Utforsk Telemark

EN

NO

Rundreiseforslag 1

5 høydepunkter på rundreisen

 1. MS Henrik Ibsen på Telemarkskanalen
  Telemarkskanalen med sine vakre sluseanlegg starter i Skien og ender i Dalen. Bli med på forskjellige dagsturer eller båtturer med overnatting.
 2. Oversikt over Bø Sommarland
  Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark. Ta med hele familien på VANNvittige opplevelser i trygge og trivelige omgivelser i Bø Sommarland!
  1. Heddal stavkirke i Notodden
   Bli med inn i Norges største stavkirke, Heddal Stavkirke, den vakreste av dem alle! Du finner den i Notodden, Telemark.
   1. toppen av Gaustatoppen i tåkevær
    Gaustatoppen er et av Norges vakreste fjell og byr på utsikt utover 1/6 av Norge! Gaustabanen som går inne i selve fjellet gjør at Gaustatoppen er tilgjengelig for de aller fleste.
   2. Frå utstillinga på Vest-Telemark Museum Eidsborg.
    Eit stort moderne museum med stavkyrkje, aktivitetspark, bygdetun og flotte utstillingar. Ope for bestilling utanom sesong. For opningstider i kanalparken klikk her.
    1. 28 Apr 202415 Sep 2024

   Få mer inspirasjon

   1. Vandring i Telemark
    VandreTelemark er et nettverk av godt tilrettelagte turstier som er skilta, merka og gradert i farger etter vanskelighetsgrad. Stiene tar deg gjennom et særmerket og variert landskap, gjennom Telemarks kultur og historie.
   2. Sykling i Telemark
    Med hundrevis av sykkelmuligheter fra kyst til høyfjell, er Telemark Norges største sykkelregion. Her finner du alt fra nasjonale sykkelruter langs Telemarkskysten og Telemarkskanalen til løyper og bakker tilrettelagt for racing, sykkel på landevei og stisykling til downhill og offroadsykling.
   3. Telemarksvegen
    Telemarksvegen eller riksveg 41 er ein fin opplevingsveg som byr på natur, kultur, historie og aktivitetar – og er merka med dei kjende stavane. Vegen er aktuell for deg som reiser på bilferie. Du kan kjøre frå Seljord og sørover eller starte i Kristiansand frå fergekaia og dra nordover langs det verna vassdraget Tovdalselva, vidare langs Nidelva og Nisser. Kviteseid er eit knutepunkt mellom Telemarksvegen og Telemarkskanalen. I Seljord får du kan hende sjå sjøormen.

   Ikke gå glipp av