Utforsk Telemark

EN

NO

15 tips for Norgesferien

Mer informasjon om Norgesferie-tipsene

 1. mye folk på Bøverstranda på Bø Sommarland
  Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark. Ta med hele familien på VANNvittige opplevelser i trygge og trivelige omgivelser i Bø Sommarland!
  1. MS Henrik Ibsen på Telemarkskanalen
   Telemarkskanalen med sine vakre sluseanlegg starter i Skien og ender i Dalen. Bli med på forskjellige dagsturer eller båtturer med overnatting.
  2. andene i hagen på Dalen Hotel
   Dalen Hotel, eventyrhotellet fra 1894, i overdådig, romantisk stil med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser.
   1. Gaustatoppen i Telemark
    Gaustatoppen er et av Norges vakreste fjell og byr på utsikt utover 1/6 av Norge! Gaustabanen som går inne i selve fjellet gjør at Gaustatoppen er tilgjengelig for de aller fleste.
   2. UNESCOs Verdensarv
    Rjukan - Notodden Industriarv er del av UNESCOs verdensarvliste. Her startet Norsk Hydro sin pionervirksomhet i norsk og internasjonal sammenheng innen utvikling av den elektrokjemiske industrien som revolusjonerte verdens matvareproduksjon.
   3. Stråholmen og Jomfruland i sør
    Jomfruland nasjonalpark omfatter produktive sjøområder, rikt naturmangfold og vakre landskap. Her kan du lære, oppleve, drive aktiviteter eller bare nyte sansenes og stillhetens rike!
   4. liten gutt som sitter på en porselensbil på Porsgrunds Porselænsfabrik
    Norges eneste porselensfabrikk, Porsgrunds Porselænsfabrik, ligger i Porsgrunn og er kjent for høy kvalitet og nyskapende design. Besøk fabrikkutsalget og gjør et god kjøp.
    1. 1 Jan 202431 Dec 2024
   5. Vakre Heddal Stavkirke i Notodden om vinteren
    Bli med inn i Norges største stavkirke, Heddal Stavkirke, den vakreste av dem alle! Du finner den i Notodden, Telemark.
    1. familie på Henrik Ibsen Museum Venstøp
     Besøk Henrik Ibsen museum i Skien og opplev dramatikerens barndomshjem som den var når lille Henrik bodde her.
     1. 1 May 202431 Aug 2024
    2. Notodden Blues festival i Notodden
     Notodden Blues Festival er Norges største bluesfestival, og viden kjent som “Europas beste bluesopplevelse”. Festivalen arrangeres første helgen i august.
    3. Stavkirke. Stave church. Eidsborg stavkyrkje, Vest-Telemark museum.
     Sjarmerande lita stavkyrkje. Ligg ved fantastiske Vest-Telemark museum Eidsborg. Omvising tre gonger dagleg i høgsesong. Utanom høgsesong er det omvising etter behov/avtale.
     1. 1 May 202415 Sep 2024
     2. 15 Jun 202415 Aug 2024
    4. Aktivitets- og familieparker
     Telemark byr på ulike familieparker som vil garantert falle i smak hos både store og små. Ta med barna til Skandinavias største vannpark i Bø Sommarland, til wakeboardparken på Norsjø Ferieland, til klatreparker og sykkelløypa i Hamaren Aktivitetspark. Barna vil elske det.
    5. Norsk Skieventyr i vinter
     Skimuseet i Morgedal formidlar Telemark og Noreg si skihistorie med interaktive utstillingar og fartsfylte filmar. I tillegg er der ein fantastisk vasspark for store og små.
     1. 1 May 202415 Sep 2024
    6. water park i Skien fritidspark
     Skien fritidspark er et fantastisk anlegg med aktiviteter for store og små i alle aldre samt gjester med funksjonsnedsettelser.

    Tips til overnattingssteder

    gruppe ender i hagen på Dalen Hotel

    Dalen Hotel

    Dalen Hotel er selveste eventyrhotellet fra 1894, i overdådig, romantisk stil og et av Norges eldste trehoteller som ligger kun 400 m…

    Nybygget på Hotell fritidsparken utenfra med lekepark

    Hotell fritidsparken

    Hotellet ligger i fredelige omgivelser der alle kan nyte naturen og den friske luften rett utenfor rommet.

    Thon Hotel Høyers i sentrum av Skien

    Thon Hotel Høyers

    Nyrenoverte Thon Hotel Høyers ligger sentralt i Skien og er et særpreget historisk hotell med hyggelig atmosfære og identitet.

    Ikke gå glipp av