Utforsk Telemark

EN

NO

Matreise i lokalmat

Topp 6 spisesteder med lokalmat

 1. Tollboden Restaurant ligger i en sjøbod fra 1800-tallet. Her serveres det mat laget med kjærlighet, og av høy, hjemmelaget kvalitet. Kjøkkenet henter inspirasjon med hovedvekt fra italiensk, fransk og nordisk kjøkken.
 2. guests at Jacob & Gabriel restaurant in Skien
  Jacob & Gabriel er en restaurant med hjerte for Skien.
  1. 18 Jan 202131 Dec 2021
 3. restaurant på Dalen Hotel
  Vi ønsker at måltidet skal være en "kulinarisk reise" på Dalen Hotel.
 4. Som gamal skysstasjon og hotell har vi tatt imot gjester og vegfarande til gode måltid og triveleg ovarnatting i over 100 år. Du et og drikk godt her, all vår mat er laga frå botn av og ølet bryggar me sjølve. Staden har vore i familiens eige sidan 1917, og hit kom mange av våre fremste målerar for å finne inspirasjon.
 5. mor og barn sitter på restaurant på Straand Hotel
  Straand hotel er hotellets egen restaurant og er åpen til både til frokost, lunsj og middag. Den holder åpent hele året - også i høytidene.
 6. Servitør på restaurant på Tuddal Høyfjellshotell
  Tuddal Høyfjellshotell er stolte over å kunne presentere et måltid som består av de beste kortreiste råvarene Telemark har å by på, presentert på en utsøkt måte.

10 unike opplevelser på matreisen

Håndmalt stråmønster

Porselensmuseet Porsgrunn

På Porselensmuseet i Porsgrunn blir du invitert inn i en verden av håndverk og historie, dekorer og modeller.

Stråholmen og Jomfruland i sør

Jomfruland nasjonalpark

Jomfruland nasjonalpark omfatter produktive sjøområder, rikt naturmangfold og vakre landskap. Her kan du lære, oppleve, drive…

Heddal Stavkirke

Heddal Stavkirke

Heddal stavkirke er Norges største stavkirke og ligger i Notodden i Telemark.

Få mer inspirasjon

 1. Matfestivaler
  Telemarks varierte landskap fra kyst til høyfjell innbyr ikke bare til flotte naturopplevelser. Våre matfestivaler med kvalitetsråvarer og kortreist lokalmat, friske bær og grønnsaker samt sjømat og kjøttprodukter gir deg en smak på det beste fylket har å by på. Kom og smak på Telemark!
 2. Dyrskuplassen er ein av dei best utbygde arrangementsplassane i landet med gode campingareal, sanitærfasiliteter, grøntområde, smågater og gardstun. I tillegg har vi fleire selskapslokale for mindre arrangement.
 3. Mersmak 20121
  1. 27 Aug 202128 Aug 2021
 4. Rjukan Matfestival
  Smaken av Tinn og Telemark! 15. - 18. juli 2021 arrangeres Rjukan Matfestival for aller første gang på Rjukan torg.
  1. 15 Jul 202118 Jul 2021
 5. Restauranter
  Telemark tilbyr deg et vidt spekter av matopplevelser. Du vil kanskje oppleve tradisjonsrik mat med kortreiste råvarer, fisk eller kjøtt, internasjonal cousine basert på det thailandske, indiske, kinesiske eller italienske kjøkken. Du finner helt sikkert noe som frister og passer enhver anledning. Flere restauranter ligger vakkert til med flott utsikt til Telemarksnaturen.
Hold kontakten... Lik Visit Telemark på Facebook

Ikke gå glipp av