Utforsk Telemark

EN

NO

En kulinarisk rundreise med lokalmat

Topp 6 spisesteder som bruker lokale råvarer

 1. kokker på restaurant Jacob & Gabriel legger mat på tallerken
  På Jacob & Gabriel vil du oppleve god stemning og bli servert spennende retter med friske lokale råvarer i stilfulle og urbane omgivelser.
  1. 18 Jan 202431 Dec 2024
 2. restaurant på Dalen Hotel
  På Restaurant Bandak står vertskap og matopplevelser i fokus. Menyen er franskinspirert med bruk av lokale- og norske råvarer.
 3. mor og barn sitter på restaurant på Straand Hotel
  Straand hotel er hotellets egen restaurant og er åpen til både til frokost, lunsj og middag. Den holder åpent hele året - også i høytidene.
 4. Servitør på restaurant på Tuddal Høyfjellshotell
  Her kan du nyte et måltid som består av de beste kortreiste råvarene Telemark har å by på, presentert på en utsøkt måte.
 5. dessert og kaffe på terrassebord på restauranten på Nutheim Gjestgiveri
  Som gamal skysstasjon og hotell har me tatt imot gjester og vegfarande til gode måltid og triveleg overnatting i over 100 år. Du et og drikk godt her, all vår mat er laga frå botn av og ølet bryggar me sjølve. Staden har vore i familiens eige sidan 1917, og hit kom mange av våre fremste målerar for å finne inspirasjon.
 6. gruppe med venner spiser på Bjaaland Bygderestaurant i Morgedal
  Bjaaland Bygderestaurant ligger i lokalene til gamle Olav Bjaalandsmuseet i Morgedal. Fokuset er lokal- og økologisk mat, og all maten lages fra bunnen av.

10 unike opplevelser på matreisen

Gaustabanen i fjellet

Gaustabanen

Gaustabanen er en helt unik bane, inne i Gaustatoppen. Opprinnelig bygget til militært bruk. Nå er den åpnet for turisttrafikk.

Utsikt over Kragerøfjorden.

I Munchs fotspor

Visste du at noen av Munchs mest kjente verk er malt i Kragerø? Gå en tur gjennom Kragerøs gater i Munchs fotspor og besøk stedene der…

Industriarbeider Museum Vemork på Rjukan

Norsk Industriarbeidermuseum - Vemork med verdensarvsenter

På Norsk Industriarbeidermuseum - Vemork får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie.

Få mer inspirasjon

 1. epler fra fruktbygda i Telemark
  Norsk Eplefest har blitt en årlig tradisjon der du kan oppleve topp stemning på torget og kjøpe inn høstforsyningene av frukt, grønnsaker, honning, syltetøy, saft og andre lokale råvarer fra bygdene i Telemark.
 2. Dyrsku'n
  Dyrsku’n er Norges viktigste møteplass for mat og landbruk, handel, politiske debatter, foredrag og rotekte opplevelser. Velkommen til Dyrsku'n i Seljord!
 3. Dame står med et matbrett med ost fra Lega omringet av geiter
  I Telemark kan du nyte smaken av den søteste honning, kjenne solen varme mens du går langs vinranker og i frodige frukthager, møte glade og frittgående dyr, ta med gode venner på yrende matfestivaler og drømme deg tilbake til bestemors kjøkken gjennom stolte baketradisjoner.
 4. venner koser seg med et godt måltid
  Telemark tilbyr deg et vidt spekter av matopplevelser. Du vil kanskje oppleve tradisjonsrik mat med kortreiste råvarer, fisk eller kjøtt, internasjonal cousine basert på det thailandske, indiske, kinesiske eller italienske kjøkken. Du finner helt sikkert noe som frister og passer enhver anledning. Flere restauranter ligger vakkert til med flott utsikt til Telemarksnaturen.

Ikke gå glipp av