Utforsk Telemark

EN

NO

 1. Sommerferie i Telemark
  Drar du til Telemark får du både i pose og sekk. Ta for eksempel barneferie i Bø Sommarland, familieferie på fjellet, badeferie langs kysten, voksenferie med båtcruise på Telemarkskanalen og sjekk ut verdenshistorie på Rjukan. Få tips til sommerferien i dag!
 2. 15 tips til Norgesferie
  Vanskelig å velge mellom fjord eller fjell når norgesferien skal planlegges? Det er nemlig fullt mulig å få i både pose og sekk, med skjærgårdsliv, elleville vannsklier, fjellvandring og kultur. Vi guider deg gjennom 15 ting å gjøre i Telemark.
 3. fra toppen av Gaustatoppen
  Her kan du søke opp aktiviteter til din ferie i Telemark.
 4. Ruiplassen med utsikt mot Telemarkskanalen på Dalen
  Sjekk ut sommerpakker i Telemark og få tips til ferien.
 5. Vinn en rundreise til 15 000 kroner!
  Bli med i vår sommerkonkurranse og vinn en eventyrlig rundreise
 6. TelemarksVeka – tidenes beste ferie
  Da Terje Sporsem og Lasse Matberg sjekket ut av Farmen-gården i fjor sommer var et nytt vennskap smidd. De begynte umiddelbart å diskutere hva de kan gjøre videre: "Tenk hvor fett. Jeg og du på tur, med et kamerateam på slep", sa Terje. Som sagt, så gjort; nå skal de gjennomføre drømmeturen. En uke roadtrip i Telemark, med start på stedet der alt begynte, Lundereid Gård.

Velkommen til Norgesferie i Telemark!

Velg din ferie

 1. Familieferie
  Familieferie i Telemark er som å oppleve et Norge i miniatyr: Her finner du familieparker, fritidsparker, badeland og sommerland. I Telemark ligger også familietilbudene vegg i vegg med naturen i fjellheimen og skjærgården.
 2. Ferie på porten til Sørlandet
  Telemark er porten til Sørlandet og byr på en kystferie med overaskende sommeropplevelser. Sjekk ut de hvite kystbyene Kragerø, Langesund og Brevik, dra på kajakktur i Portør blant hundrevis av holmer og skjær, sjekk øyhopping i skjærgården, besøk herlige restauranter og nyt lange sommerdager på badestrender og svaberg. Gled deg til sommerferien!
 3. Bobilferie fra kyst til fjell
  Har du planer om å ta med bobilen på ferie, burde Telemark være på toppen av lista. Vi byr på bobil- og campingplasser med noe for hver en smak, enten om du ønsker å dra alene med din kjære tett på naturen eller har med deg barna.
 4. Weekendtur til det urbane Telemark
  Opplev en utradisjonell storbyferie med øyhopping, kanaltur og Ibsen escape room. Ta en helgetur til byene i Telemark; Skien og Porsgrunn og kystbyene Brevik og Langesund. Stress ned med en langweekend og få påfyll av energi. Spis også på gode restauranter eller dra på teater og konserter.
 5. Romantisk kjærestetur i Telemark
  Det finnes mange måter å ha Norgesferie på sammen med den du er glad i. Men du trenger ikke å reise så langt som til Paris eller Barcelona for å finne romantiske og spennende steder. I Telemark er det mange opplevelser for både romantikeren og den aktive voksne, med alt fra natur og action til kulinariske og kulturelle opplevelser.
 6. Campingferie i Norge
  Oppdag Telemark i ditt eget tempo, på campingferie. Med telt, bobil eller campingvogn har du friheten til å velge hvor du vil tilbringe natten. Sjekk ut disse populære campingplassene med tips til aktiviteter!
 7. Båttur, aktiviteter og god mat på kanalferie
  Folk strømmer til for å oppleve en ferie som kombinerer båttur i vakker natur med aktiviteter som sykling, padling og vandreturer som Lårdalstigen samt varierte overnattingsmuligheter og god mat. Telemarkskanalen har blitt et reisemål for minneboka.
 8. Aktiv ferie
  Telemark er stedet for en aktiv ferie. Her får du aktiviteter fra kyst til fjell. I Telemark, et skikkelig stykke Norge, kan du gå toppturer, sykle i terrenget, padle eller ro i skjærgården eller på elver og kanaler og ta et dypdykk inn i en av de mange skogene.
 9. Kulturopplevelser i Telemark
  En ferie i Telemark vil by på norske kulturopplevelser, både ny og gammel kultur. Sjekk ut konserter, kunstutstillinger, bluesfestival, matopplevelser, Munch-vandring, festivaler og mye mer. I vår arrangementskalender finner du en samlet liste med sommeropplevelser å fylle ferien din med!
 10. Jentetur i Norge – topp 7 reisemål
  Er det på tide å samle hele jentegjengen og reise bort en langhelg? Telemark byr på kortreiste opplevelser hvor du kan kombinere luksuriøse spabesøk og shopping med strandliv, storslått natur og nydelige smaksopplevelser. Her finner du de beste reisemålene i Norge for en vellykket jentetur.
 11. Min bucketlist i Telemark
  Ønsker du tips til en bucket-liste over ting du å gjøre og spennende steder å besøke i løpet av livet? Drømmer du om spennende ferietips i Norge og Telemark? Da bør du sjekke ut disse unike opplevelsene for ferien din!
 12. Den beste sykkelferien i Norge
  Drømmer du om sykkelferie i Norge med sykkelturer på milevis med landevei som slynger seg gjennom vakker natur, idyllisk kystlandskap, innsjøer, kanaler, serpentinsvinger og fjelletapper? Det er ikke tilfeldig at hele fire av Norges nasjonale sykkelruter er lagt til Telemark.
 13. Matreise i lokalmat
  Telemark er et stort spiskammer med kortreiste smaker. Bli med på en unik matreise i lokalmat, fra strandkanten i Kragerø via Ibsens fødeby, Telemarkskanalen og Gaustatoppen.
 14. Aktiv Norgesferie med fjellturer
  Sør-Norge er et flott sted for ferie i fjellet med tre av Norges mest populære fjellturer i regionen: Trolltunga, Preikestolen og Gaustatoppen. I hjertet av Sør-Norge ligger Telemark som strekker seg fra Hardangervidda, Europas største høyfjellsplatå, til skog, snaufjell og svaberg. Her finner du en rekke fjellturer, nær spennende attraksjoner og overnattingssteder.

Pakketilbud

dame tar bilde av Gaustatoppen

Par: Vandrepakke på Gausta

3 netter hos Gaustablikk Høyfjellshotell inkl. 2 timers tilgang til Spa-anlegg og flytende sauna.

Pris

Pris fraNOK 8 399,00 Pris fra
Rui plassen på Dalen

Par: Vandretur på Dalen – I Ruijentenes fotspor

Overnatting Dalen Hotel, 3 retters middag, frokost, afternoon tea, vandretur til Rui Gård og Eidsborg.

Pris

Pris fraNOK 2 545,00 Pr. person
Badeparken i Skien fritidspark

Familie: Aktiv sommer i Skien Fritidspark

2 overnattinger i familierom for 2 voksne og 2 barn inkl. alle aktiviteter i tillegg til frokost og middag

Pris

Pris fraNOK 3 990,00 Familierom

 

 

 

Hvor kan jeg finne ...

Hva skjer

Hold kontakten... Lik Visit Telemark på Facebook

Ikke gå glipp av