Utforsk Telemark

EN

NO

Sommerferie i Telemark

Hva slags sommerferie er du på jakt etter?

 1. mor leker med sin lille sønn i basseng på Bø Sommarland
  Familieferie i Telemark er som å oppleve et Norge i miniatyr: Her finner du familieparker, fritidsparker, badeland og sommerland. I Telemark ligger også familietilbudene vegg i vegg med naturen i fjellheimen og skjærgården.
 2. Ferie på porten til Sørlandet
  Telemark er porten til Sørlandet og byr på en kystferie med overaskende sommeropplevelser. Sjekk ut de hvite kystbyene Kragerø, Langesund og Brevik, dra på kajakktur i Portør blant hundrevis av holmer og skjær, sjekk øyhopping i skjærgården, besøk herlige restauranter og nyt lange sommerdager på badestrender og svaberg. Gled deg til sommerferien!
 3. Bobilferie fra kyst til fjell
  Har du planer om å ta med bobilen på ferie, burde Telemark være på toppen av lista. Vi byr på bobil- og campingplasser med noe for hver en smak, enten om du ønsker å dra alene med din kjære tett på naturen eller har med deg barna.
 4. par som sitter ved havet og ser på solnedgang
  På tide med litt romantikk? Å reise bort er en fantastisk mulighet til å pleie kjærligheten.
 5. Weekendtur til det urbane Telemark
  Opplev en utradisjonell storbyferie med øyhopping, kanaltur og Ibsen escape room. Ta en helgetur til byene i Telemark; Skien og Porsgrunn og kystbyene Brevik og Langesund. Stress ned med en langweekend og få påfyll av energi. Spis også på gode restauranter eller dra på teater og konserter.
 6. 3 jenter som står på en bro på Beverøya camping
  Oppdag Telemark i ditt eget tempo, på campingferie. Med telt, bobil eller campingvogn har du friheten til å velge hvor du vil tilbringe natten. Sjekk ut disse populære campingplassene med tips til aktiviteter!
 7. Båttur, aktiviteter og god mat på kanalferie
  Folk strømmer til for å oppleve en ferie som kombinerer båttur i vakker natur med aktiviteter som sykling, padling og vandreturer som Lårdalstigen samt varierte overnattingsmuligheter og god mat. Telemarkskanalen har blitt et reisemål for minneboka.
 8. Planlegg en aktiv ferie i vakre Telemark
  Her får du aktiviteter fra kyst til fjell. I Telemark, et skikkelig stykke Norge, kan du gå toppturer, sykle i terrenget, padle eller ro i skjærgården eller på elver og kanaler og ta et dypdykk inn i en av de mange skogene.
 9. Kulturopplevelser i Telemark
  En ferie i Telemark vil by på norske kulturopplevelser, både ny og gammel kultur. Sjekk ut konserter, kunstutstillinger, bluesfestival, matopplevelser, Munch-vandring, festivaler og mye mer. I vår arrangementskalender finner du en samlet liste med sommeropplevelser å fylle ferien din med!
 10. Utforsk unike opplevelser i Telemark: Bucketlista 2024
  Ønsker du tips til en bucket-liste over ting du å gjøre og spennende steder å besøke i løpet av livet? Drømmer du om spennende ferietips i Norge og Telemark? Da bør du sjekke ut disse unike opplevelsene for ferien din!
 11. Jentetur i Norge – topp 7 reisemål
  Er det på tide å samle hele jentegjengen og reise bort en langhelg? Telemark byr på kortreiste opplevelser hvor du kan kombinere luksuriøse spabesøk og shopping med strandliv, storslått natur og nydelige smaksopplevelser. Her finner du de beste reisemålene i Norge for en vellykket jentetur.
 12. Norges beste sykkelferie - Topp 5 sykkelopplevelser
  Drømmer du om sykkelferie i Norge med sykkelturer på milevis med landevei som slynger seg gjennom vakker natur, idyllisk kystlandskap, innsjøer, kanaler, serpentinsvinger og fjelletapper? Det er ikke tilfeldig at hele fire av Norges nasjonale sykkelruter er lagt til Telemark.
 13. En kulinarisk rundreise med lokalmat
  Telemark er et stort spiskammer med kortreiste smaker. Bli med på en unik matreise i lokalmat, fra Ibsens fødeby til Telemarkskanalen og Gaustatoppen.
 14. Norgesferie – Topp 5 fjellturer i Telemark
  Oppdag Sør-Norges vakreste fjellturer i Telemark, som strekker seg fra foten av Hardangervidda, Europas største høyfjellsplatå, til skog, snaufjell og svaberg. Herfra har du dagsavstand til Norges mest ikoniske fjellturer Trolltunga, Preikestolen og Gaustatoppen, i tillegg til en rekke tilrettelagte turer.

Populære ting å se og gjøre

 1. toppen av Gaustatoppen i tåkevær
  Gaustatoppen er et av Norges vakreste fjell og byr på utsikt utover 1/6 av Norge! Gaustabanen som går inne i selve fjellet gjør at Gaustatoppen er tilgjengelig for de aller fleste.
 2. Heddal stavkirke i Notodden
  Bli med inn i Norges største stavkirke, Heddal Stavkirke, den vakreste av dem alle! Du finner den i Notodden, Telemark.
  1. Henrik Ibsen
   Henrik Ibsen er en av tidenes største forfattere og verdens mest spilte dramatikere, som i løpet av sine 60 år som aktiv forfatter skrev over 30 skuespill og 250 dikt.
  2. UNESCOs Verdensarv
   Rjukan - Notodden Industriarv er del av UNESCOs verdensarvliste. Her startet Norsk Hydro sin pionervirksomhet i norsk og internasjonal sammenheng innen utvikling av den elektrokjemiske industrien som revolusjonerte verdens matvareproduksjon.
  3. årets nyhet 2024: sklia HiwiHuhu
   Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark. Ta med hele familien på VANNvittige opplevelser i trygge og trivelige omgivelser i Bø Sommarland!
   1. Telemarkskanalen
    Telemarkskanalen strekker seg fra kyst til fjell med store variasjoner i landskap og særpreg. Fra sørlandsidyll ved kysten, via bølgende fruktlandskap i Midt-Telemark til høyfjellet og mektige Hardangervidda.
   2. båt fra Canal Boats Telemark ligger i en bukt
    Canal Boats Telemark AS er det første norske firmaet som leier ut 100% elektriske båter i cabincruiser klassen.
   3. Utsikt fra Lårdalstigen på Dalen
    Lårdalstigen er ein fantastisk tursti mellom Dalen og Lårdal i Telemark. Mykje av turen går framme på fjellkanten 800 meter over Telemarkskanalen.
   4. liten gutt sluser en båt på miniatyrutgaven av telemarkskanalen på kanalparken på Vest-Telemark Museum i Eidsborg
    Aktivitetspark for heile familien - med ein vassførande modell av Telemarkskanalen i målestokk 1:1000. Her kan du sluse og vere med på andre aktivitetar.
    1. 15 Jun 202415 Aug 2024
   5. Rullesteinstrand på Jomfruland
    Øya Jomfruland er en naturperle ytterst i den flotte Kragerøskjærgården.
   6. Utsikt over Kragerøfjorden.
    Visste du at noen av Munchs mest kjente verk er malt i Kragerø? Gå en tur gjennom Kragerøs gater i Munchs fotspor og besøk stedene der han fant inspirasjon til sin kunst. Du finner plater med tekst og bilde langs ruten.
   7. Museer og gallerier
    Telemark er et populært kulturfylke i Norge med et stort utvalg av forskjellige museer og gallerier.
   8. Øyhopping i den vakre Telemarksskjærgården
    En av Telemarks fineste kystopplevelser er øyhopping. Her kan du ta fine dagsturer til forskjellige øyer rundt Brevik, Langesund og Kragerø.
   9. Skjærgårdscruise
    Nyt sommeren i skjærgården og bli med på et vakkert Skjærgårdscruise langs Telemarkskysten i Bamble.

   Få mer inspirasjon til sommerferien

   1. Opplev vår i Telemark
    Våren i Telemark og de lange lyse vårdagene inviterer til opplevelser og aktiviteter. Langs kysten er det tid for båtpuss og hyttene gjøres klare for sommeren. Kyststiene inviterer til fine turer, mens hvitveisene blomstrer langs ruta. I byene åpner uteserveringene. På Hardangervidda er det fortsatt snø og perfekt for langrennsturer i varmt vær.
   2. MS Henrik Ibsen i Vrangfoss sluse
    Her kan du søke opp aktiviteter til din ferie i Telemark.
   3. Sjekk ut overnattingsmuligheter i Telemark
    Telemark har et rikholdig overnattingstilbud innenfor både hotell, hytter, leiligheter, vandrerhjem og campingplasser. Du finner noe som passer uansett ønsker og lommebok.
   4. Sjekk ut restauranter
    En rekke restauranter tilbyr kulinariske retter basert på lokale råvarer.
   5. Vandring i Telemark
    VandreTelemark er et nettverk av godt tilrettelagte turstier som er skilta, merka og gradert i farger etter vanskelighetsgrad. Stiene tar deg gjennom et særmerket og variert landskap, gjennom Telemarks kultur og historie.
   6. Sykling i Telemark
    Med hundrevis av sykkelmuligheter fra kyst til høyfjell, er Telemark Norges største sykkelregion. Her finner du alt fra nasjonale sykkelruter langs Telemarkskysten og Telemarkskanalen til løyper og bakker tilrettelagt for racing, sykkel på landevei og stisykling til downhill og offroadsykling.

   Ikke gå glipp av