Utforsk Telemark

EN

NO

Høstaktiviteter i Telemark

Hvilke høstaktiviteter ønsker du?

 1. mann står på en topp på Lifjell
  Sør-Norge er et flott sted for ferie i fjellet med tre av Norges mest populære fjellturer i regionen: Trolltunga, Preikestolen og Gaustatoppen. I hjertet av Sør-Norge ligger Telemark som strekker seg fra Hardangervidda, Europas største høyfjellsplatå, til skog, snaufjell og svaberg. Her finner du en rekke fjellturer, nær spennende attraksjoner og overnattingssteder.
 2. Jentetur i Norge - Topp 7 reisemål
  Er det på tide å samle hele jentegjengen og reise bort en langhelg? Telemark byr på kortreiste opplevelser hvor du kan kombinere luksuriøse spabesøk og shopping med strandliv, storslått natur og nydelige smaksopplevelser. Her finner du de beste reisemålene i Norge for en vellykket jentetur.
 3. dessert hos restaurant Jacob og Gabriel i Skien
  Telemark er et stort spiskammer med kortreiste smaker. Bli med på en unik matreise i lokalmat, fra Ibsens fødeby til Telemarkskanalen og Gaustatoppen.
 4. mann sykler over en hengebro i Nissedal
  Drømmer du om sykkelferie i Norge med sykkelturer på milevis med landevei som slynger seg gjennom vakker natur, idyllisk kystlandskap, innsjøer, kanaler, serpentinsvinger og fjelletapper? Det er ikke tilfeldig at hele fire av Norges nasjonale sykkelruter er lagt til Telemark.
 5. 10 tips til barneaktiviteter på høsten
  Du trenger ikke å dra lenger enn til Telemark for å oppleve høstferie med barneaktiviteter i badeparker med innendørs- og utendørsbasseng, klatreparker, barnevennlige fjellturer, vitensenter og escape room. Sjekk ut de beste tipsene for høstaktiviteter for familier!
 6. kveldsstemning over porsgrunnelva
  Opplev en utradisjonell storbyferie med øyhopping, kanaltur og Ibsen escape room. Ta en helgetur til byene i Telemark; Skien og Porsgrunn og kystbyene Brevik og Langesund. Stress ned med en langweekend og få påfyll av energi. Spis også på gode restauranter eller dra på teater og konserter.
 7. 5 tips til romantisk weekend
  Høsten er årets mest fargerike årstid, men også en utfordrende tid for parforhold. Dagene blir kortere, vi er tilbake til travle hverdager og det er lett å havne i hamsterhjulet, uten tid til hverandre. Det sies at forhold er som en plante, hvis man ikke vanner den dør den.
 8. drone image of the Norwegian industrial worker museum Vemork in Rjukan in autumn
  En ferie i Telemark vil by på norske kulturopplevelser, både ny og gammel kultur. Sjekk ut konserter, kunstutstillinger, bluesfestival, matopplevelser, Munch-vandring, festivaler og mye mer. I vår arrangementskalender finner du en samlet liste med sommeropplevelser å fylle ferien din med!
 9. Soria Moria i solnedgang
  Sauna har blitt en meget populær aktivitet i Norge de siste årene. Og nordmenn har definitivt satt sitt preg på det - enten de flyter på vannet, har vidundrene arkitektur eller er vakkert plassert mellom fjord og fjell.
 10. gruppe MC-kjører foran stavene fra Telemarksvegen
  En rundtur med bil, MC, bobil eller sykkel om du vil, er ideelt i Telemark. Du finner et eventyr rundt enhver sving. Uansett hvor du kommer fra i Norge er Telemark sentralt og har mye spennende å by på, med korte reiseavstander mellom attraksjonene.
 11. utsikt gjennom vinduet på birdbox i Tokke
  Tilbring en natt høyt opp i tretoppene eller våkne opp til fuglekvitter rett utenfor vinduene. Her finner du en oversikt over helt unike overnattingssteder som ligger midt i den vakre Telemarksnaturen.
 12. mann padler på Telemarkskanalen
  Her får du aktiviteter fra kyst til fjell. I Telemark, et skikkelig stykke Norge, kan du gå toppturer, sykle i terrenget, padle eller ro i skjærgården eller på elver og kanaler og ta et dypdykk inn i en av de mange skogene.

10 populære høstaktiviteter

 1. MS Henrik Ibsen som ligger på brygge i Dalen, mørke skyer på himmelen
  Telemarkskanalen, som strekker seg over 105 km fra Skien til Dalen kan tilby en rik kulturhistorie, et naturskjønt landskap og sluseanlegg som fortsatt står slik de sto for over 100 år siden.
 2. gruppe på vandretur forbi et vann om høsten
  VandreTelemark er et nettverk av godt tilrettelagte turstier som er skilta, merka og gradert i farger etter vanskelighetsgrad. Stiene tar deg gjennom et særmerket og variert landskap, gjennom Telemarks kultur og historie.
 3. 2 syklister står inni utsiktspunktet "Nylende" i Flatdal
  Med hundrevis av sykkelmuligheter fra kyst til høyfjell, er Telemark Norges største sykkelregion. Her finner du alt fra nasjonale sykkelruter langs Telemarkskysten og Telemarkskanalen til løyper og bakker tilrettelagt for racing, sykkel på landevei og stisykling til downhill og offroadsykling.
 4. Henrik Ibsen statue foran Ibsenhuset
  Her finner du en oversikt over arrangementer, forestillinger, utstillinger og festivaler i Telemark.
 5. Høståpne museer
  Many museums in Telemark are closed after summer, but there are some museums that stay open all year round.
 6. liten gutt presenterer en kalv på Dyrsku'n
  Her finner du en oversikt over alle festivaler i Telemark som for eksempel musikkfestivaler, matfestivaler og andre festivaler.
 7. mange fisk
  Fra kystområdene i sør til vann og tjern i indre Telemark ligger det store, fine naturområder og mengder med fiskerike vann og elver. Fiskerlag og grunneierlag i de forskjellige kommunene selger fiskekort til de ulike vannene.
 8. Dame som går Via Ferrata ved Gautefall
  Klatring er en spennende aktivitet for både store og små. Telemark byr på rike klatremuligheter med stor variasjon fra innendørs og utendørs klatreparker til klippeklatring, tradisjonell fjellklatring, buldring og isklatring.
 9. 2 hvite Alpaka
  Svenseid Alpakka er et lite småbruk mellom Lunde og Bø hvor du kan tilbringe tid med de herlige alpakkaene som bor her.

Populære høstdestinasjoner

 1. Visit Bø
  Velkommen til Bø og Midt-Telemark – et aktivitets eldorado med spennende opplevelser sommer som vinter! Fra bading i Bø Sommarland, klatring i klatrepark, båttur og naturopplevelser langs Telemarkskanalen, til Lifjell med fjellturer, langrenn og alpint.

Ikke gå glipp av