Utforsk Telemark

EN

NO

Sommerferie i Telemark

Hva slags sommerferie er du på jakt etter?

 1. Ferie med barn – derfor bør du velge Telemark
  Familieferie i Telemark er som å oppleve et Norge i miniatyr: Her finner du familieparker, fritidsparker, badeland og sommerland. I Telemark ligger også familietilbudene vegg i vegg med naturen i fjellheimen og skjærgården.
 2. Ferie på porten til Sørlandet
  Telemark er porten til Sørlandet og byr på en kystferie med overaskende sommeropplevelser. Sjekk ut de hvite kystbyene Kragerø, Langesund og Brevik, dra på kajakktur i Portør blant hundrevis av holmer og skjær, sjekk øyhopping i skjærgården, besøk herlige restauranter og nyt lange sommerdager på badestrender og svaberg. Gled deg til sommerferien!
 3. Bobilferie fra kyst til fjell
  Har du planer om å ta med bobilen på ferie, burde Telemark være på toppen av lista. Vi byr på bobil- og campingplasser med noe for hver en smak, enten om du ønsker å dra alene med din kjære tett på naturen eller har med deg barna.
 4. Romantisk kjærestetur i Telemark
  Det finnes mange måter å ha Norgesferie på sammen med den du er glad i. Men du trenger ikke å reise så langt som til Paris eller Barcelona for å finne romantiske og spennende steder. I Telemark er det mange opplevelser for både romantikeren og den aktive voksne, med alt fra natur og action til kulinariske og kulturelle opplevelser.
 5. Weekendtur til det urbane Telemark
  Opplev en utradisjonell storbyferie med øyhopping, kanaltur og Ibsen escape room. Ta en helgetur til byene i Telemark; Skien og Porsgrunn og kystbyene Brevik og Langesund. Stress ned med en langweekend og få påfyll av energi. Spis også på gode restauranter eller dra på teater og konserter.
 6. Campingferie i Norge
  Oppdag Telemark i ditt eget tempo, på campingferie. Med telt, bobil eller campingvogn har du friheten til å velge hvor du vil tilbringe natten. Sjekk ut disse populære campingplassene med tips til aktiviteter!
 7. Båttur, aktiviteter og god mat på kanalferie
  Folk strømmer til for å oppleve en ferie som kombinerer båttur i vakker natur med aktiviteter som sykling, padling og vandreturer som Lårdalstigen samt varierte overnattingsmuligheter og god mat. Telemarkskanalen har blitt et reisemål for minneboka.
 8. Aktiv ferie
  Telemark er stedet for en aktiv ferie. Her får du aktiviteter fra kyst til fjell. I Telemark, et skikkelig stykke Norge, kan du gå toppturer, sykle i terrenget, padle eller ro i skjærgården eller på elver og kanaler og ta et dypdykk inn i en av de mange skogene.
 9. Kulturopplevelser i Telemark
  En ferie i Telemark vil by på norske kulturopplevelser, både ny og gammel kultur. Sjekk ut konserter, kunstutstillinger, bluesfestival, matopplevelser, Munch-vandring, festivaler og mye mer. I vår arrangementskalender finner du en samlet liste med sommeropplevelser å fylle ferien din med!
 10. Jentetur i Norge – topp 7 reisemål
  Er det på tide å samle hele jentegjengen og reise bort en langhelg? Telemark byr på kortreiste opplevelser hvor du kan kombinere luksuriøse spabesøk og shopping med strandliv, storslått natur og nydelige smaksopplevelser. Her finner du de beste reisemålene i Norge for en vellykket jentetur.
 11. Min bucketlist i Telemark
  Ønsker du tips til en bucket-liste over ting du å gjøre og spennende steder å besøke i løpet av livet? Drømmer du om spennende ferietips i Norge og Telemark? Da bør du sjekke ut disse unike opplevelsene for ferien din!
 12. Den beste sykkelferien i Norge
  Drømmer du om sykkelferie i Norge med sykkelturer på milevis med landevei som slynger seg gjennom vakker natur, idyllisk kystlandskap, innsjøer, kanaler, serpentinsvinger og fjelletapper? Det er ikke tilfeldig at hele fire av Norges nasjonale sykkelruter er lagt til Telemark.
 13. En kulinarisk matreise med lokalmat
  Telemark er et stort spiskammer med kortreiste smaker. Bli med på en unik matreise i lokalmat, fra strandkanten i Kragerø via Ibsens fødeby, Telemarkskanalen og Gaustatoppen.
 14. Aktiv Norgesferie med fjellturer
  Sør-Norge er et flott sted for ferie i fjellet med tre av Norges mest populære fjellturer i regionen: Trolltunga, Preikestolen og Gaustatoppen. I hjertet av Sør-Norge ligger Telemark som strekker seg fra Hardangervidda, Europas største høyfjellsplatå, til skog, snaufjell og svaberg. Her finner du en rekke fjellturer, nær spennende attraksjoner og overnattingssteder.

Populære ting å se og gjøre

 1. Gaustatoppen
  Telemarks mektige fjell rager 1883 meter over havet. Gaustatoppen er landets mest karakteristiske og kjente fjelltopp og blir omtalt som Norges vakreste. Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt. På klarværsdager kan en se en sjettedel av Norges landområde fra toppen – et område som er mye større enn hele Danmark
 2. Vakre Heddal Stavkirke i Notodden, Telemark. Foto
  Bli med inn i Norges største stavkirke, Heddal Stavkirke, den vakreste av dem alle! Du finner den i Notodden, Telemark.
  1. 8 Jun 202120 Sep 2021
  2. 1 Jan 000131 Dec 9999
  3. 4 Sep 20215 Sep 2021
  4. 8 Jun 202220 Sep 2022
 3. Henrik Ibsen
  Henrik Ibsen er en av tidenes største forfattere og verdens mest spilte dramatikere, som i løpet av sine 60 år som aktiv forfatter skrev over 30 skuespill og 250 dikt.
 4. UNESCO Verdensarv
  Rjukan - Notodden Industriarv er del av UNESCOs verdensarvliste. Her startet Norsk Hydro sin pionervirksomhet i norsk og internasjonal sammenheng innen utvikling av den elektrokjemiske industrien som revolusjonerte verdens matvareproduksjon.
 5. Bøverstranda
  Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark. Ta med hele familien på VANNvittige opplevelser i trygge og trivelige omgivelser i Bø Sommarland!
  1. 1 Jan 000131 Dec 9999
 6. Telemarkskanalen
  Telemarkskanalen strekker seg fra kyst til fjell med store variasjoner i landskap og særpreg. Fra sørlandsidyll ved kysten, via bølgende fruktlandskap i Midt-Telemark til høyfjellet og mektige Hardangervidda.
 7. elektrisk cabincruiser fra Canak Boats Telemark kjører opp Telemarkskanalen om høsten
  Canal Boats Telemark AS er det første norske firmaet som leier ut 100% elektriske båter i cabincruiser klassen.
 8. Utsikt fra Lårdalstigen på Dalen
  Lårdalstigen er ein fantastisk tursti mellom Dalen og Lårdal i Telemark. Mykje av turen går framme på fjellkanten 800 meter over Telemarkskanalen.
 9. jente sluser en båt på miniatyrutgaven av telemarkskanalen på kanalparken på Vest-Telemark Museum i Eidsborg
  Aktivitetspark for heile familien - med ein vassførande modell av Telemarkskanalen i målestokk 1:1000. Her kan du sluse og vere med på andre aktivitetar.
  1. 15 Jun 202215 Aug 2022
  2. 1 Jan 000131 Dec 9999
 10. Rullesteinstrand på Jomfruland
  Øya Jomfruland er en naturperle ytterst i den flotte Kragerøskjærgården.
 11. Edvard Munch statue og soloppgang i Kragerø
  Visste du at noen av Munchs mest kjente verk er malt i Kragerø? Gå en tur gjennom Kragerøs gater i Munchs fotspor og besøk stedene der han fant inspirasjon til sin kunst. Du finner plater med tekst og bilde langs ruten.
 12. Museer og gallerier
  Telemark er et populært kulturfylke i Norge med et stort utvalg av forskjellige museer og gallerier.
 13. Skjærgårdscruise
  Nyt sommeren i skjærgården og bli med på et vakkert Skjærgårdscruise på Solkysten i Bamble. Ta fergen Øy Vind fra Langesund ned til de ulike anløpene Åbyfjorden (Sildetangen), Havparadiset, Sjøterrassen,Trosby og Valle. Det er mange muligheter for flotte rundturer, der du kan ta ferge en vei og gå kyststien tilbake eller sykle skjærgårdsruta.

Få mer inspirasjon til sommerferien

 1. Vår i Telemark
  Våren i Telemark og de lange lyse vårdagene inviterer til opplevelser og aktiviteter. Langs kysten er det tid for båtpuss og hyttene gjøres klare for sommeren. Kyststiene inviterer til fine turer, mens hvitveisene blomstrer langs ruta. I byene åpner uteserveringene. På Hardangervidda er det fortsatt snø og perfekt for langrenssturer i varmt vær.
 2. MS Henrik Ibsen i Vrangfoss sluse
  Her kan du søke opp aktiviteter til din ferie i Telemark.
 3. Sjekk ut overnattingsmuligheter i Telemark
  Telemark har et rikholdig overnattingstilbud innenfor både hotell, hytter, leiligheter, vandrerhjem og campingplasser. Du finner noe som passer uansett ønsker og lommebok.
 4. Sjekk ut restauranter
  En rekke restauranter tilbyr kulinariske retter basert på lokale råvarer.
 5. Vandring i Telemark
  VandreTelemark er et nettverk av godt tilrettelagte turstier som er skilta, merka og gradert i farger etter vanskelighetsgrad. Stiene tar deg gjennom et særmerket og variert landskap, gjennom Telemarks kultur og historie.
 6. Sykling i Telemark
  Med hundrevis av sykkelmuligheter fra kyst til høyfjell, er Telemark Norges største sykkelregion. Her finner du alt fra nasjonale sykkelruter langs Telemarkskysten og Telemarkskanalen til løyper og bakker tilrettelagt for racing, sykkel på landevei og stisykling til downhill og offroadsykling.

Ikke gå glipp av