Utforsk Telemark

EN

NO

71 grader nord - team Episode 3: Fyresdal

Opplevelser i Fyresdal

 1. utsiktssirkel til tretoppveien på toppen av Hamaren
  Hamaren i Fyresdal er en spektakulær turvei ved Fyresvatn som er universelt utformet og passer for gående, syklende, barnevogner og rullestol.
 2. Fyresdal bygdemuseum
  Fyresdal Bygdemuseum ble stiftet i 1909 og er et av Norges eldste bygdetun. Her finner du gravhauger fra 400-tallet og gårdshus helt ned til mellomalderen.
  1. 25 Jun 202415 Aug 2024
 3. Utsikt over Fyresvatn
  Igletjønnuten i Fyresdal er en spennende og krevende fjelltur. Fotturen er en rundtur på 10,3 km i høyfjellsterreng og tar 4-5 timer.
 4. veteranbil som stilles ut på Z-museum i Nissedal
  Samlingene hos Z-Museum i Treungen omfatter tusenvis av sjeldne objekter. Her kan du gå rundt i timevis og lære om fortiden og historien. Passer for alle.
  1. jente hopper i vann i jettegrytene i Nissedal
   Jettegrytene sør i Nissedal er naturens eget badeland. Her ligger jettegryter på rekke og rad og utgjør en idyll med naturlige sklier, fossefall og stupetårn.
  2. gruppe går opp Via Ferrata i Fyresdal
   Via Ferrata Telemark går opp Skrede-fjellet og er egnet for familier og aktive barn ned til en alder fra ca. 6 år.
   1. mennesker i folkestadbyen på en sommerdag
    Folkestadbyen i Fyresdal består av gamle idylliske hus med mange fine små hager og tun. Det er tett og intimt mellom husene på dette sjarmerende stedet.
   2. Overnatting i Fyresdal
    I Fyresdal finner du Fossumsanden Camping og Hytteutleie som ligger nydelig til ved vannkanten ved Skredvatnet og Fyresdal Bed & Breakfast som ligger midt i Fyresdal sentrum.

   Ikke gå glipp av