Utforsk Telemark

English

Norsk

Vest-Telemark Museum Eidsborg

 1. far og sønn ser på rosemalte kister
  Eit stort moderne museum med stavkyrkje, aktivitetspark, bygdetun og flotte utstillingar. Ope for bestilling utanom sesong. For opningstider i kanalparken klikk her.
  1. 28 Apr 202415 Sep 2024
 2. Eidsborg stavkirke i morgentåke
  Sjarmerande lita stavkyrkje. Ligg ved fantastiske Vest-Telemark museum Eidsborg. Omvising tre gonger dagleg i høgsesong. Utanom høgsesong er det omvising etter behov/avtale.
  1. 28 Apr 202415 Sep 2024
 3. gutt sluser en båt i modellen til Telemarkskanalen ved Vest-Telemark Museum
  Aktivitetspark for heile familien - med ein vassførande modell av Telemarkskanalen i målestokk 1:1000. Her kan du sluse og vere med på andre aktivitetar.
  1. 15 Jun 202415 Aug 2024
 4. museumsbonden på Vest-Telemark Museum slår gress
  Ved museet i Eidsborg visar museumsbonden tradisjonell jordbruk i sesongen kvart år!
 5. 2 jenter som driver med gammel håndverk på Vest-Telemark Museum
  På museet i Eidsborg syner me fram gamle husflids- og handverksteknikkar på husmanssplassen og i smia. Kanskje du blir frista til å prøve sjølv også?
 6. 2 menn som står på brynesteinsbrotet i Eidsborg
  I over 1200 år har Eidsborg og Lårdal hatt eksportindustri. For norske vikingar var brynestein eit effektivt kastevåpen, slik sagaen fortel frå slaget ved Fimreite. Sjå innhaldsrik brynesteinsutstilling på Vest-Telemark museum Eidsborg og vandre opp i brota.
 7. Loftet på Uppistog ved Vest-Telemark Museum
  Er loftet til sagnomsuste Åse Stålekleiv eit av verdas eldste verdslege trebygg? Loftet på Uppistog Vindlaus, ein del av Vest-Telemark Museum i Eidsborg, er ikkje som alle andre loft. Det har nemleg ei heilt spesiell historie. Ei lang historie.
 8. Inger står ved siden av buffeten på kaféen på Vest-Telemark Museum
  Med flotte, ljose lokale med utsyn mot bygdetunet og Eidsborg Stavkyrkje er museumskafeen i Eidsborg ei fantastisk ramme for ein matbit eller ein kortreist middag. Ope for bestilling (grupper og selskap) stort sett heile året.
  1. 28 Apr 202415 Sep 2024
 9. gutt ser på noe på utstillingen på Vest-Telemark Museum
  Statkraft sitt visingssenter i museet i Eidsborg visar foto, gjenstandar og film frå den store utbygginga av vassdraga i Tokke og Vinje som varte frå 1956 til 1985.
  1. 28 Apr 202415 Sep 2024

Ikke gå glipp av