Utforsk Telemark

EN

NO

Høstaktiviteter i Telemark

Topp 10 høstaktiviteter

 1. Vandring i Telemark
  VandreTelemark er et nettverk av godt tilrettelagte turstier som er skilta, merka og gradert i farger etter vanskelighetsgrad. Stiene tar deg gjennom et særmerket og variert landskap, gjennom Telemarks kultur og historie.
 2. Sykling i Telemark
  Med hundrevis av sykkelmuligheter fra kyst til høyfjell, er Telemark Norges største sykkelregion. Her finner du alt fra nasjonale sykkelruter langs Telemarkskysten og Telemarkskanalen til løyper og bakker tilrettelagt for racing, sykkel på landevei og stisykling til downhill og offroadsykling.
 3. Museer og gallerier
  Telemark er et populært kulturfylke i Norge med et stort utvalg av forskjellige museer og gallerier.
 4. UNESCO Verdensarv
  Rjukan - Notodden Industriarv er del av UNESCOs verdensarvliste. Her startet Norsk Hydro sin pionervirksomhet i norsk og internasjonal sammenheng innen utvikling av den elektrokjemiske industrien som revolusjonerte verdens matvareproduksjon.
 5. Barnas Telemark
  Ta med hele familien for unike opplevelser i kontrastenes fylke! Gode familietilbud som familieparker, badeland, sommerland, wakeboardpark, barnevennlige museer, barnevennlige vandreturer og spennende gårdsaktiviteter er bare noen av alternativene som Telemark har å by på.
 6. Arrangementer i Høst
  Høsten er også en tid for å trekke inn. Ta et avbrekk fra TV-titting og boklesing med en «live» forestilling. Telemark har et rikt kulturliv gjennom hele året.
 7. Høststemning langs kanalen
  Telemarkskanalen, som strekker seg over 105 km fra Skien til Dalen kan tilby en rik kulturhistorie, et naturskjønt landskap og sluseanlegg som fortsatt står slik de sto for over 100 år siden.
 8. Fiske
  Fra kystområdene i sør til vann og tjern i indre Telemark ligger det store, fine naturområder og mengder med fiskerike vann og elver. Fiskerlag og grunneierlag i de forskjellige kommunene selger fiskekort til de ulike vannene.
 9. Klatring
  Klatring er en spennende aktivitet for både store og små. Telemark byr på rike klatremuligheter med stor variasjon fra innendørs og utendørs klatreparker til klippeklatring, tradisjonell fjellklatring, buldring og isklatring.
 10. Padling
  Telemark med en lang kystlinje og dype fjorder kombinert med lange vassdrag i innlandet er et eldorado for padling. Her finnes rikelig med muligheter for kajakk og kanoturer.

  Få mer inspirasjon

 1. Vrådal – en vinner også uten ski på bena
  Kontrastenes fylke kaller man Telemark. Kjører ut av ferga i Langesund og holder nordvestlig kurs i halvannen time, skjønner du hvorfor. For da befinner du deg i Vrådal.
 2. Vandrevennlige Telemark
  En fin gåtur er medisin for både kropp og sjel. I Telemark finnes det utrolig mye å velge blant, både for barnefamilier som vil ha en morsom interaktiv tur i naturen, de som kan tenke seg en spenstig topptur 800 meter rett over Telemarkskanalen, og alt i mellom.
 3. Norges sprekeste reiselivsdirektør
  Som en del av sykkelsatsingen i Telemark ble jeg med Caroline, reiselivsdirektør i Telemark og Mona, reiselivsrådgiver i Telemark fylkeskommune, på det som er kåret til en av Norges vakreste sykkelturer.
 4. Det fruktbare sanseriket langs Telemarkskanalen
  Visste du at hvert 4. eple, hver 5. morell og hver 10. plomme blir dyrket i det svært fruktbare landskapet rundt Norsjø. Det gjør Telemark til Norges nest største fruktfylke. I dette svært så frodige landskapet langs Telemarkskanalen har 13 bedrifter dannet et samvirkeforetak for å tilby sanselige opplevelser til besøkende.
Hold kontakten... Lik Visit Telemark på Facebook

Ikke gå glipp av