For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Vinteraktiviteter

Grenland – Skien, Porsgrunn og Langesund

Skien Fritidspark har åpen skøytebane hver dag. Skøytebanen er av kunstis og er ikke avhengig av kuldegrader for at du skal leke deg på isen. I tillegg finner du aktivitetssenter, curling, innendørs klatring, velværeavdeling og preparerte skiløyper - alt hos Skien Fritidspark. Badeparken i Langesund har stor innen- og utendørspark med svømmebasseng, boblebad, badstue, vannsklie og waveball. Tenk deg en svømmetur i 31 C - utendørs - midt på vinteren, når frostrøyken ligger over Langøytangen fyr! Porselensmuseet finner du i Porsgrund Porselens lokaler. Her fortelles porselensfabrikkens 140 år lange historie gjennom en interaktiv utstilling som rommer 1.000 gjenstander. Museet er samlokalisert med Porsgrunds Porselænsfabriks utsalg, og Auksjonshallen som selger gammelt PP.

Rjukan og Gaustablikk

Rjukan ligger midt i dramatiske, flotte omgivelser nord i Telemark. Av vinteraktiviteter i Rjukan og på Gaustablikk kan nevnes isklatring, skiseiling, sledeturer, isfisking og hundesledekjøring. Offpisting fra Gaustatoppen er veldig populært blant mer drevne skiløpere. Rjukan ligger i utkanten av Hardangervidda, og det er fullt mulig å krysse den på ski.

Gautefall

Skistedet Gautefall er et av Telemarks største alpinsenter, og ligger sentralt i Sør-Norge på Gautefallheia, mellom Drangedal og Nissedal/Treungen. Gautefall er et kompakt skianlegg med meget gode overnattingsmuligheter. Gautefall er en familiedestinasjon - med fokus på barn og barnefamilier. Området har maskinpreparerte og merkede langrennsløyper lett tilgjengelig, og tilbyr også arena for skiskyting med 31 skiver, som er åpen med flombelysning hele året. Ny 6-seters ekspressheis gir deg full valuta for heiskortet.

Vrådal

Prøv alpint og snowboarding på Vrådal Panorama Skisenter, eller gå langrenn i fjellene og skogsområdene som omgir Vrådal. Vrådal Panorama Skisenter er et av Telemarks største skisenter, med 5 skiheiser og 15 bakker. En 8-seters stolheis sørger for at det ikke blir kø til heisen.

Rauland og Haukeli

Rauland og Haukeli har noen av de beste langrennsløypene i Norge, med 200 km oppkjørte spor. Skisesongen varer vanligvis fra desember til april. Rauland har lenge vært en tradisjonell vinteraktivitetsdestinasjon for hele familien. Hvis du ikke har lyst til å stå på ski kan Rauland tilby andre aktiviteter som snøskuterkjøring, snørafting, rideturer, snøkiting, hundeslede -kjøring, Norges beste snowboardpark og isfiske. Og for de som er ute etter en avslappende tur på fjellet er det også et fjellspa å stresse helt ned i.

Lifjell

Uansett om du ønsker å prøve deg på telemarksski, eller bare vil på tur, er Lifjell en perle med de mange kilometerne med løyper som strekker seg fra skogsterreng og opp på snaufjellet. Lifjell Skisenter har varierte muligheter innen slalåm (f.eks. Mogul, offpiste). På Lifjell er det også et skisenter spesielt for barn, Lifjell Vinterland. Der tilbys bakker for barn og nybegynnere innen slalåm, snowboarding og langrenn.

Morgedal

Morgedal er kjent som den moderne “skisportens vugge”. Det var i Morgedal at Sondre Norheim utviklet en ny skimodell med innsving og hælbinding, og som danner utgangspunktet for dagens slalomkjøring. Hans gamle husmannsplass, Øvrebø, er åpen for besøkende. I besøkssenteret Norsk Skieventyr/skimuseum i Morgedal kan man følge utviklingen av skisporten gjennom tidene.

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av