4. Nutheim Gjestgiveri – Mat og kunst i perfekt harmoni
Nutheim Gjestgiveri i Flatdal er mer enn et spisested – det er en estetisk opplevelse. Her kombineres lokale smaker med vakker utsikt og en levende kunstnerisk ramme. Menyen følger sesongen og hyller råvarer fra området. Nutheim er et sted hvor roen senker seg, og hvor måltidet gjerne kan kombineres med kunstkurs, fortellinger og turer i det sagnomsuste Seljord.
5. Dalen Hotel – En kulinarisk reise i eventyrlige omgivelser
Ved enden av Telemarkskanalen, i vakre Dalen, ligger Dalen Hotel – en arkitektonisk perle og et eventyr i seg selv. I restauranten Bandak serveres franskinspirerte retter med lokal vri, i historiske omgivelser og med service av høyeste klasse. Her kan du nyte Afternoon Tea på terrassen eller bestille en piknikkurv for å ta lunsjen med ut i hotellets vakre hage eller på en nærliggende tursti.
Dalen Hotel er et reisemål hvor du finner ro i en autentisk og avslappet atmosfære – med historisk sjarm og moderne luksus hånd i hånd.
6. Jacob & Gabriel – Folkegourmet med hjerte for det lokale
Midt i Skien finner du Jacob & Gabriel – en restaurant som balanserer det elegante med det tilgjengelige. Her serveres smakfulle retter fra skog, sjø og fjell – enten à la carte eller som del av en syv-retters smaksmeny. Stemningen er avslappet, men ambisjonene høye.
Like i nærheten finner du også Lille Ludvig Kafeteria – en hyllest til norsk matkultur, hvor sesongbaserte retter og ekte råvarer står i sentrum. Et must på Klosterøya for deg som ønsker mat med sjel.
7. Straand Hotel – Mattradisjoner ved innsjøen Nisser
På Straand Hotel i Vrådal får du oppleve ekte bygdeidentitet i kombinasjon med klassiske smaker. Hotellet har vært i drift siden 1864, og menyen byr på alt fra gravet elg til soppsuppe med sesongens skatter fra skogen. Nyt et kortreist måltid med utsikt over Nisser, og nyt dagen med båtturer, sykling eller rolig rekreasjon i strandkanten.
8. Quality Skjærgården – Familiekos og smaker fra fjord og fjell
I Langesund ligger Quality Hotel Skjærgården – et ferieparadis for hele familien, også på tallerkenen. Her venter frokostbuffet, hjemmelaget pizza, à la carte og helge-buffet. Restaurantkonseptet The Social legger til rette for bistroretter, gode samtaler og et sted hvor du kan senke skuldrene.
Med råvarer fra nærområdet og reker rett fra fjorden, kan både store og små nyte en smakfull ferie.
9 unike opplevelser på matreisen
8. Quality Skjærgården – Familiekos og smaker fra fjord og fjell
I Langesund ligger Quality Hotel Skjærgården – et ferieparadis for hele familien, også på tallerkenen. Her venter frokostbuffet, hjemmelaget pizza, à la carte og helge-buffet. Restaurantkonseptet The Social legger til rette for bistroretter, gode samtaler og et sted hvor du kan senke skuldrene.
Med råvarer fra nærområdet og reker rett fra fjorden, kan både store og små nyte en smakfull ferie.
9. Becks Brasserie Osebro – Klassisk kvalitet i historiske omgivelser
I et over 250 år gammelt trehus ved elva i Porsgrunn finner du Becks Brasserie og Bar Osebro – en restaurant hvor fransk-inspirerte retter møter norske råvarer. Her tilbys både dry-aged kjøtt, gårdsand og nydelige klassikere, servert i lune lokaler eller på stor uteservering med elveutsikt.
Start med en aperitiff, nyt et måltid i restauranten og avslutt kvelden med pianotoner og god stemning i baren. Perfekt for både selskap og hverdag!
10. Blikk Fjellbrasserie – Gourmet på Gaustablikk
På Gaustablikk Fjellresort i Tinn ligger Blikk Fjellbrasserie – et spisested som kombinerer utsikt og utsøkte smaker. Menyen er signert stjernekokken Melker Andersson, og kombinerer lokale råvarer med internasjonale impulser.
Opplev rustikk eleganse på fjellet, og la deg begeistre av retter med inspirasjon fra skogen, vidda og verden. Gjestene melder om “magiske måltider” – og mange vender tilbake igjen og igjen.
Eventyret starter ved bordet
Telemark er en region der matopplevelser ikke bare handler om smak – men om historier, håndverk, mennesker og natur. Her venter steder hvor kjøkken og omgivelser forsterker hverandre, og hvor maten blir et eventyr du vil ta med deg hjem.
Så hva venter du på? Sett deg til bords – og smak på Telemark!