For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Utforsk Telemark
Urbane Telemark
Telemarkskysten

English

Norsk

Tur med venner og par

Topp 10 opplevelser

 1. Bli med Telemark Opplevelser og opplev den "ekte" sabotørruta, fra Rjukan Fjellstue til Vemork, hvor dere krysser juvet!
 2. Hva skjer
  Telemark har et vell av muligheter for den som elsker opplevelser. Hver dag gjennom hele året tilbys det et bredt spekter av aktiviteter som utstillinger, teater, konserter og barneforestillinger. Det burde være noe interessant for alle interesser. Ta en titt på vår kalender og finn alle arrangementene på ett sted.
 3. Sykkel på Hardangervidda tar deg igjennom vill og vakker høyfjellsnatur.
  Sykkel på Hardangervidda ble kåret til en av de vakreste sykkelturene i Norge.
 4. Gaustatoppen
  Telemarks mektige fjell rager 1883 meter over havet. Gaustatoppen er landets mest karakteristiske og kjente fjelltopp og blir omtalt som Norges vakreste. Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt. På klarværsdager kan en se en sjettedel av Norges landområde fra toppen – et område som er mye større enn hele Danmark
 5. Utsiktspunkt Rognsåsen
  Kyststien i Bamble er totalt 68 km. Den dekker hele kyststrekningen mellom Stathelle og grensen til Fossing i Kragerø. Den henger direkte sammen med kyststien i Porsgrunn og Kragerø. Stien starter på Stathelle, ved biblioteket.
 6. Norges beste eplemost, fristende gårdsbutikker, prisbelønnet mikrobryggeri og verdens nordligste vingård.
 7. Telemarkskanalen
  Telemarkskanalen strekker seg fra kyst til fjell med store variasjoner i landskap og særpreg. Fra sørlandsidyll ved kysten, via bølgende fruktlandskap i Midt-Telemark til høyfjellet og mektige Hardangervidda.
 8. Restauranter
  Telemark tilbyr deg et vidt spekter av matopplevelser. Du vil kanskje oppleve tradisjonsrik mat med kortreiste råvarer, fisk eller kjøtt, internasjonal cousine basert på det thailandske, indiske, kinesiske eller italienske kjøkken. Du finner helt sikkert noe som frister og passer enhver anledning. Flere restauranter ligger vakkert til med flott utsikt til Telemarksnaturen.
 9. En vakker og idyllisk sykkeltur på solkysten mellom Langesund og sommerbyen Kragerø!
  1. 12 Jun 201626 Sep 2016
 10. En av verdens beste kabelbaner for wakeboard, vannski og knebrett. Alle som liker vann og fart kommer til å kose seg her.

Få mer inspirasjon

 1. Den hemmelige tunnelen
  Over Rjukan rager den majestetiske Gaustatoppen, 1883 meter over havet. Likevel trenger du ikke slite deg ut eller sette av halve dagen for å komme opp til utsiktspunktet. Ved å ta Gaustabanen kommer du deg til fjelltoppen på bare 15 minutter.
 2. Forelsket i Dalen i Telemark
  I enden av Telemarkskanalen troner «eventyrhotellet» Dalen Hotel. Det vakre hotellet ble bygd i romantisk dragestil og har vært en stor turistattraksjon helt siden den ble åpnet i 1894. Inger og Steinar tok turen til Dalen Hotel i juli 2015 for første gang. De ble helt forelsket i hotellet og gjentok besøket hele 7 ganger på 1,5 år.
 3. Vrådal – en vinner også uten ski på bena
  Kontrastenes fylke kaller man Telemark. Kjører ut av ferga i Langesund og holder nordvestlig kurs i halvannen time, skjønner du hvorfor. For da befinner du deg i Vrådal.

Highlights

Hold kontakten... Lik Visit Telemark på Facebook
Følg @VisitTelemark på Instagram

Ikke gå glipp av