tollboden har en lidenskap for mat og vin, noe som gjenspeiles i menyen som varierer med årstiden og som alltid baseres på råvarer av høy kvalitet.
 2. kokker på restaurant Jacob & Gabriel legger mat på tallerken
  På Jacob & Gabriel vil du oppleve god stemning og bli servert spennende retter med friske lokale råvarer i stilfulle og urbane omgivelser.
  1. 18 Jan 202231 Dec 2022
 3. restaurant på Dalen Hotel
  Vi ønsker at måltidet skal være en "kulinarisk reise" på Dalen Hotel.
 4. dessert og kaffe på terrassebord på restauranten på Nutheim Gjestgiveri
  Som gamal skysstasjon og hotell har vi tatt imot gjester og vegfarande til gode måltid og triveleg ovarnatting i over 100 år. Du et og drikk godt her, all vår mat er laga frå botn av og ølet bryggar me sjølve. Staden har vore i familiens eige sidan 1917, og hit kom mange av våre fremste målerar for å finne inspirasjon.
 5. mor og barn sitter på restaurant på Straand Hotel
  Straand hotel er hotellets egen restaurant og er åpen til både til frokost, lunsj og middag. Den holder åpent hele året - også i høytidene.
 6. Servitør på restaurant på Tuddal Høyfjellshotell
  Her kan du nyte en måltid som består av de beste kortreiste råvarene Telemark har å by på, presentert på en utsøkt måte.

10 unike opplevelser på matreisen

Heddal stavkirke i Notodden

Heddal Stavkirke

Bli med inn i Norges største stavkirke, Heddal Stavkirke, den vakreste av dem alle! Du finner den i Notodden, Telemark.

Sjøormtårnet

Sjøormtårnet

Sjøormtårnet på Bjørgeøyane i Seljord blei opna 18. oktober 2011. Tårnet er bygd i tre og er 17 meter høgt med tre utkikksplattformer.…

Vest-Telemark museum Eidsborg.

Vest-Telemark Museum Eidsborg

Eit stort moderne museum med stavkyrkje, aktivitetspark, bygdetun og flotte utstillingar. Ope for bestilling utanom sesong. For…

Få mer inspirasjon

 1. Opplev den eventyrlige smaken av Telemark
  I Telemark kan du nyte smaken av den søteste honning, kjenne solen varme mens du går langs vinranker og i frodige frukthager, møte glade og frittgående dyr, ta med gode venner på yrende matfestivaler og drømme deg tilbake til bestemors kjøkken gjennom stolte baketradisjoner.
 2. Dyrsku'n 2022
  Dyrsku’n er Norges viktigste møteplass for mat og landbruk, handel, politiske debatter, foredrag og rotekte opplevelser. Velkommen til Dyrsku'n i Seljord!
 3. Norsk eplefest 2022
  Norsk Eplefest har blitt en årlig tradisjon der du kan oppleve topp stemning på torget og kjøpe inn høstforsyningene av frukt, grønnsaker, honning, syltetøy, saft og andre lokale råvarer fra bygdene i Telemark.
 4. Oversikt over restauranter i Telemark
  Telemark tilbyr deg et vidt spekter av matopplevelser. Du vil kanskje oppleve tradisjonsrik mat med kortreiste råvarer, fisk eller kjøtt, internasjonal cousine basert på det thailandske, indiske, kinesiske eller italienske kjøkken. Du finner helt sikkert noe som frister og passer enhver anledning. Flere restauranter ligger vakkert til med flott utsikt til Telemarksnaturen.

Ikke gå glipp av