Utforsk Telemark

EN

NO

Høstaktiviteter i Telemark

Hvilke høstaktiviteter ønsker du?

 1. 9 tips til barneaktiviteter på høsten
  Du trenger ikke å dra lenger enn til Telemark for å oppleve høstferie med barneaktiviteter i badeparker med innendørs- og utendørsbasseng, klatreparker, barnevennlige fjellturer, vitensenter og escape room. Sjekk ut de beste tipsene for høstaktiviteter for familier!
 2. Aktiv Norgesferie med fjellturer
  Sør-Norge er et flott sted for ferie i fjellet med tre av Norges mest populære fjellturer i regionen: Trolltunga, Preikestolen og Gaustatoppen. I hjertet av Sør-Norge ligger Telemark som strekker seg fra Hardangervidda, Europas største høyfjellsplatå, til skog, snaufjell og svaberg. Her finner du en rekke fjellturer, nær spennende attraksjoner og overnattingssteder.
 3. Weekendtur til det urbane Telemark
  Opplev en utradisjonell storbyferie med øyhopping, kanaltur og Ibsen escape room. Ta en helgetur til byene i Telemark; Skien og Porsgrunn og kystbyene Brevik og Langesund. Stress ned med en langweekend og få påfyll av energi. Spis også på gode restauranter eller dra på teater og konserter.
 4. Jentetur i Norge – topp 7 reisemål
  Er det på tide å samle hele jentegjengen og reise bort en langhelg? Telemark byr på kortreiste opplevelser hvor du kan kombinere luksuriøse spabesøk og shopping med strandliv, storslått natur og nydelige smaksopplevelser. Her finner du de beste reisemålene i Norge for en vellykket jentetur.
 5. Norges beste sykkelferie - Topp 5 sykkelopplevelser
  Drømmer du om sykkelferie i Norge med sykkelturer på milevis med landevei som slynger seg gjennom vakker natur, idyllisk kystlandskap, innsjøer, kanaler, serpentinsvinger og fjelletapper? Det er ikke tilfeldig at hele fire av Norges nasjonale sykkelruter er lagt til Telemark.
 6. En kulinarisk rundreise med lokalmat
  Telemark er et stort spiskammer med kortreiste smaker. Bli med på en unik matreise i lokalmat, fra strandkanten i Kragerø via Ibsens fødeby, Telemarkskanalen og Gaustatoppen.
 7. Telemark er stedet for en aktiv ferie
  Her får du aktiviteter fra kyst til fjell. I Telemark, et skikkelig stykke Norge, kan du gå toppturer, sykle i terrenget, padle eller ro i skjærgården eller på elver og kanaler og ta et dypdykk inn i en av de mange skogene.
 8. 5 tips til romantisk weekend i høst
  Høsten er årets mest fargerike årstid, men også en utfordrende tid for parforhold. Dagene blir kortere, vi er tilbake til travle hverdager og det er lett å havne i hamsterhjulet, uten tid til hverandre. Det sies at forhold er som en plante, hvis man ikke vanner den dør den.
 9. Telemark – Norges Sauna Mekka – 5 Heite Tips!
  Sauna har blitt en meget populær aktivitet i Norge de siste årene. Og nordmenn har definitivt satt sitt preg på det - enten de flyter på vannet, har vidundrene arkitektur eller er vakkert plassert mellom fjord og fjell.
 10. Kulturopplevelser i Telemark
  En ferie i Telemark vil by på norske kulturopplevelser, både ny og gammel kultur. Sjekk ut konserter, kunstutstillinger, bluesfestival, matopplevelser, Munch-vandring, festivaler og mye mer. I vår arrangementskalender finner du en samlet liste med sommeropplevelser å fylle ferien din med!

10 populære høstaktiviteter

 1. Vandring i Telemark
  VandreTelemark er et nettverk av godt tilrettelagte turstier som er skilta, merka og gradert i farger etter vanskelighetsgrad. Stiene tar deg gjennom et særmerket og variert landskap, gjennom Telemarks kultur og historie.
 2. Sykling i Telemark
  Med hundrevis av sykkelmuligheter fra kyst til høyfjell, er Telemark Norges største sykkelregion. Her finner du alt fra nasjonale sykkelruter langs Telemarkskysten og Telemarkskanalen til løyper og bakker tilrettelagt for racing, sykkel på landevei og stisykling til downhill og offroadsykling.
 3. UNESCO Verdensarv
  Rjukan - Notodden Industriarv er del av UNESCOs verdensarvliste. Her startet Norsk Hydro sin pionervirksomhet i norsk og internasjonal sammenheng innen utvikling av den elektrokjemiske industrien som revolusjonerte verdens matvareproduksjon.
 4. water park i Skien fritidspark
  Skien fritidspark er et fantastisk anlegg med aktiviteter for store og små i alle aldre samt gjester med funksjonsnedsettelser.
 5. 3 jenter har forkledd fra skrekkeparken i Skien Brekkeparken
  Høsten er også en tid for å trekke inn. Ta et avbrekk fra TV-titting og boklesing med en «live» forestilling. Telemark har et rikt kulturliv gjennom hele året.
 6. Høststemning langs kanalen
  Telemarkskanalen, som strekker seg over 105 km fra Skien til Dalen kan tilby en rik kulturhistorie, et naturskjønt landskap og sluseanlegg som fortsatt står slik de sto for over 100 år siden.
 7. Her kan du fiske i Telemark
  Fra kystområdene i sør til vann og tjern i indre Telemark ligger det store, fine naturområder og mengder med fiskerike vann og elver. Fiskerlag og grunneierlag i de forskjellige kommunene selger fiskekort til de ulike vannene.
 8. Klatring
  Klatring er en spennende aktivitet for både store og små. Telemark byr på rike klatremuligheter med stor variasjon fra innendørs og utendørs klatreparker til klippeklatring, tradisjonell fjellklatring, buldring og isklatring.
 9. Romantisk kjærestetur i Telemark
  Det finnes mange måter å ha Norgesferie på sammen med den du er glad i. Men du trenger ikke å reise så langt som til Paris eller Barcelona for å finne romantiske og spennende steder. I Telemark er det mange opplevelser for både romantikeren og den aktive voksne, med alt fra natur og action til kulinariske og kulturelle opplevelser.
 10. 2 hunder fra Telemark Husky
  Telemark Husky Tour med sine 16 hunder tar deg gjerne med på hundekjørings-tur uansett om det er sommer eller vinter. Det tilbys turer fra 1 til 6 timer i den fine naturen i Rauland.

Få mer inspirasjon

 1. Ravnejuv-en luftig turistattraksjon siden 1800-tallet
  Ravnejuv var i sin tid en attraksjon som skapte stor oppmerksomhet blant både nordmenn og europeere. Faktisk var tilstrømningen av nysgjerrige turister så stor at det ble satt opp et hotell på stedet.
 2. Vrådal – en vinner også uten ski på bena
  Kontrastenes fylke kaller man Telemark. Kjører ut av ferga i Langesund og holder nordvestlig kurs i halvannen time, skjønner du hvorfor. For da befinner du deg i Vrådal.
 3. 5 tips til en utfordrende høstaktivitet
  Opplev nye aktiviteter i høst; prøv for eksempel en ny topptur som Lårdalsstigen, Norges beste sti- og svaberg-sykling, sabotørstien på Vemork eller Via Ferrata i Fyresdal! Telemark byr på spennende utfordringer i naturen.
 4. Det fruktbare sanseriket langs Telemarkskanalen
  Visste du at hvert 4. eple, hver 5. morell og hver 10. plomme blir dyrket i det svært fruktbare landskapet rundt Norsjø. Det gjør Telemark til Norges nest største fruktfylke. I dette svært så frodige landskapet langs Telemarkskanalen har 13 bedrifter dannet et samvirkeforetak for å tilby sanselige opplevelser til besøkende.

Ikke gå glipp av