Utforsk Telemark

English

Norsk

Vest-Telemark Museum Eidsborg

 1. far og sønn ser på rosemalte kister
  Eit stort moderne museum med stavkyrkje, aktivitetspark, bygdetun og flotte utstillingar. Ope for bestilling utanom sesong. For opningstider i kanalparken klikk her.
  1. 1 May 202415 Sep 2024
 2. Eidsborg stavkirke i morgentåke
  Sjarmerande lita stavkyrkje. Ligg ved fantastiske Vest-Telemark museum Eidsborg. Omvising tre gonger dagleg i høgsesong. Utanom høgsesong er det omvising etter behov/avtale.
  1. 1 May 202415 Sep 2024
  2. 15 Jun 202415 Aug 2024
 3. gutt sluser en båt i modellen til Telemarkskanalen ved Vest-Telemark Museum
  Aktivitetspark for heile familien - med ein vassførande modell av Telemarkskanalen i målestokk 1:1000. Her kan du sluse og vere med på andre aktivitetar.
  1. 15 Jun 202415 Aug 2024
 4. museumsbonden på Vest-Telemark Museum slår gress
  Ved museet i Eidsborg visar museumsbonden tradisjonell jordbruk i sesongen kvart år!
 5. 2 jenter som driver med gammel håndverk på Vest-Telemark Museum
  På museet i Eidsborg syner me fram gamle husflids- og handverksteknikkar på husmanssplassen og i smia. Kanskje du blir frista til å prøve sjølv også?
 6. 2 menn som står på brynesteinsbrotet i Eidsborg
  I over 1200 år har Eidsborg og Lårdal hatt eksportindustri. For norske vikingar var brynestein eit effektivt kastevåpen, slik sagaen fortel frå slaget ved Fimreite. Sjå innhaldsrik brynesteinsutstilling på Vest-Telemark museum Eidsborg og vandre opp i brota.
 7. Loftet på Uppistog ved Vest-Telemark Museum
  Er loftet til sagnomsuste Åse Stålekleiv eit av verdas eldste verdslege trebygg? Loftet på Uppistog Vindlaus, ein del av Vest-Telemark Museum i Eidsborg, er ikkje som alle andre loft. Det har nemleg ei heilt spesiell historie. Ei lang historie.
 8. Inger står ved siden av buffeten på kaféen på Vest-Telemark Museum
  Med flotte, ljose lokale med utsyn mot bygdetunet og Eidsborg Stavkyrkje er museumskafeen i Eidsborg ei fantastisk ramme for ein matbit eller ein kortreist middag. Ope for bestilling (grupper og selskap) stort sett heile året.
  1. 1 May 202415 Sep 2024
 9. gutt ser på noe på utstillingen på Vest-Telemark Museum
  Statkraft sitt visingssenter i museet i Eidsborg visar foto, gjenstandar og film frå den store utbygginga av vassdraga i Tokke og Vinje som varte frå 1956 til 1985.

  Ikke gå glipp av